• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanı Hırçınlığı

Haticali

Yeni Üye
Merhabalar arkadaşlar..
Benim dişi bir Sultan papağanım vardı. Dün yanına arkadaş olsun sıkılmasın diye erkek Sultan papağanı aldık ama hiç düşündüğümüz gibi olmadı. Ne ele geliyor, ne disi sultan papağanımi kafeste istiyor ona hep saldiriyor ayaklarını falan hep kanatmis sürekli gagaliyor yani nasıl alistirabiliriz bu hırçın sinirli kuşu sizce. Disi olan da böyle sorunlar yaşamadık aşırı uysaldi bir kere bile isirmadi bizi dünkü gelen eşimin ellerini kanattı hep

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Merhaba, hayırlı olsun. Kuş yetişkinse ve ele alışık değilse bu hali çok normal. Üstüne bir de ortam değiştiriyor, stresle birlikte kendini korumaya çalışıyor. Yeni kuş eve geldiği gibi kendi kuşunuzla yan yana koymamalısınız. 10 gün kadar farklı kafeste karantina uygulayıp dışkısını gözlemlemeli, hastalığı olmadığından emin olmalısınız. Sağlıklıysa bir araya getirebilirsiniz.

Kuşlar kaç yaşında? Mümkünse fotoğraf/video görebilir miyiz?

Haticali

Yeni Üye
İkisini aynı yere koyun demiş petsopcu o yüzden ben ne kadar ayrı koyalım desemde eşim kabul etmedim. Bu yeni gelen 9 aylık denilmiş diğerini aldığımız da 3 aylık denilmişti eğer doğruysa oda şu an 10 aylık oluyor

Ekli dosyalar

Haticali

Yeni Üye
Merhaba, hayırlı olsun. Kuş yetişkinse ve ele alışık değilse bu hali çok normal. Üstüne bir de ortam değiştiriyor, stresle birlikte kendini korumaya çalışıyor. Yeni kuş eve geldiği gibi kendi kuşunuzla yan yana koymamalısınız. 10 gün kadar farklı kafeste karantina uygulayıp dışkısını gözlemlemeli, hastalığı olmadığından emin olmalısınız. Sağlıklıysa bir araya getirebilirsiniz.

Kuşlar kaç yaşında? Mümkünse fotoğraf/video görebilir miyiz?

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
9 aylıksa size alışması zor maalesef. Bir süre ayrı kafeslerde besleyin. Gözetiminiz altında serbest bırakıp bir araya getirip davranışlarına bakabilirsiniz. Zamanla alışacaklarını düşünüyorum. Kafesleri yan yana yerleştirirseniz ve birbirlerini görürlerse çok iyi olur.