• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı göz şişliği

fatihucr

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Gözde şişlik ve kızarıklık
Arkadaşlar merhaba . 6 yaşında bir dişi sultan papağanım var . Aralık ayında gözü şişip kızarmıştı ancak geçti kendi kendine. Gözünü kaşırken bazen canını acıtıyor gibi oluyordu o ara oldu diye düşündüm geçince. Son zamanlarda yine şişti ve geçmiyor. Neyden kaynaklı olabilir bilemiyorum deneyimli arkadaşlardan bilgi alabilirim. Birde pisliğini yeme huyu var tüneğine denk gelirse veya dışarıda yaparsa bazen yiyor bundan kaynaklı da mikrop kapmış olabilir belki, belirtmek istedim. Bu huyunu da bir türlü kesemedim. Gerwit multivitamin ve bt amin fortre kullanıyorum. Yine bu siteden öneriyle aldığım probiyotigi kullanıyorum takviye olarak.

Ekli dosyalar

fatihucr

Yeni Üye
Ek olarak yem yemesi enerjisi gibi herhangi bir şeyde sorunu yok her şey yolunda gibi

Mert G.

Eski Forumcu
Sulanıyormu gözü

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Eczaneden gentagut damla alın, sabah 1 akşam 1 damla damlatın dışkı yemeyi alışkanlık haline getirmiş olabilir dikkatli olun 🙏 Bir de kaya tuzu alın verin ☺

Ekli dosyalar

fatihucr

Yeni Üye
Eczaneden gentagut damla alın, sabah 1 akşam 1 damla damlatın dışkı yemeyi alışkanlık haline getirmiş olabilir dikkatli olun 🙏 Bir de kaya tuzu alın verin ☺
Teşekkür ederim öncelikle. Diski yemeyi evet maalesef alışkanlık edindi gördüğümde müdahale ediyorum ama her zaman edemiyorum maalesef . Damlayı kac gün kullanmaliyim peki bir bilginiz var mı?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Teşekkürler estağfurullah. Son bir şey daha kaya tuzunu parçalamadan ayrı bir yemlige mi koymalıyım. Çok kemirmesi sıkıntı olur mu daha önce hiç vermemiştim 😊
Genelde kemirmiyorlar, yalıyorlar ama sorun olmaz ☺ İster parçalayın isterseniz direkt farklı bir yemlikte verin ama attığım resimdeki gibi alın marketlerdeki değil ☺

fatihucr

Yeni Üye
Rica ederim, geçmiş olsun durumu sonra güncelleyin tekrar bakalım 🌸
Tamamdır guncelleyecegim. Yalnız damlayı damlatirken bayağı zorlanıyorum normalde elimde severken ederken hareketlenmez ama sabit tutmak isteyince bayağı zorluk çıkarıyor 😅 kolay bi yolu var mıdır acaba önerebileceğiniz bir şey

Üst Alt