• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

sultan papağanı dışkıda sadece idrar

çinçin

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
dışkıda kötülük
Hastalık Belirti Tarihi
23 Eki 2022
Kullanılan İlaç
melox 0.20 mtc 0.20 omegamix 0.20 sucralfot 0.20 cepha 0.20 yarası için klorax ve dd krem 2 kez sirkeli su içirdim. tarçın çayı kürü önerildi henüz yapmadım.
selamlar. sultan papağanım bir ay öncesi kadar sırtını kanatmasıyla bir veterinere gittim. orada iki adet ilaç verildi sırtına sürmem için. bu ilaçları kullandıktan sonra dışkıda sadece idrar kısmı vardı ve bildiğimiz su gibiydi. bunun üzerine başka bir veterinere gittim orada daha önce verilen ilaçta kortizon olduğu kuşun buna bağlı olarak organ kaybı yaşayabileceğini söylediler ve 5 adet ilaç bir de krem verdiler verilen ilaçlar mtc 0.20 omegamix 0.20 cepha 0.20 sucrafalt 0.20 melox 0.20 bunların dışında tarçın çayı ve her sabah yarım fincan suya 3 damla elma sirkesi damlatıp içirmem söylendi. kuşumda bunları yaptım. düne kadar dışkı düzelmişti fakat akşama doğru gücü kuvveti gitmişti maalesef öleceğini sanmıştım. o yüzden dün akşam ve bu sabah ilaçları kestim akşama doğru ise dışkının sarı hale geldiğini gözlemledim. ilaçlar cidden kuşumu çok yoruyor gibi görünüyor dışkı fotoğraflarını ilaçları ekley eceğim lütfen yardımcı olur musunuz hangi ilaçlar gerekli hangileri değil ne kullanmalıyım? dışkının doğal gibi göründüğü fotoğrafta yeşil kısım sümüksü bir kıvamdı. bugün kilosu 86 gram idi
Ekli dosyayı görüntüle 36745Ekli dosyayı görüntüle 36746Ekli dosyayı görüntüle 36747Ekli dosyayı görüntüle 36748

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Öncelikle hoş geldiniz 🙂 bir veteriner kuşun suyuna sirke koy diyorsa o veterinere güvenmem şahsen. Ayrıca kuşa bu kadar çok ilaç yüklemek de bir yeri düzelteyim derken iç organları mahvetmek demek. Bu süreçte kuşa kursak beslemesi yapmanızı söylemediler mi 😢 bence şimdi ilaçları falan kesin ki daha fazla iç organlar yıpranmasın. Entrobac probiyotik temin edip 3 gün boyunca kullanın ve yem yemezse ya da az yerse veya halsizliği vs devam ederse kursak beslemesi yapın mama ve aparat ile. 3 gün probiyotik kullanımından sonra tekrar dışkısına ve kuşun kendisine bakalım, ona göre bir tedaviye başlayalım🙏

çinçin

Yeni Üye
Öncelikle hoş geldiniz 🙂 bir veteriner kuşun suyuna sirke koy diyorsa o veterinere güvenmem şahsen. Ayrıca kuşa bu kadar çok ilaç yüklemek de bir yeri düzelteyim derken iç organları mahvetmek demek. Bu süreçte kuşa kursak beslemesi yapmanızı söylemediler mi 😢 bence şimdi ilaçları falan kesin ki daha fazla iç organlar yıpranmasın. Entrobac probiyotik temin edip 3 gün boyunca kullanın ve yem yemezse ya da az yerse veya halsizliği vs devam ederse kursak beslemesi yapın mama ve aparat ile. 3 gün probiyotik kullanımından sonra tekrar dışkısına ve kuşun kendisine bakalım, ona göre bir tedaviye başlayalım🙏
cevabınız için teşekkür ederim ilaçların belli saatleri var ve her ilaç için belli bir kullanım süresi verdi mesela melox için 5 gün kullanılıp 3 gün ara verilecek dedi ama mtc için şişe bitesiye kadar devam edilecek dedi. bir de omegamix bitene kadar devam edilecek dedi. ilacı bugün kesince dışkı değişimini gördüm ve korktum açıkçası

çinçin

Yeni Üye
bir de yarın hemen internet üzerinden alıyorum probiyotiği ve kullanmaya başlıyorum ilaçları kesip yanlış anlamadım değil mi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
O kadar ilaç neden verilir ki 🙄 Bence siz kuşa bir röntgen çektirin 👍 nerede ikamet ediyorsunuz? Birde kuşun bir videosunu görebilirmiyiz streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım

çinçin

Yeni Üye
O kadar ilaç neden verilir ki 🙄 Bence siz kuşa bir röntgen çektirin 👍 nerede ikamet ediyorsunuz? Birde kuşun bir videosunu görebilirmiyiz streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım
aslında veterinerde röntgen çekelim dediler fakat ben öğrenciyim ve genel toplamda 2000 tl gibi bir fiyat çıkardılar. istanbul küçükçekmecedeyim videoda tam olarak ne göstermem gerekiyor. yani kafes içindeki hali mi dışkısı mı açıklayabilir misiniz

çinçin

Yeni Üye
aslında veterinerde röntgen çekelim dediler fakat ben öğrenciyim ve genel toplamda 2000 tl gibi bir fiyat çıkardılar. istanbul küçükçekmecedeyim videoda tam olarak ne göstermem gerekiyor. yani kafes içindeki hali mi dışkısı mı açıklayabilir misiniz
kan tahlili röntgen ve dışkıya strip ile bakılma ve artı olarak genel bir muayene istendi fakat sadece dışkı testini yaptırabildim ilaçlarla birlikte 800 tl ödedim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
2000 TL mi🙄 Ben şok ben iptal 😩 Bakın ben yıllardır en iyi kanatlı uzmanları ile çalışırım ama böyle bir miktarı bırak ben vermeyi vereni bile görmedim duymadım 😬 Dışkı bana güzel görünmedigi için röntgen önerdim eğer Kağıthane tarafına gelirim derseniz sizi iyi bir Kanatlı uzmanına yönlendiririm

çinçin

Yeni Üye
2000 TL mi🙄 Ben şok ben iptal 😩 Bakın ben yıllardır en iyi kanatlı uzmanları ile çalışırım ama böyle bir miktarı bırak ben vermeyi vereni bile görmedim duymadım 😬 Dışkı bana güzel görünmedigi için röntgen önerdim eğer Kağıthane tarafına gelirim derseniz sizi iyi bir Kanatlı uzmanına yönlendiririm
bu ay artık cebimde harçlığım bile kalmadı ama aralık ayının 6 sından sonra gelebilirim yeter ki çinçinim iyileşsin. probiyotik vermeli myim peki şu an

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bence bir süre hiç katkı vermeyin 👍 daha çok doğal besleyin ve günlük suyunu mutlaka tazeleyin ve röntgeni ihmal etmeyin dikkate alınız geçmiş olsun

çinçin

Yeni Üye
Selamlar sabahlar. Dışkı şu an bu şekilde ama 86 gramda diretiyoruz. Kaşıntı hala devam ediyor. Boyunluğu çıkaramıyorum. Dd krem ve klorax a devam etmeli miyim

Üst Alt