• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı göğüs morarması

Merhaba ben bugün sultan papağanımı banyo yaptırırken göğüs tüylerinin döküldüğünü ve göğüsünün morardığını gördüm. Dün uçamıyordu kanadının birindeki uzun tüyleri dökülmüştü. Göğüs kemiğini çok net hissdebiliyorum. Ne yapmalıyım sebebi nedir?

Merhaba. Fotoraf çekip atabilir misiniz ya da videosunu?
Fotoğraf atamam çünkü göğsünü elleyince ısırıyor. Ama morarıklık bariz belli normal renginde değil banyo yaptoronca tüyünün göğsünde olmadığı belli oluyor sizce ne yapmalıyım veterinere gitsem olurmu? Kuruma hastalığı olabilirmi bugün daha hiç yem yemedi

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Fotoğraf atamam çünkü göğsünü elleyince ısırıyor. Ama morarıklık bariz belli normal renginde değil banyo yaptoronca tüyünün göğsünde olmadığı belli oluyor sizce ne yapmalıyım veterinere gitsem olurmu? Kuruma hastalığı olabilirmi bugün daha hiç yem yemedi
Beyaz kağıt üstüne Birikmiş dışkı resmi ile kuşun genel halini gösteren video paylaşır mısınız? Kuş zatıfladı mı? Tartma imkanınız var mı? Bir de nerede oturuyorsunuz?

erenztrk

Müdavim
Göğüs tüyleri dökülmemiş olabilir kuş Küçükse o bahsettiğiniz yer kanat birleşim yeri ilk görüşte herkes korkabiliyor ama ıslakken belli olur size kendi kuşumu atayım ona göre farklılık var mı karar verin ayrıca kuşunuzun A4 kağıt veya kağıt havluyla yeni yapılmış dışkısını paylaşır mısınız kafese de dal darı koyun

Beyaz kağıt üstüne Birikmiş dışkı resmi ile kuşun genel halini gösteren video paylaşır mısınız? Kuş zatıfladı mı? Tartma imkanınız var mı? Bir de nerede oturuyorsunuz?
Tartma imkanım yok dışkısı ishal gibi sıvı olmaya başladı bugün osmaniyede oturuyoruz. Göğüs kemiğini hissefebiliyorum bu zayıflamış demekmi

Göğüs tüyleri dökülmemiş olabilir kuş Küçükse o bahsettiğiniz yer kanat birleşim yeri ilk görüşte herkes korkabiliyor ama ıslakken belli olur size kendi kuşumu atayım ona göre farklılık var mı karar verin ayrıca kuşunuzun A4 kağıt veya kağıt havluyla yeni yapılmış dışkısını paylaşır mısınız kafese de dal darı koyun
Benim kuşum 2.5 yaşında ve bugün hiç yem yemedi zorla 1 çekirdek yedi 6 7 tane tohum yedi ve göğsünün ortasında var morarıklık böbrek ile ilhili bir sorunumu var ua da kuruma hastalığı

Benim kuşum dışdan normal gözüküyor tüylerini az bişey oynayınca belli oluyor göğüs morarıklığı

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Benim kuşum 2.5 yaşında ve bugün hiç yem yemedi zorla 1 çekirdek yedi 6 7 tane tohum yedi ve göğsünün ortasında var morarıklık böbrek ile ilhili bir sorunumu var ua da kuruma hastalığı
Kuşun dışkılarını ve genel halini görmeden bir yorum yapamayız. Ama yem yemiyorsa, zayıflamış duruyorsa elle besleme maması ve elle besleme ucu no 3 alıp kendiniz kursaktan beslemeniz lazım. En olmadı enjektörle yedirmeniz lazım. Size en yakın adanada bir uzman var. İsterseniz osmaniyedeki veterinerleri arayıp kanatlı uzmanı olup olmadıklarını, egzotik kuşlardan anlayıp anlamadıklarını sorabilirsiniz. Ne olur ne olmaz adanada, arkadaşların memnun kaldığı veterinerin bilgilerini alta ekliyorum

Dost Veteriner Kliniği:

Adres:
Mahfesığmaz, 79128. Sk. Sincar Kule Apt. No:1, 01170 Çukurova/Adana

Telefon: 0532 497 38 68

Dışkı fotoğrafını atayımmı birde kendi fotoprafını kendisi sürekli uyuyor birde göüüs tüyleri 2 tarafa ayrık duruyor tam ortası biraz boş gibi duruyor ben fotoğraf atacağım
Kuşun dışkılarını ve genel halini görmeden bir yorum yapamayız. Ama yem yemiyorsa, zayıflamış duruyorsa elle besleme maması ve elle besleme ucu no 3 alıp kendiniz kursaktan beslemeniz lazım. En olmadı enjektörle yedirmeniz lazım. Size en yakın adanada bir uzman var. İsterseniz osmaniyedeki veterinerleri arayıp kanatlı uzmanı olup olmadıklarını, egzotik kuşlardan anlayıp anlamadıklarını sorabilirsiniz. Ne olur ne olmaz adanada, arkadaşların memnun kaldığı veterinerin bilgilerini alta ekliyorum

Dost Veteriner Kliniği:

Adres:
Mahfesığmaz, 79128. Sk. Sincar Kule Apt. No:1, 01170 Çukurova/Adana

Telefon: 0532 497 38 68
Fotoğraf atayımmı

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Fotoğrafı en başında istedik zaten.Yazılanlara cevap vermezseniz doğru bilgi de veremeyiz ki. Duygu hocanın istediği dışkı fotoğrafını ve mor dediğiniz bölgenn fotoğrafını atın.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Üst Alt