Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim ve kuşlar hakkındada fazla bilgim yok bu konudada yeniyim. Yaklaşık 2 ay önce evimin önündeki ağaç dalında bir kuş gördüm ve ağaçtan kuşu alıp sahibine ulaşmaya çalıştım. Fakat civar mahalleden sahibi cıkmadı. Bende evde beslemeye karar verdim. Biraz araştırınca cinsinin sultan papağanı olduğunu öğrendim. Kuşun kaç aylık ve dişimi erkek mi kararını malesef veremedim. İlk deneyim olduğu için sizden bu kuş için yem harici ne yer ve neler ile beslersem kuş daha sağlıklı olur diye yardım almak istedim. Petshop daki arkadaş Presige Big parakets adında bir yem önerdi ve onu kullanıyoruz. Yem harici takviyeler vitaminler neler önerirsiniz kuşum videodaki gibi çok kaşınıyor ve dışkısı biraz cıvık. Suyunu hergün değiştiriyorum fakat suyu her değiştireceğim zaman suyunda kötü bir koku oluyor . Kafesin içinde tünediği tahtayı sürekli kemiriyor beyaz bir gaga taşı vardı onuda 2 ayda gagasını sürterek bitirdi . Onun haricinde bana çok alıştı kendini sevdiriyor sabahları anneni seviyorsan alkışla söylüyor ve ölürüm türkiyem öğrendi onu söylüyor. Bu konuda yeni olduğum için bana önerileriniz ve tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar. Videoda kuşun başını neden ıslak diye sorarsanız kuşun göz etrafında şibil gibi çapak gibi bişey vardı onu temizlemeye çalıştım.
Ekli dosyalar
-
1.3 MB Görüntüleme: 5
-
1.2 MB Görüntüleme: 5