• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı eğitimi ve bakımı

Sagii

Aktif Üye
Sultan papağanımın 4-5 aylık olması lazım (emin değilim).galiba erkek. Alalı meredeyse 1 ay
Oldu. O kadar araştırma yaptım ama bir tane bile adam akıllı bir rehber bulamadım bu konuda. Yani dostlar yine size kaldık. Lütfen şimdi soracağım soruların hepsine detaylı bir şekilde cevap verir misiniz?
Sultan papağanı nasıl eğitilir adım adım ? Nasıl kelime öğretilir, konuşturulur? Nasıl bizi sever ve korkmaz? Nasıl banyo eğitimi verilir? Nasıl onun kafasının okşanmasının sevmesini sağlarız? Sağlığı için dikkat etmemiz gereken altın kurallar nelerdir? Almamız gereken vitaminler , ilaçlar ve nasıl kullanılacağı,Kafesinde mutlaka olması gerekenler nelerdir? Yemi ve suyu ne zamanda bir değiştirilmeli? Kafesi kaç günde bir temizlenmeli? Kuş kaş günde bir banyo yaptırılmalı?
Şimdiden çoook teşekkür ederim.

cerenmiki

Yeni Üye
Günlük 15-20 dk kafesin yanına gidip öğrenmesini istediğiniz kelime veya ritmi kısa aralıklarla tekrarlamanız lazım, uzun bi ritimse belli bir kısmını önce öğretmekle başlayın çocuklara nasıl önce harfler öğretilir onun gibi düşünün papağan da ezber yapacak, sizi dikkatlice dinlediğinde anlarsınız zaten eğer odağı başka yere kayarsa orda kesin tekrarlamayı hayvan bunalmasın daha sonra tekrar gidip başlarsınız söylemeye. Sizi sevmesi sizden korkmaması veya sevdirmesi tamamen onun size güvenmesiyle alakalı sürekli kafeste tutmayın camları kapattığınıza emin olup çıkarın gezsin evi tanısın. El eğitimi için kafesindeki tüm eşyalarını çıkarıp kapıdan elinizi parmaklarınız kapalı bi şekilde sokun hayvanı yormadan hırpalamadan elinizi yaklaştırın kaçtıkça bi noktada yorulup elinize konmaya başlayacak ve bu şekilde elinizin tehlike olmadığını anlayacak bunu da belli aralıklar yapın hayvanı strese sokmadan. Zamanla alışacaktır. Sağlığı için en önemli kural hayvanı üşütmemenizdir, esen yerde asla tutmayın odayı havalandıracaksanız başka kapalı bir odaya alın kafesini öyle havalandırın geri alın tekrar. Vitamin takviyesi yemli olan hariç ben kullanmıyordum, dere otu ceviz gibi sevdiği besinler vardı onları bulup onlarla devam ettik ve bi sıkıntısı olmadı. Suyunu günlük değiştirmeniz daha iyi olacaktır kafes temizliği de aynı şekilde ne kadar sık o kadar iyi titiz hayvanlardır temiz kafes severler. Yemini çok çok doldurmayın bi tane yemliğe normal yem diğerine vitamin karışımlı yem koyun dibinde az kalınca dökün yenileyin. Cinsiyeti ve yaşı için de fotoğraf atarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

cerenmiki

Yeni Üye
Kafesinde olmazsa olmazlardan biri gaga taşıdır onu eklemeyi unutmuşum, gagası uzadıkça kırma ihtiyacı hisseder ağzından gacır gacır ses gelebilir bunu yaparken korkmayın internette nasıl yaptıklarına dair videolar var bakabilirsiniz, tırnakları da çok uzarsa takılmaya başlayabilir kumlu tünek satıyolar onun için ama bizimkinde işe yaramamıştı biz ucundan minik minik kesiyorduk tırnakları uzadıkça takılmaması için. Havalar soğukken üşüyecekken de yıkamamanızı öneririm.

