• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

müfoş

Yeni Üye
Merhaba, benim ufak bir sultan papağanım var. İlk defa sultan papağanı bakmayı öğreniyorum. Bu sebeple biraz panikliyim. Yaklaşık üç haftadır benimle. Dışkı kontrolü yapıyorum her gün ama hangi durumlarda tehlikeli olur onu anlamadığım için biraz zorlanıyorum. Kuşumun bugünkü dışkılarını sizinle paylaşıp öğrenmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Bu dışkılarda bir problem var mı? Ya da nasıl nasıl olursa problem var diye düşünmem gerekir?
Birer gün aralıklarla sırayla entrobac ve gerwit vitamin veriyorum. Sonra arada iki gün bekleyip tekrar birer gün aralıklarla bu ikisini vermeye devam ediyoırum. Şimdiden teşekkür ederim.
WhatsApp Görsel 2023-11-23 saat 19.51.19_e25399a6.jpgWhatsApp Görsel 2023-11-23 saat 19.54.30_de0afcbb.jpgWhatsApp Görsel 2023-11-23 saat 19.54.31_e0285142.jpgWhatsApp Görsel 2023-11-23 saat 19.54.32_3ffd6fb4.jpg

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Takviyeleri hatalı kullanıyorsunuz. Birer gün ara çok kısa. Fazla yüklemiş oluyorsunuz. Pazartesi entrobac veriyorsanız Perşembe Gervit verin. Düzeniniz bu olsun. Entrobac dışkıda sarımsı sıvı bıraktırıyor. Onun için bu dışkıları hastalıkmı değilmi bilemeyiz. Dün veya bugün takviye verdiniz mi. Takviye vermediğiniz gün birikmiş dışkı fotoğrafı eklersiniz.

müfoş

Yeni Üye
Takviyeleri hatalı kullanıyorsunuz. Birer gün ara çok kısa. Fazla yüklemiş oluyorsunuz. Pazartesi entrobac veriyorsanız Perşembe Gervit verin. Düzeniniz bu olsun. Entrobac dışkıda sarımsı sıvı bıraktırıyor. Onun için bu dışkıları hastalıkmı değilmi bilemeyiz. Dün veya bugün takviye verdiniz mi. Takviye vermediğiniz gün birikmiş dışkı fotoğrafı eklersiniz.
Evet ben de o sarımsılıkları görünce şaşırdım, bu şekilde sarımsı sıvıyı kenardaki. Bugün vermiştim entrobac dün sadece su vardı. Yarın da sade su verecektim. Hatta entrobaclı suyu akşam değiştirdim 6 saatten fazla durmuş olmasın diye. Çok teşekkür ederim. Yarın okul dönüşü birikmiş olan dışkısını paylaşırım. Dediğiniz düzende de takviye vereyim.

müfoş

Yeni Üye
Merhaba. Bu da bugünkü dışkıları. Sadece yem yiyor. Mama hazırlamıştım geçen cuma günü yemedi. Sadece yem ve su tüketiyor. Bugün ilk defa kendi isteğiyle kafesinden dışarı çıktı. Hopladı zıpladı biraz yürüdü, uçtu biraz da. Bu sebeple sanki çok su içemedi. En son geçen perşembe günü entrobac vermiştim ondan sonra daha vermedim yarın sabah vereceğim. Sizce normal mi bu dışkılar?

Ekli dosyalar

müfoş

Yeni Üye
Merhaba. Bu da bugünkü dışkıları. Sadece yem yiyor. Mama hazırlamıştım geçen cuma günü yemedi. Sadece yem ve su tüketiyor. Bugün ilk defa kendi isteğiyle kafesinden dışarı çıktı. Hopladı zıpladı biraz yürüdü, uçtu biraz da. Bu sebeple sanki çok su içemedi. En son geçen perşembe günü entrobac vermiştim ondan sonra daha vermedim yarın sabah vereceğim. Sizce normal mi bu dışkılar?
Sanki biraz kuru gibi dışkısı birkaç gündür.
Genel olarak soruyorum aslında sultan papağanı dışkısı yeşil ya da kahverengi gibi olsa en doğru renk o mudur?

müfoş

Yeni Üye
IMG_6599.jpegmerhaba, bu normal bir dışkı mı? Sadece yem yiyor, vitamin ve probiyotik veriyorum haftada bir defa.