• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanı Göz Sorunu HK.

Batuhansrclk

Yeni Üye
Arkadaşlar selamlar,

Umarım iyisinizdir,

Ekte görselleri mevcut olan yeni dişi papağanımız Piko Hn. ile alakalı bir sorun yaşamaktayız,

Yaklaşık 10 gün önce sağlıklı bir şekilde üreticiden aldığımız Piko eve geldikten 3 gün sonra gözünde bir sorun oluşmaya başladı,

Gözünü kısıyor, sulanıyor, hafif şişmeye başladı en sonda hafif şişik ve göz çevresi tüyleri dökülmüş bir şekilde kaldı.

Herkes gibi ilk etapta aldığımız kişiyle konuyu görüştük, Tobramisin göz damlası önerdi 5 gündür kullanıyoruz, sabah ve akşam olmak üzere birer damla.

İki gündürde teramisin krem sürmeye başladık, başka aklımıza bir şey gelmemekte. Ara ara çok hareketli arada durgunlaşıyor, su ve yem yemekte bu bizi senvidiriyor.

Başına daha önce gelen var mıdır ? Farklı neler yapabiliriz. Hastalık nedir ? Tedavisi nasıl olmalı bilgi vermenizi rica ediyorum.

Şimdiden iyi dilekleriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Selamlar ☺👋Ben sadece göz enfeksiyonu olduğunu düşünmüyorum. Kuşta birşey var göğüste de şişiklik var tünekte video ekler misiniz ve kilosunu biliyor musun tartabilir misiniz? Nerede ikamet ediyorsunuz?

Batuhansrclk

Yeni Üye
Şehmus Bey selamlar,

İzmirde ikamet ediyorum,

Kuşun kilosunu inanın bilmiyorum, nasıl tartılacağı hk. fikrimde yok sanırım kuyumcu tarzı hassas tartı falan gerekli değil mi ? :)

Akşam eve geçince video çekerek sizlerle paylaşacağım. Tedavi amacıyla sürekli elimde göğüste şişlik yok, nefes alış verişi normal.

Dışkısı normal onunda fotoğrafını koyarım aksam :)

İnanın 7 gündür sürekli bu durumu araştırıyorum. Edindiğim bilgiler doğrultusunda enfeksiyon ama hayvanın başına bizim sebep olmamız nedeniyle bir şey gelecek korkusu beni strese sokuyor. Küçücük bir can neticede ve ne olursa olsun bize emanet.

Bu durum ölümcül falan değildir değil mi ?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tamam hocam akşam video ekleyin bir bakalım yakın çekim olsun gözleri net görelim gördüğümüz kadarıyla yorum yaparız. Damla ve göz melhemi kullanmadan önce aynmıydı? Hiçbir düzelme olmadı mı? Damla kullanmadan önce ılık çay demi ile pansuman yapmak güzel sonuç veriyor. Ben fotoğrafta kuşun göğüste şişiklik gördüm sanki kuşun iskelet yapısında bir sorun var gibi gördüm belkide fotoğraf yanıltmiş olablir video bekliyoruz ☺

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Evet hassas tartı ile tartıyoruz kilolarını. :)
Damla ve kremle şimdiye kadar geçmesi lazımdı,teramisin göz için olanı mı kullanıyorsunuz?

Batuhansrclk

Yeni Üye
Kübra Hn. selamlar,

Kremi bir iki gündür kullanıyoruz, damlayı 5 gün oldu bugün 6. günü bugün hatta gözdeki çapaklanma ve sulanma neredeyse geçti denecek kadar azaldı ama bu sefer göz çevresindeki tüyler döküldü ve hafif şişlik inmedi... Döküntü fotoğraflarda oldukça belirgin.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kübra Hn. selamlar,

Kremi bir iki gündür kullanıyoruz, damlayı 5 gün oldu bugün 6. günü bugün hatta gözdeki çapaklanma ve sulanma neredeyse geçti denecek kadar azaldı ama bu sefer göz çevresindeki tüyler döküldü ve hafif şişlik inmedi... Döküntü fotoğraflarda oldukça belirgin.
Bu evre son evredir tedavide en son şişiklik iner bence 1 haftaya tamamlayalım damla ve kremi bide öncesinde çay pansumanı yapalım

Batuhansrclk

Yeni Üye
Şehmus Bey,

Tedaviyi şöyle uyguluyorum, çay aklıma gelmemişti ama ılık bir su ve pamuk ile siliyorum, damla ve teramisin uyguluyorum. Bir veteriner arkadasım genta uygulasan daha iyi dedi. Sizce tedaviyi bir haftaya tamamlamak adına genta damla devam etsem uygun olur mu ? Umuyorum dediğiniz gibi tedavinin son evresidir. :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Şehmus Bey,

Tedaviyi şöyle uyguluyorum, çay aklıma gelmemişti ama ılık bir su ve pamuk ile siliyorum, damla ve teramisin uyguluyorum. Bir veteriner arkadasım genta uygulasan daha iyi dedi. Sizce tedaviyi bir haftaya tamamlamak adına genta damla devam etsem uygun olur mu ? Umuyorum dediğiniz gibi tedavinin son evresidir. :)
Gentagut bulursanız daha iyi tabi ama tobrased zâten muadili değil mi ki

Batuhansrclk

Yeni Üye
Veteriner arkadaşın dediğine göre; İki damlada antibiyotikli yanlız genta daha güçlü ve bu nedenden ötürü daha hızlı sonuç vermekte.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Gentagut ile devam edin öyleyse. Bende onu kullanıyorum. 😊