Sagii

Aktif Üye
Kafesinde olmazsa olmazlardan biri gaga taşıdır onu eklemeyi unutmuşum, gagası uzadıkça kırma ihtiyacı hisseder ağzından gacır gacır ses gelebilir bunu yaparken korkmayın internette nasıl yaptıklarına dair videolar var bakabilirsiniz, tırnakları da çok uzarsa takılmaya başlayabilir kumlu tünek satıyolar onun için ama bizimkinde işe yaramamıştı biz ucundan minik minik kesiyorduk tırnakları uzadıkça takılmaması için. Havalar soğukken üşüyecekken de yıkamamanızı öneririm.
Teşekkürler
Bir şeyler sormak istiyorum.hava soğukken yıkamayın dediniz de bir hafta içinde hiç yıkamazsak da kaşınmaya başlıyor.yine de yıkamayalım mı?
bir de ben aile evinde yaşıyorum annem sürekli camları açar beni dinlemez de. Onun için ne önerirsiniz? Isıtıcı gibi bir şey varsa alsam mı?
Yine aynı şekilde annem evde dolaşmasına çok izin vermiyor çünkü kuş pisliyor diyor. İnternette onlar için bez vardı dışarı çıkardığında rahat rahat gezmesi için alsam mı? Yoksa başka bir öneriniz var mı?
Bir de aklımda bir soru daha var, bu kuşlara sürekli aynı yemi veriyoruz acaba sıkılırlar mı? nerdiğiniz vitamin için ve normal yem için markalar varsa söyler misiniz?

cerenmiki

Yeni Üye
Kaşıntısı aşırı düzeydeyse bi sorunu olabilir, tüy değişimi dönemlerinde kaşınırlar ama biti de olabilir. Onu anlamak için kolay bi test var hava karanlıkken tüneğinin kenarına beyaz bir bez ya da pamuk koyun 10-15 dk sonra pamuğa bakın eğer kuşunuzda bit varsa pamukta görürsünüz veya hava karanlıkken yine kafesin üstüne beyaz bi örtü örtün ona da 45-50 dk sonra bakabilirsiniz üstünde bit varsa kuşunuzun parazit sorunu var demektir o yüzden kaşınıyodur ki bu durumda daha agresif bi kaşınma söz konusu olur.
Tüy dönemindeyse b vitamini kullanabilirsiniz, gold wings b complex var damla, ne kadar suya kaç damla uygulayacağınızı üstünde bulabilirsiniz ama günlük su değişimi yapmayı ihmal etmeyin vitamin kullanırsanız. Aynı şekilde yemde de gold wings premium kullandım ben yem türü bakımından çeşitli olduğu için, vitamin ve mineral blokları da satılıyor markaları çok önemli değil ama onlardan da alın koyun kafesine. Buğday filizlendirip verebilirsiniz, dal darıları çok severler onlardan alabilirsiniz.
Cam açılıyorsa sürekli kafesin üstüne kalın bi örtü alın anneniz camları açacağında onu örtsün esintinin geleceği tarafı kapatacak şekilde konumlandırın, sağ sol kapalı ön arka açık olacak şekilde olması kuşun stres yapmaması için daha iyi olur. Odanın camdan uzak köşesinde dursun kafes.
Kuş kumu alabilirsiniz normal yemliğinden ayrı bi yemliğe koyun, yemine koyacaksanız 1 çay kaşığı koyun. Sindirimine yardımcı olacaktır.
Bez konusunda bilgim yok kullanmadım ama sürekli ona değen bir şeyden rahatsız olacağına eminim, Onun yerine çıkardığınızda onunla vakit geçirip, elinizde kafanızda gezip tuvaletini yaptığı zaman silerseniz anneniz de laf etmeyecektir.

Sagii

Aktif Üye
Çok teşekkürler yardımınız için.Bu arada son söylediğiniz şey için, elbette siliyoruz ama annem yine de hoş karşılamıyor. Ama yapcak bir şey yok. İyi Günler size

Üst Alt