• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı gece yumurtaya yatmıyor

rdgkn

Yeni Üye
Merhaba,
Bir çift sultan papağanım var düzenli olarak çiftleşiyorlar. Dişi 2 gün önce ilk yumurtasını yaptı. Gün içinde ikisi birden sürekli yuvalığın içinde yan yana duruyorlar burada bir problem yok fakat gece olup ışıklar kapandığında yaklaşık 10 dakika sonra ikisi de çıkıp uyumaya başlıyor. Sorunun ışıktan kaynaklı olduğunu düşündüğüm için küçük aydınlatma koydum kafesin her yerini güzelce aydınlatıyor. Bu sefer de erkek kuş yaklaşık 1 saat içeride kaldı, sonra ikisi de tekrar uyumaya çıktı. Yumurtaya elimle dokunduğumda soğuk olduğunu hissediyorum ve okuduğum kadarıyla yumurtanın bir gece bile soğuk kalması ölmesi için yeterliymiş. Daha önce bu durumu yaşamış ve çözmüş biri varsa yanıt vermesini çok isterim. Teşekkürler

rdgkn

Yeni Üye
Bu ikinci kuluçka deneyimleri olacak. Öncekinde dişi 5-6 tane yumurtlamıştı fakat üzerinden 1 ay geçmesine ve yumurtalar dolu olmasına rağmen hiçbiri yumurtadan çıkamamıştı. Bunun sebebi de büyük ihtimalle yine geceleri yumurtaya yatmamalarıydı. Bu gece 2. yumurtayı yaptı dişi. Sizin dediğinize göre şuan sadece beklemem gerekiyor. Başka yapabileceğim bir şey var mı? Karanlık olması gece yuvalığa girmelerini engeller mi?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Karanlıkta olmasi yuvaliga girmelerine engel değil. Zaten geceyi çoğunlukla kafeste değil yuvalikta geçirmeleri lazım. Bulundukları odada onları strese sokacak bir şey var mı ? Birde kuşlarinizin sağlık durumunu da kontrol edin zaten en önemlisi eğer daha kuluçkaya yatmiyorsa yumurta çıkaracaktır tüm yumurtaları çıkardıktan sonra kuluçkaya yatar kuşlar.

rdgkn

Yeni Üye
Teşekkür ederim cevabınız için. Bulundukları odada strese sokacak bir şey yok. Sağlık durumları da çok şükür iyi. Anlamadığım şey şu; Sabah bütün gün ikisi birlikte yuvalıkta durup neden gece olduğunda yuvalıktan çıkıyorlar? :) Dişi daha yumurtlayacaktır elbet ama erkek neden yatmıyor ki?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşlara ait dışkı fotoğrafı atın bakalim

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Birde yumurtaya dokunduğunuzu soğuk olduğunu yazmışsınız öncelikle yuvalık içinde talaş veya granül varmı? Birde yumurtaya dokundugunuz için üstüne yatmıyor olabilirler. Çıplak elle veya eldivenle hiç farketmez kuşların yumurtalarina dokunmaniz demek yumurtayı benimsememesi demek kendi koyduklari şekilde eğer yumurtaları başka yerlere koyduysaniz aynı yerlere koymadiysaniz yatmazlar

rdgkn

Yeni Üye
Fotoğraf atabilecek durumda değilim maalesef sadece şunu söyleyebilirim; dişi kuş uzun saatler sonunda yuvalıktan çıktıktan sonra (genelde yumurtladıktan sonra) çok büyük kaka yapıyor bildiğiniz büyüklük olarak güvercininki gibi.
Yuvalığa talaş koydum, erkek kuş bir kısmını dışarı attı, tekrar doldurdum tekrar attı aynı kısmını ama yeterli miktarda talaş olduğunu düşünüyorum şuan.
Onun dışında kuşların yumurtayı benimsemediğini düşünmüyorum açıkçası, gün içinde yem yemek ve su içmek dışında neredeyse hep içerideler ikisi birden, sessiz sakin yumurtaların üstünde oturuyorlar :LOL:
Gece olunca işler değişiyor ama :confused:

