• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Sultan papağanı garip ses

fureagle

Aktif Üye
Tam nefes alacağı sırada garip bir ses çıkıyor videoda tam net belli olmuyor ama sanki bir tıkaç sesi kapatıyor gibi hırıltılı gibi sanki tam anlayamadım.Keyfinde felan bir sıkıntı yok çok şükür.
Güncel dışkı resmi,şuan halen mamayla besleniyor.Ekli dosyayı görüntüle 46500

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kurban olurum ona. Ne tatlı bebiş. Ben farklı bir ses duyamadım. Mama ile beslendiği için dışkıda da tuhaflık olduğunu düşünmedim ama ama takviye veriyormusunuz. Vermiyorsanız manasına düzenli üç gün arayla gerwit ve entrobac ilave edebilirsiniz.

fureagle

Aktif Üye
Kurban olurum ona. Ne tatlı bebiş. Ben farklı bir ses duyamadım. Mama ile beslendiği için dışkıda da tuhaflık olduğunu düşünmedim ama ama takviye veriyormusunuz. Vermiyorsanız manasına düzenli üç gün arayla gerwit ve entrobac ilave edebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim.Araliklsrla gerwit w ve BT amin Forte katıyorum mamasina.Önceden ses gelmiyordu ama şimdi arada garip bir ses geliyor hayırlısi inşallah bir sıkıntısı yoktur.Erkek olduğunu düşünüyorum sizce ?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Banada erkek izlenimi yarattı ama henüz çok bebek. Sağlıkla büyüsün. Gervit te mutlaka kullanın.

fureagle

Aktif Üye
Banada erkek izlenimi yarattı ama henüz çok bebek. Sağlıkla büyüsün. Gervit te mutlaka kullanın.
Şuan garip bir şekilde sürekli esniyor normal mi ? Daha mamayla beslendiği için kuş kumu yok kafeste koyayım mi ?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuş kaç günlük. Hiçmi kendisi yem kırmıyor. Neden el besleme anne baba bakmadı mı ? Biraz kuşunuzla ilgili bilgilendirir misiniz?

fureagle

Aktif Üye
Kuş kaç günlük. Hiçmi kendisi yem kırmıyor. Neden el besleme anne baba bakmadı mı ? Biraz kuşunuzla ilgili bilgilendirir misiniz?
Şuan 48 günlük.Aslinda yem kırıyor hem dal darı hem normal muhabbet yemi kırıyor hem gördüm hem de temligin içinde kabukları var.Ama bizim keratanin işine gelmiyor sanırım kırmak 😂.Günde iki kere besliyorum mamayla sabah ve akşam olmak üzere.Haftada belirli aralıklarla calcilux,gerwit,bt amin Forte ekliyorum.Ama şuan o hareket geçti yani sadece 3 4 kere yaptı sonra hiç yapmadı sanırım yem kırdığı için sindirim sorunu yaşıyor yemde o yüzden o kursak hareketini yapıyor.Dışkıda hiçbir sorun yok ama öğütebiliyor demek ki.Keyfide yerinde beni rahat bırakmıyor hiç sürekli ya omzunda ya kafanda nereye gidersem peşimden geliyor odadan dahi tek çıkamıyorum ben 😂.Gaga taşı vs de yiyor sıkıntısız.Mineral blok ve kalsiyum taşı ayrıca kalamar kemiği de var kafesinde hepsini yiyor sıkıntısız.Bir kaç gün önce 65X45X35 kafes siparişi de verdim onun için sıkıntısız büyüyoruz elhamdülillah.Şuan sadece suluktan su içmeyi bilmiyor.Onuda öğretmeye çalışıyorum kendi kendine öğrenir diye umuyorum.Elle beslemeye ileride büyükken alırsam sıkıntı olur vahşi olur diye çekincelerim olduğu için çektim.Evdekilerde zaten kuş beslemeye sıcak çok bakmıyorlardi vahşi olursa iyice soğurlar dedim.Ama şimdi benden çok seviyorlar sıpayı.Garip sesler tonlamalar da çıkarmaya başladı iyice erkek olduğundan emin oldum diyebilirim.Yüzüde sararıyor.Yanına bir dişi arkadaş almak istiyorum ancak küçükken cinsiyetten emin olamadığımız için kararsız kaldım.Elimde birçok malzeme mevcut takviye olarak Calcilux,Electroliyt 3 plus, Topfit futtertalk, Fetrivit,Tyson egg Gold,Cede mama,Versele laga nin 2 farklı maması,BT amin Forte, sedochol, avidres plus,gerwit w, tabufenit e50.Yem olarakta Versele laganin Prestige serisini kullanıyorum.Elle besleme maması olarak Versele laga a21.

