• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanı Göğüs Sivriliği ve Halsizlik

tarıkbzkurt

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsizlik, sürekli uyku hali, Yem yememe, göğüs sivriliği, ayak morarması
Hastalık Belirti Tarihi
1 Şub 2024
Kullanılan İlaç
Mikostatin
Merhabalar 2.5 aylık olarak 1 hafta önce aldığımız sultan papağanım 3 gündür ben odaya girince kısmen heyecanlı odadan çıktığımda sürekli halsiz. Yem yemiyor sadece dal darı geveliyor. Sürekli uyku hali halsizlik söz konusu. Tüyler orta derece kabarık duruyor. Dışkı rengi bugün 2 defa siyah gördüm. Siyah haricinde beyaz yaptı. Ve sıvı yaptı dışkısını. Kusma yok. Tünekte duracak kadar enerjisi olduğunu sanmıyorum zor duruyor hayvan parmağımı dahi zor kavrıyor. O yüzden beyaz bir cisim üstün de dışkı paylaşamıyorum yalnızca attığım fotoğraflar var. Göğüs kemiği orta derece sivrileşmiş durumda ve ayakları morardı. Yem yemediği için el besleme maması ve aparatı aldırıp içine probiyotik 3 damla gervit w multi vitamin çok az da muz koyup besliyorum ara ara. Ne yapmamız gerekiyor. Ayrıca 1 hafta önce geldiğine göre zayıf durumda. Aldığım kişiyi aradım ben yumurta ve dal darı veriyordum yeme daha alışmak üzere idi dedi. Bu doğrultuda ne gibi bir yol izlemem gerek? Şu an da nurtibird a21 el besleme masasının içine probiyotik koyup aparat ile yediriyorum. Aynı zaman da mikostatin şurup aldım 3 damla verdim sabah tekrar vereceğim. Yardım edin lütfen.

Ekli dosyalar

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Kuşun durumu hiç iyi değil. Siyah dışkı kuşun sindirim sisteminden yeterince besin geçmediğinin işareti olabilir. Bu şekilde devam ederse gastrointestinal staz(kuşun sindirim sisteminin kapanması) riskini artırabilir. Eğer dışkılar siyah olmaya devam ederse, bağırsaklarda zararlı bakteri birikimi olabilir ve bunlar kan dolaşımına geçebilir. Siyah dışkı aynı zamanda sindirim sistemi kanaması, bağırsak enfeksiyonları, tümörler, yabancı cisim yutma, parazitler veya yumurta sıkışması belirtileri olabilir. Buna buradan teşhis koymak zor ama kuşun durumu acil bence… Kanatlı uzmanına götürmelisiniz.
Ayrıca bu kuş wf lutino(albino) sanırım, rengi sarıya dönüyor gibi. Karaciğerle alakalı bir sorunu olma olasılığı da var.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Yem hiçbir şekilde yemiyorsa siz de kızıl daldarı vermeye çalışın. Onu da yemiyorsa elle beslemeye devam edin. Zeolit tozu temin edip mamaya karıştırabilirsiniz. Bence bu kuşun her türlü yakından muayene olması gerekiyor çünkü birden fazla sorunu var. Evde hassas tartı varsa kilosunu da öğrenelim. Ayakları ne zamandır böyle? Yeni mi morardı aldığınızda böyle miydi? Geldiğinde yem yiyor muydu? Daldarı ve yumurta maması vermeyi siz de denediniz mi? Yarın kuşun bir videosunu streamable.com kullanarak buraya atar mısınız hocalarımız da incelesinler

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Geç kalınmış bir vaka 😞 Başınız canınız sağolsun 🙏

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yem kırmadan mı verilmiş bu kuş inanılır gibi değil. Tamam el besleme olarak alınabilir ama en azından o besleme öğretilir, anlatılır, hazırlığı yapılır vs. Kırıyordu diyip bile bile sahiplendirilmiş. Çok üzüldüm. Başınız sağolsun.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Başınız sağ olsun ☹