rdgkn

Yeni Üye
Bilemiyorum.. Hayır üstünü örtmüyoruz kuşların

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Fotoğraf atabilecek durumda değilim maalesef sadece şunu söyleyebilirim; dişi kuş uzun saatler sonunda yuvalıktan çıktıktan sonra (genelde yumurtladıktan sonra) çok büyük kaka yapıyor bildiğiniz büyüklük olarak güvercininki gibi.
Yuvalığa talaş koydum, erkek kuş bir kısmını dışarı attı, tekrar doldurdum tekrar attı aynı kısmını ama yeterli miktarda talaş olduğunu düşünüyorum şuan.
Onun dışında kuşların yumurtayı benimsemediğini düşünmüyorum açıkçası, gün içinde yem yemek ve su içmek dışında neredeyse hep içerideler ikisi birden, sessiz sakin yumurtaların üstünde oturuyorlar :LOL:
Gece olunca işler değişiyor ama :confused:
Öncelikle şunu soyliyim 1. Kuluçka dönemlerinde sultan papağanı hem dişi hem erkek dışkıları büyük yaparlar. Bunda endişelenmeyin
2. Yumurtası olan kuşların yuvaligina ekstra talaş koymayın zaten ilk talaş koyduğunda kuşlar fazla geleni kendisi yuvadan atıyor

rdgkn

Yeni Üye
Teşekkür ederim yardımlarınız için. Sanırım bu gece dişi kuş geceyi yuvalıkta geçirdi :love:

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Aynı sorunu bende yaşıyorum nasil bir çözüm buldun
Lütfen eski konuları canlandırmayalım, kendi sorunuzu yeni konu açarak sorarsanız kuşlarınızın görsellerini ve kafes ortamınızı da paylaşırsanız daha rahat yardımcı olabiliriz 🙏

yanlizbini

Yeni Üye
Bende bir çift sultan papağanı alalı bunları 5 ay oldu ikinci kez kuşlarımı kuluçkaya yatırdım ilk seferinde de kuluckaya geç yattılar onun nedeni yumurtaları tamamlamadığı için süreç olağandı şimdi 10 tane yumurta yaptılar gündüz kuluckaya yatıyorlar gece saat 11dediği zaman yatmıyorlar ilk kuluckada böyle yapmadılar şimdi neden böyle yapıyorlar anlamadım günde 11-12 saat kadar yatıyorlar sorun nedir neden böyle yapıyorlar bu durumda ne yapılır

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bende bir çift sultan papağanı alalı bunları 5 ay oldu ikinci kez kuşlarımı kuluçkaya yatırdım ilk seferinde de kuluckaya geç yattılar onun nedeni yumurtaları tamamlamadığı için süreç olağandı şimdi 10 tane yumurta yaptılar gündüz kuluckaya yatıyorlar gece saat 11dediği zaman yatmıyorlar ilk kuluckada böyle yapmadılar şimdi neden böyle yapıyorlar anlamadım günde 11-12 saat kadar yatıyorlar sorun nedir neden böyle yapıyorlar bu durumda ne yapılır
Merhaba öncelikle ailemize hoş geldiniz 😇 eski konuları yeniden gündeme getirmek forumumuzun kuralları gereğince yasaktır. Siz yuvanın, kafes ortamının ve kuşlarınızın resimlerini görebileceğimiz bir konu açarak sorarsanız daha rahat yardımcı olabiliriz. Anlayışınız için teşekkür ediyoruz 😊 🙏

yanlizbini

Yeni Üye
Merhaba öncelikle ailemize hoş geldiniz 😇 eski konuları yeniden gündeme getirmek forumumuzun kuralları gereğince yasaktır. Siz yuvanın, kafes ortamının ve kuşlarınızın resimlerini görebileceğimiz bir konu açarak sorarsanız daha rahat yardımcı olabiliriz. Anlayışınız için teşekkür ediyoruz 😊 🙏
[/QUOTE sordum işte kusların fotosuyla sorudm sorunun ne ilgisi var