• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı dışkıda iç parazit ve mantar var

Emre6313

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Dışkı
Kullanılan İlaç
Nidazol
Mantar tedavisi için nidazol kullanıyorum ama bir türlü iç parazit için tedavi bulamadım öneriniz varmı

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Dışkı ve kuşu atın bir bakalım? İlaçları kim önerdi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İç parazit olduğunu nereden anladınız? Analiz yapıldı mı?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Mantar tedavisi olarak ne yapıyorsunuz?

Emre6313

Yeni Üye
Mantar tedavisi olarak ne yapıyorsunuz?
Sizce iç parazit varmı var ise bu ilaç ise yarar mı bir sürü kişi bunu önerdi bana kullanım şekli ise 100 ml Suluga 1 tane mercimek yarısı kadar koyup 4 5 saat suyu boşaltma 15 gün sonra tekrar aynısı

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Nidazol mu🙄 mantar teşhisi kim koydu? İlaç üzerine ilaç bu kuşa o kadar ilacı yüklemek doğru değil bence biraz dinlendirin 👍 entrobac verin iyi besleyin tüye bir girsin multivitamin alın yazı bir atlatsin ben mümkünse tunekte kısa bir video görebilir miyim

Emre6313

Yeni Üye
Nidazol mu🙄 mantar teşhisi kim koydu? İlaç üzerine ilaç bu kuşa o kadar ilacı yüklemek doğru değil bence biraz dinlendirin 👍 entrobac verin iyi besleyin tüye bir girsin multivitamin alın yazı bir atlatsin ben mümkünse tunekte kısa bir video görebilir miyim
Mantar bu şekilde var yavaş yavaş geçti

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye

Emre6313

Yeni Üye
Eğer bu dışkıysa bu kuşta pankreas hastalığı vardır ya da bu kuş açtır. Mantar kusma ve dışkıda yem ile belli eder kendini
Hayır pankreas değil geldiği zaman biraz açtı kuş ama şeyden emin değilim böyle ince uzun dışkılar iç parazit mi onu tam anlamadım bu resimdeki dışkılarda ne gibi problemler var yada yok bilgi verirseniz sevinirim çünkü sulan papağanı yeni beslemeye başladım

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bunun mantar olduğunu kim söyledi? Siz sanırım bir uzmandan görüş almadan kendinizce bir fikir oluşturup ilaç kullanmışsınız ve çok yanlış bir şey bu kuş için. Ve @Tuğçe G. Ye katılıyorum. O dışkı mantardan ziyade açlık ya da pankreas gibi duruyor. Önce kuşun besleyin ve @Şehmus BAKIR
abinin dediğini yapın. Eğer düzelme olmazsa o zaman pankreas sorunu için ilaç kullanırsınız.

Emre6313

Yeni Üye
Eğer bu dışkıysa bu kuşta pankreas hastalığı vardır ya da bu kuş açtır. Mantar kusma ve dışkıda yem ile belli eder kendini
Yem yemiyor du el ile besleme yaptım 3 gün hayvan kendine geldi sonra şu anda canlı hayvan ben 1 hafta probiyotik verip sonra tedbir için iç parazit yapsam olur mu kuşu yeni aldım aldığım kişinin kafesinin altında tel yoktu dışkısını yemiş hayvan ondan dolayı tedbir amaçlı olarak kullanabilirmiyim

Emre6313

Yeni Üye
Bunun mantar olduğunu kim söyledi? Siz sanırım bir uzmandan görüş almadan kendinizce bir fikir oluşturup ilaç kullanmışsınız ve çok yanlış bir şey bu kuş için. Ve @Tuğçe G. Ye katılıyorum. O dışkı mantardan ziyade açlık ya da pankreas gibi duruyor. Önce kuşun besleyin ve @Şehmus BAKIR
abinin dediğini yapın. Eğer düzelme olmazsa o zaman pankreas sorunu için ilaç kullanırsınız.
Açlıktan öyleydi yem yediğinden belli bu olmuyor ben bilen bir sürü kişiye sordum 5 10 tane bilen kişiye hepsi iç parazit ve mantar dedi hatta tanırsınız belki İlyas yıldırım

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
1 hafta probiyotik vermek çok fazla, hayvanı öldürmek mi amacınız yaşatmak mı?
5 10 kişiye sormak yerine direkt veterinere gidip kontrol ettirseydiniz keşke. Sizde diyorsunuz mantar ve iç parazit dediler diye. Demek ki farklı görüşler olmuş. Söylediğiniz kişiyi tanımıyorum maalesef ama şu an hayvan dinlensin yem ve su dışında bir şey vermeyip Şehmus abinin dediklerini yapın. Eğer düzelme olmaz ve dışkı hala beyaz olursa dediğim gibi pankreas için ilaç kullanırsınız. İç parazit içinde nilverm kullanırsınız.

Kuşun fotoğrafını da paylaşın.

Emre6313

Yeni Üye
ishal için aspur yem vermeyi düşünüyorum ishal geçene kadar vitamin ve
1 hafta probiyotik vermek çok fazla, hayvanı öldürmek mi amacınız yaşatmak mı?
5 10 kişiye sormak yerine direkt veterinere gidip kontrol ettirseydiniz keşke. Sizde diyorsunuz mantar ve iç parazit dediler diye. Demek ki farklı görüşler olmuş. Söylediğiniz kişiyi tanımıyorum maalesef ama şu an hayvan dinlensin yem ve su dışında bir şey vermeyip Şehmus abinin dediklerini yapın. Eğer düzelme olmaz ve dışkı hala beyaz olursa dediğim gibi pankreas için ilaç kullanırsınız. İç parazit içinde nilverm kullanırsınız. Buradaki veterinerler kuş veterineri değil anlamıyorlar antibiyotik verip yoluyorlar ve bu dışkılar temiz mi ? Elimde bu vitamin var ve bu probiyotik kullanımları nasıl olur
Kuşun fotoğrafını da paylaşın.

Üst Alt