corek
Yeni Üye
Merhaba, 4-5 yaşında oldugunu tahmin ettiğim benimle 3 senedir beraber olan erkek sultan papaganımı iki gün önce kaybettim. üç hafta önce yeni bir kuş daha getirmiştim eve ama herhangibir teması olmadı aynı odada olsalar bile kafesleri ayrıydı. zaten 4ü yetişkin olmak üzere 7 kusum daha var. kaybettigim kusumla hep aynı odadalardı ama son 3 gündür onu ayırmıstım cok durgundu ben de yuva istiyor yine diye normal bulmustum durgunlugunu(çünkü hep yuva ister gidip yuvada bir kutuda durmak ısterdı tek basına) sonra son gün agzından zar zor nefes almaya basladı. kuyrugu nefes alırken asagı yukarı hareket edıyordu, karnı çok fazla şişip sönüyordu. kafesin dibine cokmustü. bu olay oldugunda aksamdı ve en yakın acık veterınere gıtmem en az bı saatımı alıcaktı ve veterıner kapanacaktı o yuzden sabah erkenden goturmeye karar verdım. ama ne yazıkkı gece kusumu kaybettım, kalp krizi gecirir gibi oldu ve öldü. kendimi çok suclu hissettiğim icin ve diğer kuslarıma da bir şey olmasını istemedigim için veterinerimle birlikte otopsi kararı aldık. otopsi yapıldı ama ben şok geçirdigim ve tüm gece agladıgım ıcın onu buzdolabına koymamıstım. bu yuzden organları morarmıstı ama karacıgerı cok sarıymış veteriner oyle soyledı. daha net bir şey soylemek ıcın baska testler yapıp laboratuvara gonderdı. sonuc biraz gec cıkacak o sırada diger kuslarıma bir sey olmasından cok korkuyorum. karaciğer yaglanmasından kuş ölebilir mi bu kadar kısa surede? ya da diğer kuslarımda herhangibir solunum yolu hastalıgı belırtısı yokken sadece onda olup bu sebepten ölebilir mi? aynı seylerı yıyorlar, aynı odadalar ve odaları yeterınce sıcak.
not: onu gozetimime aldıgımda suyuna sedechol damlatmıstım, kafesin ıcınde durdugu surece duzelır gıbı oluyordu ama cıkıp uctugunda yere dusmustu oldugu gun. dışkısı her zamankı gıbı normaldı, ishal yoktu, son gün hapşurmaya baslamıstı ama burnunda bir ıslaklık vs yoktu.
not: onu gozetimime aldıgımda suyuna sedechol damlatmıstım, kafesin ıcınde durdugu surece duzelır gıbı oluyordu ama cıkıp uctugunda yere dusmustu oldugu gun. dışkısı her zamankı gıbı normaldı, ishal yoktu, son gün hapşurmaya baslamıstı ama burnunda bir ıslaklık vs yoktu.