fureagle

Aktif Üye
Şuan 48 günlük.Aslinda yem kırıyor hem dal darı hem normal muhabbet yemi kırıyor hem gördüm hem de temligin içinde kabukları var.Ama bizim keratanin işine gelmiyor sanırım kırmak 😂.Günde iki kere besliyorum mamayla sabah ve akşam olmak üzere.Haftada belirli aralıklarla calcilux,gerwit,bt amin Forte ekliyorum.Ama şuan o hareket geçti yani sadece 3 4 kere yaptı sonra hiç yapmadı sanırım yem kırdığı için sindirim sorunu yaşıyor yemde o yüzden o kursak hareketini yapıyor.Dışkıda hiçbir sorun yok ama öğütebiliyor demek ki.Keyfide yerinde beni rahat bırakmıyor hiç sürekli ya omzunda ya kafanda nereye gidersem peşimden geliyor odadan dahi tek çıkamıyorum ben 😂.Gaga taşı vs de yiyor sıkıntısız.Mineral blok ve kalsiyum taşı ayrıca kalamar kemiği de var kafesinde hepsini yiyor sıkıntısız.Bir kaç gün önce 65X45X35 kafes siparişi de verdim onun için sıkıntısız büyüyoruz elhamdülillah.Şuan sadece suluktan su içmeyi bilmiyor.Onuda öğretmeye çalışıyorum kendi kendine öğrenir diye umuyorum.Elle beslemeye ileride büyükken alırsam sıkıntı olur vahşi olur diye çekincelerim olduğu için çektim.Evdekilerde zaten kuş beslemeye sıcak çok bakmıyorlardi vahşi olursa iyice soğurlar dedim.Ama şimdi benden çok seviyorlar sıpayı.Garip sesler tonlamalar da çıkarmaya başladı iyice erkek olduğundan emin oldum diyebilirim.Yüzüde sararıyor.Yanına bir dişi arkadaş almak istiyorum ancak küçükken cinsiyetten emin olamadığımız için kararsız kaldım.Elimde birçok malzeme mevcut takviye olarak Calcilux,Electroliyt 3 plus, Topfit futtertalk, Fetrivit,Tyson egg Gold,Cede mama,Versele laga nin 2 farklı maması,BT amin Forte, sedochol, avidres plus,gerwit w, tabufenit e50.Yem olarakta Versele laganin Prestige serisini kullanıyorum.Elle besleme maması olarak Versele laga a21.
@Şehmus BAKIR yapmam gereken birşey varmı hocam ? Yorumunuz benim için önemli.

Yıldız35

Paylaşımcı
@Şehmus BAKIR yapmam gereken birşey varmı hocam ? Yorumunuz benim için önemli.
Elle beslediğiniz için aciktiklarinda yada elinizi yaklastirdiginizda böyle bir ses çıkarması normal mama istiyor.
Ayrıca kusunuz çok küçük yem kırar belki ama sindiremez kafasini asagi yukari sallar öğürür kusabilir.
bu kuşun annesi yok mu böyle anneden ayırıp mi aldiniz.
2 aylik olana kadar sadece elle besleme ve dal dari verin. Daha detaylı yazanlar olacaktır benim tecrübelerim bu kadar.

fureagle

Aktif Üye
Bide dışkısı a21 mama ile beslemeye göre bana tuhaf geldi @Şehmus BAKIR sizce hocam ?
gerwit verdiğimde dışkı rengi bu sekilde oluyor.Kuş 12 gün sonra iki aylık oluyor şuan kendisi muhabbet yemi kırabiliyor.Ayrica o hareketi bir defa ya mahsus yaptı sonrasında sürekli gözlemledim hiç yapmadı.Dişarida çıkardım gayet keyfi yerinde hiçbir sıkıntısı yok şuan elhamdülillah.

fureagle

Aktif Üye
Herhangi bir kusmasida yok çok şükür belkide esnedi ben telaslandim.Gaga da gıcırdatıyor keyfi yerinde yani.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Dışkı normal mama ve takviye nedenli böyle olabilir. Ben anormallik görmedim. Yem yiyorsa kumu da koyun ben direkt yemin içine karıştırıyordum yavrulae bilemiyor diye. Sağlıkla büyüsün inşallah

fureagle

Aktif Üye
Dışkı normal mama ve takviye nedenli böyle olabilir. Ben anormallik görmedim. Yem yiyorsa kumu da koyun ben direkt yemin içine karıştırıyordum yavrulae bilemiyor diye. Sağlıkla büyüsün inşallah
Çok teşekkür ederim tamamdır.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Ben mümkünse 3 gün katkısız dışkı resmi görebilir miyim yani suyuna hiçbir şey koymadan 4 üncü gün peçete üzerinde dışkı resmi görebilir miyim 👍 verdiğiniz ürünleri kontrol edelim tarihi geçmiş veya bozulmuş bişey var mı? Saydığınız bütün katkıları veriyor musunuz? Eğer veriyorsanız programınızı yazın gözden geçirelim bana bu dışkı çokta sağlıklı gelmedi açıkçası

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yem kırıyorsa evet kumuda artık koyun. Ve hatta yem kırıyorsa elbeslemeyi sadece gece yatarken verebilirsiniz. Yoksa o düzende yeme tamamen düşmesini geciktirir. Hatta yavaş yavaş kesin. Sadece minik su verebilirsiniz kursaktan.

fureagle

Aktif Üye
Ben mümkünse 3 gün katkısız dışkı resmi görebilir miyim yani suyuna hiçbir şey koymadan 4 üncü gün peçete üzerinde dışkı resmi görebilir miyim 👍 verdiğiniz ürünleri kontrol edelim tarihi geçmiş veya bozulmuş bişey var mı? Saydığınız bütün katkıları veriyor musunuz? Eğer veriyorsanız programınızı yazın gözden geçirelim bana bu dışkı çokta sağlıklı gelmedi açıkçası
Tamamdır.Hepsini daha yeni aldım Ay yıldız pet dükkan dan.sadece şuan gerwit ve BT amin Forte veriyorum 4 gün arayla.Suluk takılı ama daha içtiğini görmedim hiç.Tam 2 aylık olmadığı için kesmedim mamayı her hafta 1 düşürüyorum.Haftaya 1 kere besleyeceğim.

fureagle

Aktif Üye
Şu içmiyor yani ayriyetten suluktan.Mamadan karşılıyor su ihtiyacını.

Üst Alt