• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papagani ilac sorunsali

cissyntbox

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Göğüs kemiginde belirginlesme
Hastalık Belirti Tarihi
28 Ağu 2024
Kullanılan İlaç
Amfoterisin b, multivit takviyesi
Herkese merhaba! Bir konuda öneriye ihtiyacim oldugu icin bu basligi açıyorum.

2 hafta once yaklasik 2 aylik bir sultan papagani sahiplendim. Kusumun topalladigini fark edince de veterinere götürdüm, ayaginin altinda ufak bir yara olduğunu ve sıkıntılı bir sey olmadigini ama gogus kemigi belirginlestigi icin kursak mantari olabilecegini soyledi. Nitekim test de pozitif cikti. Damla formunda da tedaviye basladik.

Ancak benim acemiligimden ilaci her verdigimde guresiyoruz resmen ve bir sekilde ya tükürüyor ya hir yere kaciriyor. Aspire edecek diye korkuyorum. Bunun bir yolu var midir? Ve 2 tane daha kusum var, onlarin kafesi ayri. Ayni odanin farkli köşelerinde yasiyorlar, bu surecte odalari ayirmak gerekir mi?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba kuşunuzun kilosunu biliyor musunuz? Mümkünse video ekler misiniz bir görelim. Amfoterisin b ne zamandan beri veriyorsunuz? Ağizdan damla olarak hangisini veriyorsunuz aslında kafayı sabit tutabilirseniz kolay verebilirsiniz youtube kanalımızda ilaç verme videosu var izleyelim

cissyntbox

Yeni Üye
Merhaba kuşunuzun kilosunu biliyor musunuz? Mümkünse video ekler misiniz bir görelim. Amfoterisin b ne zamandan beri veriyorsunuz? Ağizdan damla olarak hangisini veriyorsunuz aslında kafayı sabit tutabilirseniz kolay verebilirsiniz youtube kanalımızda ilaç verme videosu var izleyelim
Simdi ölçüm yaptım 80 gr. Doktor bey mantar icin amfoterisin b, antiseptik, mentol/okaliptus, kekik yagi ve iyot karisimi verdi. 3x4 damla olacak sekilde. Ilac bitiminde kontrol dedi. Dunden beri 3 doz aldi ama yarisini tukurdu, hapsirmaya basladi. Aspire edecek diye endiseleniyorum acikcasi. Kundaga alip kafayi sabit tutmaya calisiyorum ama asiri debeleniyor.
Bunlarin disinda ayrica dehidratasyon icin de bilgilendirdi. Ayagi icin de fito+hametan+stafine karisimi yapiyorum. Kusun videosu mu ilacin verilisinin videosu mu?

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Simdi ölçüm yaptım 80 gr. Doktor bey mantar icin amfoterisin b, antiseptik, mentol/okaliptus, kekik yagi ve iyot karisimi verdi. 3x4 damla olacak sekilde. Ilac bitiminde kontrol dedi. Dunden beri 3 doz aldi ama yarisini tukurdu, hapsirmaya basladi. Aspire edecek diye endiseleniyorum acikcasi. Kundaga alip kafayi sabit tutmaya calisiyorum ama asiri debeleniyor.
Bunlarin disinda ayrica dehidratasyon icin de bilgilendirdi. Ayagi icin de fito+hametan+stafine karisimi yapiyorum. Kusun videosu mu ilacin verilisinin videosu mu?
Kilosu düşük 100 gr idealdir bu yüzden besleme yapmanız gerekiyor. Kuşun bir videosunu ekler misiniz görelim. İlaçlar biraz fazla bağışıklık düşer bu yüzden zeolitli besleme iyi olacaktır nerede ikamet ediyorsunuz?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Veterinerinize sorun isterseniz, başka formda verilir mi diye ancak amphotericin b formları kısıtlı biraz. Kursak mantarı için vereceği en iyi ilacı vermiş

cissyntbox

Yeni Üye
Kilosu düşük 100 gr idealdir bu yüzden besleme yapmanız gerekiyor. Kuşun bir videosunu ekler misiniz görelim. İlaçlar biraz fazla bağışıklık düşer bu yüzden zeolitli besleme iyi olacaktır nerede ikamet ediyorsunuz?

