• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Sultan papağanı için olmazsa olmazlar

Gökkuş

Yeni Üye
Merhaba ilk defa bir kuş sahiplendim. Severek ve isteyerek bakıyorum ama kafan allak bullak burayı yeni keşfettim. 3, 4 defa pet shop gittim çok fazla ürün var. Buradaki uzman kişilerden bilgi almak istiyorum. Almam gereken olmazsa olmaz ürünler nelerdir? Mamaist den yem vs vitamin alacağım ama tam olarak fotosunu veya ismini yazabilirseniz sevinirim. Bit pire olmaması için neler yapabilirim? Fotoğrafları ekliyorum eksik birşey görürseniz söyleyin lütfen IMG_2252.jpegIMG_2249.jpegIMG_2249.jpeg

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba ilk defa bir kuş sahiplendim. Severek ve isteyerek bakıyorum ama kafan allak bullak burayı yeni keşfettim. 3, 4 defa pet shop gittim çok fazla ürün var. Buradaki uzman kişilerden bilgi almak istiyorum. Almam gereken olmazsa olmaz ürünler nelerdir? Mamaist den yem vs vitamin alacağım ama tam olarak fotosunu veya ismini yazabilirseniz sevinirim. Bit pire olmaması için neler yapabilirim? Fotoğrafları ekliyorum eksik birşey görürseniz söyleyin lütfen Ekli dosyayı görüntüle 96658Ekli dosyayı görüntüle 96661Ekli dosyayı görüntüle 96661
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 😊
Maşallah SüphanAllah Rabbim nazarlardan korusun saklasın beklesin minnoşu 😊🤲🥰
Çok güzel bir çocuk😊🤲
Petshoptan alınan vitaminler fayda etmez%1 etki gösterir
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir mutlaka verin
Buyrun okuyun lütfen faydası çok olur

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Akıllı yemlik ufak gelebilir sultanlar yüksekte olmak ister tüneği yukarı çıkarın lütfen, uzun üstü açık yemliklerden kullanın mümkünse 😊
Suluk altta kalmış tüneğini olduğu tellle aynı hizada olsun içemez o şekilde, tünek teline yada hemen yan tele takın😊

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Abla hayırlı akşamlar, yeni konu açmayım dedim yeni es aldık erkeğe 1 hafta oldu yaklaşık yuvalık taktım beraber içine girip çıkıyorlar dişi olan benimsedi yuvalıgı sahipleniyor, ciftlesme süreci ne kadar sürer dikkat etmem gereken bir şey var mıdır acaba?
Merhaba ablacığım hayırlı akşamlar 😊kendi konunuzdan yazarsanız her zaman üstte görünür güncellenir farklı bir konuya yazılınca malesef karışıyor ve kilitlemek zorunda kalıyoruz
Soruyu burdan okuyup diğer konunuza cevap vereceğim
Anlayışınız için teşekkür ederim 😊

Gökkuş

Yeni Üye
Akıllı yemlik ufak gelebilir sultanlar yüksekte olmak ister tüneği yukarı çıkarın lütfen, uzun üstü açık yemliklerden kullanın mümkünse 😊
Suluk altta kalmış tüneğini olduğu tellle aynı hizada olsun içemez o şekilde, tünek teline yada hemen yan tele takın😊
image.jpg

image.jpgimage.jpg
bu şekilde nasıl tünek ve suluğu diğer sarı suluktan hiç içmiyor birde sürekli dal darı yemek istiyor

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Gökkuş

Yeni Üye
Yavru olunca darı vazgeçilmezi olur yesin sıkıntı olmaz😊🤲tek suluk kalsın
Mor suluğu yanındaki tüneğini üzerine sabitleyin
Akıllı yemliği değiştirirseniz yemlikten de yer mutlaka o dar yiyemez
Bana fikir vermesi açısından sizde kafesinizin fotoğrafını paylaşır mısınız?

Gökkuş

Yeni Üye
Merhaba bu kadar çok tüy dökmesi normal mi? Birde çok kaşınıyor. Bitox diye sprey sıkıyorum bit pire için başka yapmam gereken birşey var mı? Özellikle tüy dökmemesi için

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba bu kadar çok tüy dökmesi normal mi? Birde çok kaşınıyor. Bitox diye sprey sıkıyorum bit pire için başka yapmam gereken birşey var mı? Özellikle tüy dökmemesi için
Merhaba tüy dökmesi normal, sultanlar kuru cilt sevmez bit spreyi cildi iyce kurutur tahriş eder biti öldürmez sadece uzak tutar sprey etkisi bitince geri gelir
Size kuş Sahiplenme ve başım Rehberi paylsşmıştım
Orada bit spreyi yazmaz😔dış parazit damlası yazar okuduysanız rğrr
ACİL dış parazit damlası uygulayın lütfen
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın rutin uygulayın
Vilmectin 6 ay ara ile 2 doz şeklinde uygulanır
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz
3 gün banyo yasak

Gökkuş

Yeni Üye
Tamam öyle yapacağım. Kış mevsiminde olduğumuz için hiç banyo yaptırmadım. Yaptırayım mı? Birde nasıl yaptırmam gerekiyor? Herşeye hızır gibi yetişiyorsunuz teşekkür ederim. 🙂

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tamam öyle yapacağım. Kış mevsiminde olduğumuz için hiç banyo yaptırmadım. Yaptırayım mı? Birde nasıl yaptırmam gerekiyor? Herşeye hızır gibi yetişiyorsunuz teşekkür ederim. 🙂
Teşekkür ederim 😊elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız 😊
Kışın odanız sıcak olduğu sürece sıkıntı olmaz
Sprey kutusuna sıcak su doldurun ve yukarıdan püskürtün
Cilde nemlenir, banyo bitince uçsun hemen kurur
Dış parazit damlası mutlaka uygulayın 😊

Gökkuş

Yeni Üye
Teşekkür ederim 😊elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız 😊
Kışın odanız sıcak olduğu sürece sıkıntı olmaz
Sprey kutusuna sıcak su doldurun ve yukarıdan püskürtün
Cilde nemlenir, banyo bitince uçsun hemen kurur
Dış parazit damlası mutlaka uygulayın 😊
Demet hanım merhaba papağanımı eğitmek için neler yapabilirim? Mesela tuvalet eğitimi veriliyor mu? Veya başka eğtimler

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Demet hanım merhaba papağanımı eğitmek için neler yapabilirim? Mesela tuvalet eğitimi veriliyor mu? Veya başka eğtimler
Merhaba 😊
Tuvalet eğitimi veriyorum diyen yalan söyler, rutin yerleri vardır genelde orayı tercih ederler
Eğitimler sabır ve zaman işidir, örn: parmak şıklatma
Darıyı uzatın, parmağınızı şıklatın her seferinde, sese tepki verir, her darı uzattığınızda şıklatın
En az 1 ay sonra demene yapın darısız parmak şıklatın gelecektir😊

Üst Alt