• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanı gece korkusu

canantalya

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba, forumda benzer başlıkta konular olsa da yine de açmak istedim. Sultan papağanım yaklaşık 6 aydır benimle son bir kaç aydır belirli aralıklarla gece kendisini kafesin içerisinde çarpıp kanatlarına ciddi zararlar veriyor kanaması oluyor durdurmak zorunda kalıyorum. Loş ışık, zifiri karanlık, örtülü veya örtüsüz tüm yöntemleri uyguladım ama hiçbirisi işe yaramış ve huyundan vazgeçmiş değil. Bir daha tekrarlarsa kanadının kırılması içten bile değil, şu an kafesin dışarısında duruyor en azından içeriye kıyasla zarar veremez diye kapısı açık bir şekilde kendi isteğine bıraktım. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım göz göre göre kendine zarar veriyor tüy dökümünde kanatları tam geliyor uçuyor derken tüylerini koparıp darbeden dolayı kanatıyor. Ilgi alaka ve beslenme çeşitliliğin de herhangi bir sorun yok. Gerçekten önerebileceğiniz ne varsa uygulamaya hazırım, o da üzülüyor ben de.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba.
Gece loş ışıkta bırakıp denediniz mi?
Gece dışkıları düzensiz mi oluyor?
Dış parazit yapmayı denediniz mi? Anlatımınızdan dıl parazit varmış gibi geldi. İç-dış parazit tedavisi öneririm. 🙂

canantalya

Yeni Üye
Merhaba.
Gece loş ışıkta bırakıp denediniz mi?
Gece dışkıları düzensiz mi oluyor?
Dış parazit yapmayı denediniz mi? Anlatımınızdan dıl parazit varmış gibi geldi. İç-dış parazit tedavisi öneririm. 🙂
Merhaba Kübra hanım, gece dışkıları da gözlemdiğim kadarıyla düzensiz değil loş ışıkta da denedim, parazit konusunda ise nasıl bir tedavi uygulamam gerek hangi ilaçları temin etmeliyim ? Genelde sirke uygulamistim tüylerine sprey şeklinde, gözlemlenebilir bir şeyde değil sanırım zira bit-pire gibi bir şeyle de karşılaşmadım.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba Kübra hanım, gece dışkıları da gözlemdiğim kadarıyla düzensiz değil loş ışıkta da denedim, parazit konusunda ise nasıl bir tedavi uygulamam gerek hangi ilaçları temin etmeliyim ? Genelde sirke uygulamistim tüylerine sprey şeklinde, gözlemlenebilir bir şeyde değil sanırım zira bit-pire gibi bir şeyle de karşılaşmadım.
Sirke tavsiye etmem hiçbir şekilde.
Dış parazit için zimec,avromec,ivermektin kullanabilirsiniz.

İlacın kullanım şekli;

İç parazit için nilverm kullanıyordum ben ama @Şehmus BAKIR @Ayvalık Jumbo Muhabbet belki daha etkili bir ilaç önerir size.

canantalya

Yeni Üye

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Çok teşekkürler dikkate alacağım. Bahsi geçen ilaçları veterinerden mi edinmem gerekiyor acaba ?
Bir tanesini almanız yeterli dış parazit için. Büyük merkezi eczanelerde olabilir. Veterinerdede vardır. Eğer İstanbul'da iseniz Eminönünde de mevcut.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Arkadaşlar merhaba, forumda benzer başlıkta konular olsa da yine de açmak istedim. Sultan papağanım yaklaşık 6 aydır benimle son bir kaç aydır belirli aralıklarla gece kendisini kafesin içerisinde çarpıp kanatlarına ciddi zararlar veriyor kanaması oluyor durdurmak zorunda kalıyorum. Loş ışık, zifiri karanlık, örtülü veya örtüsüz tüm yöntemleri uyguladım ama hiçbirisi işe yaramış ve huyundan vazgeçmiş değil. Bir daha tekrarlarsa kanadının kırılması içten bile değil, şu an kafesin dışarısında duruyor en azından içeriye kıyasla zarar veremez diye kapısı açık bir şekilde kendi isteğine bıraktım. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım göz göre göre kendine zarar veriyor tüy dökümünde kanatları tam geliyor uçuyor derken tüylerini koparıp darbeden dolayı kanatıyor. Ilgi alaka ve beslenme çeşitliliğin de herhangi bir sorun yok. Gerçekten önerebileceğiniz ne varsa uygulamaya hazırım, o da üzülüyor ben de.
Merhabalar, beyaz kağıt üzerine dışkıları bir görebilir miyiz? Dış parazit için kübra arkadaşımızın dediklerini yapalım. Ayrıca tünekleri beyaz bir kağıt üzerine kuvvetlice bir kaç kez vurun. Tellere bağlantı noktaları aşağı gelecek şekilde, küçük siyah noktacıklar düşerse parmağınızı çekerek ezin. Uzun çizgiler oluşuyorsa bitler vardır. Çizgiler de kan izleri. Ayrıca suluk, yemlik kenarlarını da kontrol edelim.