Soyle bir sey cekebildim yeterli olur umarim. Ilac saati oldugu icij tuyleri islandi biraz
Bugun mama takviyesi yapmaya başladım, 2 kez 3er cc verdim, o bile gözünü acti. Bu sekilde ufak ufak yemini yiyor
Zeolit istahini acmasi icin mi?
Eskisehirdeyim.

cissyntbox

Yeni Üye
Veterinerinize sorun isterseniz, başka formda verilir mi diye ancak amphotericin b formları kısıtlı biraz. Kursak mantarı için vereceği en iyi ilacı vermiş
Veterinerimiz izne ciktigi icin ulasamiyorum maalesef. Tedavi acisindan icim rahat aslinda, hatta son dozu biraz once verdim daha rahat aldi gibi.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Veterinerimiz izne ciktigi icin ulasamiyorum maalesef. Tedavi acisindan icim rahat aslinda, hatta son dozu biraz once verdim daha rahat aldi gibi.
Çok sevindim maşallah aşırı tatlı 🙂 Eğer son dozu verdiyseniz bir problem yok. Ben bu tarz durumlarda genelde veterinerlerden insülin enjektöründe istiyorum daha kolay oluyor aklınızda bulunsun 🙂 Eğer yem yiyorsa bir problem yok kursak mantarı maalesef ki göğüs kemiğini sivrileştirir, zayıflatır ancak mantar geçince takviyelerle kilo alır. İlaç tedavisi bitince Şehmus hocamızdan mamaist.com üzerinden zeolit tozu isteyiniz. Ben koruma amaçlı tedavi sonrası kullanıyorum 🙂

cissyntbox

Yeni Üye
Çok sevindim maşallah aşırı tatlı 🙂 Eğer son dozu verdiyseniz bir problem yok. Ben bu tarz durumlarda genelde veterinerlerden insülin enjektöründe istiyorum daha kolay oluyor aklınızda bulunsun 🙂 Eğer yem yiyorsa bir problem yok kursak mantarı maalesef ki göğüs kemiğini sivrileştirir, zayıflatır ancak mantar geçince takviyelerle kilo alır. İlaç tedavisi bitince Şehmus hocamızdan mamaist.com üzerinden zeolit tozu isteyiniz. Ben koruma amaçlı tedavi sonrası kullanıyorum 🙂
Teşekkür ederiz☺☺ elimde kan gazi enjektoru var onunla da konrollu verebiliyorum rahat oluyor. Verdigim son doz demek istemiştim, onumuzde uzuuun bir hafta var 😬😬 bakalim nolcak?
Zeolit tozunu ilk defa duydum, mutlaka arastiracagim. Teşekkür ederim ilginiz icin☺☺

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Teşekkür ederiz☺☺ elimde kan gazi enjektoru var onunla da konrollu verebiliyorum rahat oluyor. Verdigim son doz demek istemiştim, onumuzde uzuuun bir hafta var 😬😬 bakalim nolcak?
Zeolit tozunu ilk defa duydum, mutlaka arastiracagim. Teşekkür ederim ilginiz icin☺☺
Şırıngayı geriye çekin, yavaş yavaş ilerletin. Kuşu tutarken baş ve işaret parmağı ile kafasını sabitleyebilirsiniz 🙂 İnşallah şifa bulur minik 🙂

cissyntbox

Yeni Üye
Tekrardan merhabalar. Bugun fark ettigim bir seyi danismak istedim. Dun ilacini verirken kusum tukurdugu icin goz cevresine bulastirmisti. Bugun de cildinin pembelestigini fark ettim. Acaba ilaca bagli bir tahris soz konusu olabilir mi?
Hassasiyeti yok, kafasini yine kasitiyor bana. Caninin yandigini dusunmuyorum o yuzden ama renk degisikligini bilemedim. O yuzden fikrinizi almak istedim.

Ekli dosyalar

Üst Alt