• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanı Hakkında Sorularım Var

oguzgs_02

Yeni Üye
Merhabalar 10 gün önce 5 aylık erkek sultan papağanı aldım fakat eğitimle ilgili sorunlar yaşıyorum ;

1. Olarak sultan papağanım ele kafaya alışsın istiyorum bunun için aldığım yerden bana tünek takma üstünde duracağı birşey olmayınca eline alışır dediler ama kıyamadım ve yapmadım bu yöntem mantıklı mı ?
2. Olarak videolar veya bu forumdaki yazıları okuyarak 1 haftadır elimi kafesin içinde bir süre bekletiyorum ama neredeyse elimi soktuğum gibi sağa sola kaçıyor çok az alıştı, bazen zorla çıkarıp perde yöntemiyle alıştırmaya çalışıyorum perdeye aldığım gibi elimde duruyor ama perdeden ayrılınca uçuyor, mantıklı bir yöntem mi ? nasıl ilerleyebilirim?
3. Olarak Kafes düzenim bu şekilde sizce mantıklı mı ? nasıl düzenlemeliyim? Kafes Videosu
4. Olarak kendi kendine belli aralıklarla ötüyor ve bende aralıklarla gün içinde 30-40 dakika sadece sabit babacık sesi dinletiyorum bu mantıklı mı ? arada sultan papağanı sesi açsam iyi mi gelir aksine kötü mü?
5. Olarak bana garip gelen videodaki gibi ben kafesin yanında konuştuğumda sürekli kafasını sanki üstüne rüzgar geliyor gibi sallıyor videoda göründüğü gibi, neredeyse hangi mesafeden konuşursam konuşayım bunu yapıyor bunun bir sebebi var mıdır? Kafa Titretme Videosu
Son olarak ise perde arkasında elimdeyken birkaç saniyede 1 kez sanki düşücekmiş gibi sürekli irkiliyor , çok korkuyor gibi düşünüyorum

Uzun ve detaylı sorularım yeni aldığım kafes hayvanımı sağlıklı ve mutlu yaşatmak için o yüzden şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
İyi forumlar

Üst Alt