• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Sultan Papağanı Eş Tutmama

Neksin

Aktif Üye
İyi günler ayırma yöntemi denediğim evvil dişi ile yabani dişi bir türlü eş tutmuyor. Yumurta, havuç maması veriyorum. Dişi yaklaştırmıyor. Erkek hazır ama 5 kızgınlık yumurtası bırakan dişi oralı değil. Beraber girdikleri oluyor yuvalığa ama on eaniye sonra erkeği kovuyor. Birbirlerinin yanındada durmuyor tek tünek olmasına rağmen.Oyuncak falanda yok kafeste

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba kafes ve kuşların resmini eklermisiniz

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşlar daha önce eş gördüler mi? Sultanlar eş seçen ve eşini biraz zor unutan kuşlar. Eş görmüşlerse süreciniz uzayabilir. Kanlı kavga olmadığı sürece bahsettiğiniz şeyler normal kabul edilir.

Neksin

Aktif Üye
Kuşlar daha önce eş gördüler mi? Sultanlar eş seçen ve eşini biraz zor unutan kuşlar. Eş görmüşlerse süreciniz uzayabilir. Kanlı kavga olmadığı sürece bahsettiğiniz şeyler normal kabul edilir.
Dişi yavruluktan beri benle erkeği kuşçufan ücret ödeyip aldım kızışma yumurtası bıraktığı için. 5 tane yaptı hepsi boş çıktı doğal olarak

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Kuşlar kaç yaşında, kesin dişi olduğundan emin misiniz? Sultan papağanlarında yavrudan eşlenip birlikte büyüyen çiftler genelde üretimde daha verimli oluyor. Bu şekilde de sonuç alırsınız ama dişi ele alışık ve erkek sizden korkuyorsa dişiye baskınlık kurması zor oluyor. Ben de aynı sorunu yaşamıştım. Birkaç ay sabredin eş tutarlar diye düşünüyorum 👍🏻

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Bu kafes 45x35x40 sanırım. Bu kafes sultan papağanı için küçük. 60lık kafes almanızı ve boydan boya bir ucu yuvalığa bakacak şekilde tek kalın tünek kullanmanızı öneririm. Bu şekilde erkeğin dişiyi sıkıştırıp yuvaya sokması çok zor. Kendi düzenimden örnek ekliyorum.
IMG_2380_Original.jpeg

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dişi yavruluktan beri benle erkeği kuşçufan ücret ödeyip aldım kızışma yumurtası bıraktığı için. 5 tane yaptı hepsi boş çıktı doğal olarak
E50 verin ve belden yukarı konumlandırarak sabırla bekleyin. Öyle hemen olacak diye bir kesinlik yok. Bazıları geldiği gün eş olur bazısı aylar geçer anca olur. Biraz sabır işi.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Bir de kuşlar ne zamandır birlikte? Kuşu aldığınız gibi eşe atıp yavru beklemek mantıklı olmaz. Kuşun ortama alışması, eşine alışması vs. için ona zaman tanımalısınız. Semiha hocamın dediği gibi e50 temin edip beş gün üst üste yarım suluğa(50ml suya) beş damla verebilirsiniz.

Neksin

Aktif Üye
Bir de kuşlar ne zamandır birlikte? Kuşu aldığınız gibi eşe atıp yavru beklemek mantıklı olmaz. Kuşun ortama alışması, eşine alışması vs. için ona zaman tanımalısınız. Semiha hocamın dediği gibi e50 temin edip beş gün üst üste yarım suluğa(50ml suya) beş damla verebilirsiniz.
Bir hafta ayrı kaldırlar sonra eşe attım 6 gündür yanyanalar. E50 bügün vermeye başladım kafesi şehmus hocamdan aldım. Üretim kafesi diye geçiyordu. En büyüğüydü . Erkek eşe düşmeden yuvayı düzenler mi ? Şuan yuvayı kemirip içindrki kumu düzenliyor.

Bu arada diğer çiftim veterinere götürdüm kırık yokmuş. Ağır incinmiş dedi. Antibiyotık ve bir ilaç verdi dino hocam

Neksin

Aktif Üye
Kuşlar kaç yaşında, kesin dişi olduğundan emin misiniz? Sultan papağanlarında yavrudan eşlenip birlikte büyüyen çiftler genelde üretimde daha verimli oluyor. Bu şekilde de sonuç alırsınız ama dişi ele alışık ve erkek sizden korkuyorsa dişiye baskınlık kurması zor oluyor. Ben de aynı sorunu yaşamıştım. Birkaç ay sabredin eş tutarlar diye düşünüyorum 👍🏻
Dişi olan beş yumurtaya yaptı erkek yapabilir mi o kadar 😁

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dişi olan beş yumurtaya yaptı erkek yapabilir mi o kadar 😁
Ben bu yorumu yaparken iki dişi bir erkek olarak anlamıştım. Biri kızgınlık yapmış diğeriyle de anlaşamamış diye algıladım. Biri dişide diğeride kesin dişi mi diye sordum kendimce 🤣

Neksin

Aktif Üye
Ben bu yorumu yaparken iki dişi bir erkek olarak anlamıştım. Biri kızgınlık yapmış diğeriyle de anlaşamamış diye algıladım. Biri dişide diğeride kesin dişi mi diye sordum kendimce 🤣
Bekleyeceğiz öecbur öyle görünüyor. E50 eş tutmada yardımcı olur mu ?

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Kırık olmamasına çok sevindim umarım çabucak iyileşir yavrunuz ☺. Beş yumurta yaptığını görmemişim, erkek tabii ki bir yumurta bile yapmaz 😁. O zaman e50 temin edip verelim ve haftada iki gün kızıştırıcı yumurta maması hazırlayalım. Yuvaya girmesi hazırlaması güzel. Önce yuvayı hazırlayacak sonra kur ötüşü yapıp çiftleşecek daha sonra dişiyi sıkıştırıp yuvaya sokacak. İlk adıma başlamış diyebiliriz. Üretim işi sabır işi 👍🏻

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Bu kafes daha çok muhabbet kuşu üretimi için, bir çift sultan papağanı için bence küçük. Şehmus hocam verdiyse vardır bir bildiği problem olmaz. Yine de tek kalın tünek öneririm. Attığım örnekteki gibi bir ucu yuvaya gelecek şekilde takın. Süpürge sapından yapabilirsiniz veya kare tünek temin edebilirsiniz. Çiftleşirken dişi tüneği tam kavrayamaz, dengesini sağlayamazsa yumurtalar boş gelebilir.