• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı iç parazit mi

ahu876

Aktif Üye
Sultan papağanımın dışkıları uzun süredir normal değildi. Buraya da yazmıştım zeolit tozu vermem gerektiği söylendi kullandım fakat dışkılar tam olarak düzelmedi. Kuşumun bağışıklığı da düştü yem yiyor ama sanki kilo alamıyor. Gervit, entrobac, bt amin forte ve sedochol var gün aşırı bu takviyeleri sırayla kullanıyorum. Dış parazit damlası Vilmectin aldım fakat o zaman daha gelmemişti yaklaşık on beş gün önce bir kuşçuya götürdüm o bir kez yaptı hangi damla kullandığını söylemedi. Bir kez daha şimdi benim yapmam gerekiyor mu vilmectinle? Dışkılarının da fotoğrafını aşağıya ekleyeceğim, burada kuştan anlayan veteriner yok geçen hafta bir yere götürdüm ayaklarında bumblefoot var bir haftadır krem kullanıyoruz günde iki kere sürmek için tutuyorum iyice stres oluyor 😣 veteriner dışkılarına da gayet normal sadece biraz ishali var dedi. Ben parazitten vb. Korkuyorum ilaç kullanmam gerekiyorsa bir an önce kullanmak istiyorum kuşum zayıflamasın iyice diye. Kafesi 3 gün önce temizledim dün dal darı da verdim ona rağmen taban epey yemle doluyor, yediğini düşünüyorum yemini

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Sizin yavrunuzu hatırlıyorum bumblefoot olan, iç parazit ve enfeksiyon için zeolit tozuna devam edelim bir de kaç gram minik şu an biliyor musunuz 🙏

ahu876

Aktif Üye
Sizin yavrunuzu hatırlıyorum bumblefoot olan, iç parazit ve enfeksiyon için zeolit tozuna devam edelim bir de kaç gram minik şu an biliyor musunuz 🙏
Kilosunu bilmiyorum hassas terazim yok fakat temin edeyim yarın çıkıp. Tamam zeolit tozunu vermeye devam edeyim her gün yemine, uzun süreli kullanılınca zararı olma değil mi burçak hanım? Bir de yukarıda anlattığım vilmectini yapayım mı?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Kilosunu bilmiyorum hassas terazim yok fakat temin edeyim yarın çıkıp. Tamam zeolit tozunu vermeye devam edeyim her gün yemine, uzun süreli kullanılınca zararı olma değil mi burçak hanım? Bir de yukarıda anlattığım vilmectini yapayım mı?
İlk iç parazit damlası içeriği neymiş keşke bilseydik ama 15 gün geçmiş normalde ivermektin içeren damla olsaydı ikinci doz yapılması lazım

ahu876

Aktif Üye
İlk iç parazit damlası içeriği neymiş keşke bilseydik ama 15 gün geçmiş normalde ivermektin içeren damla olsaydı ikinci doz yapılması lazım
Yarın kuşçuya uğrayıp damlayı da sorayım o zaman emin olalım içim rahat olsun🙏🏻 peki dışkılardan korkmam gerekiyor mu çok kötü mü, veteriner ve kuşçu dışkıda korkacak hicbir sey yok kendini korkutup durma dedi

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Yarın kuşçuya uğrayıp damlayı da sorayım o zaman emin olalım içim rahat olsun🙏🏻 peki dışkılardan korkmam gerekiyor mu çok kötü mü, veteriner ve kuşçu dışkıda korkacak hicbir sey yok kendini korkutup durma dedi
Ben de bir sorun göremedim ☺

ahu876

Aktif Üye
Ben de bir sorun göremedim ☺
Vallahi rahatladım🥺 benim her zamanki takıntılı halim o zaman😔 yine de her gün yemine koymaya devam edeyim dediginiz gibi zeolit tozunun bir zarari olmayacaksa uzun süreli kullanımında, yarın da damlayı öğreneyim yine yazayım buradan😊

mortsvivants

Eski Forumcu
Vallahi rahatladım🥺 benim her zamanki takıntılı halim o zaman😔 yine de her gün yemine koymaya devam edeyim dediginiz gibi zeolit tozunun bir zarari olmayacaksa uzun süreli kullanımında, yarın da damlayı öğreneyim yine yazayım buradan😊
Üç aydır her gün kullanıyorum. :)

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Demet abla altı ay kullandı yani bir sorun olmaz merak etmeyin ☺

ahu876

Aktif Üye
Demet abla altı ay kullandı yani bir sorun olmaz merak etmeyin ☺
Burçak hanım o gün kuşçu vilmectin değil adını bilmiyorum veterinerden alıyorum ikinci doza gerek yok 6 ay sonra yapılması yeterli dedi ama ben sanki kuşta hareket etmeyen küçük siyah noktalar görüyorum ne olduklarını bilmiyorum tüy köklerinde de var sanki fotoğrafını atacağım dış parazit mi bunlar acaba suyunun içinde de gördüm çok küçük siyah noktalar hareket etmiyorlar

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Sanırım orada akarlara bağlı enfeksiyon oluşmuş, eczaneden rif ampul alın şırıngaya çekin günde 2-3 kez uygulayın, sonra şırınganın ağzını kapatın hava almasın 🙏 Yese bile zarar vermez 🙏

ahu876

Aktif Üye
Sanırım orada akarlara bağlı enfeksiyon oluşmuş, eczaneden rif ampul alın şırıngaya çekin günde 2-3 kez uygulayın, sonra şırınganın ağzını kapatın hava almasın 🙏 Yese bile zarar vermez 🙏
Kanat altında mı? Vilmectin yapayım mı peki?

ahu876

Aktif Üye
Hangi parazit ilacı bilmiyorum 🤷‍♀️ O nedenle uygulamayın 🙏 Burası
Burçak hanım ayaklarındaki bumblefoot için kullandığımız thicolline krem çok iyi gelmedi sanki o delikler hala duruyor, 10 gün kullandık. Acaba bugün kara merhem mi temin edip kullansam? Veteriner kara merhem orayı dağıtabilir deşer önce bi bunu kullanın demişti.

ahu876

Aktif Üye
Burçak hanım ayaklarındaki bumblefoot için kullandığımız thicolline krem çok iyi gelmedi sanki o delikler hala duruyor, 10 gün kullandık. Acaba bugün kara merhem mi temin edip kullansam? Veteriner kara merhem orayı dağıtabilir deşer önce bi bunu kullanın demişti.
@Demet bükay demet hanım karamerhemi siz önermiştiniz🙏🏻 alıcam eczaneden fakat internete yazdığımda bile çok fazla çeşitte markada kara merhem resmi çıkıyor. Eczacının verdiği herhangi bir kara merhem olur fark etmez değil mi?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
@Demet bükay demet hanım karamerhemi siz önermiştiniz🙏🏻 alıcam eczaneden fakat internete yazdığımda bile çok fazla çeşitte markada kara merhem resmi çıkıyor. Eczacının verdiği herhangi bir kara merhem olur fark etmez değil mi?
Merhaba kusura bakmayın bugün forumda yoktum😊
Karamerhem (ıhtıyol) olan
Kanataltı yarasına rif ampul uygulayın, ayak altınada kullanabilirsiniz, yanetkisi yoktur
Önce ayak fotoğrafını ve kanataltı yara göremedim(varsa yara fotoğrafını) paylaşırsanız sevinirim

Üst Alt