• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı dışkı da yem

Merhabalar iyi çalışmalar arkadaşlar yine ne yazık ki ben papağanım iç parazit tedavisi ve a vitamin iğnesi oldu ishal dışkı düzeldi şimdide 2 gündür dışkı da yem görüyorum kum yemiyor kuşum iç parazit için veteriner 0.5 ml sitraks içirmemi ve 2 haftada 0.1 ml supravit içirmemi istedi ve iç parazit tedavisi 1 kereye mahsusmuş ben bu işten birşey anlamadım kuş yine kendini kapatıp titreyip duruyor

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Geçmiş olsun. Şuan probiyotik verelim. Kuşunuzun resmini hatta kısa bir videosunu atabilirseniz daha iyi olur.
Titremeden başka Solunumda zorluk, herhangi bir kusma varmı? Kendini kapatıp titriyor derken yem yiyebilme durumu hakkında bilgi verebilirmisiniz?
Dışkıda yem ancak ağızdan Kültür ve dışkı tahlili ile daha net belli oluyor. Bunları yaptıracak güçte değilseniz bir kaç ilaç ile tedavi etmeye çalışırız.
Daha yeni iç parazitten olmuş sanırım bağırsak florası kendini toplasıya kadar 3 gün probiyotik verelim. Bahsettiğim Sorularada cevap verirseniz ona göre ilerleyelim.

Kuşa dışkı analizi yapıldı iç parazit çıktı ve 0.5 ml sitraks verildi bir kereye mahsus tekrar yapılmayacak bu işi çözecek dendi yaptık şuan sadece supravit veriyorum 2 hafta devam edeceğiz iç parazit tekrarı yapılmayacak doktor bana sudan verilen vitaminlerin hiçbir faydası olmaz dedi elimde ki vitaminleri atmamı söyledi solunumu kusması hiç yok. Sadece tüylerinde bozukluk var kafesi dezenfekte ettim hergün düzenli temizliyorum herşeyini probiyotik veriyorum dışkısının bazılarında 2 gündüryem görüyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba gecmis olsun probiyotik olarak ne veriyorsunuz?bagirsak tedavisi oyle iki gunde gecmez en az bir haftada duzelir kum yemiyorsa kuş kömürü verin veya molen toprak var onu alip verin iyi olacaktir :)

Siz bana tedavi ne yapmam gerekirse söyleyin onu uygulayalım 1 hafta önce dışkı tahlili yapıldı iç parazit dedi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Diyazm 256 vermeye devam edin kumundan yediyse iyi sindirimi duzelecektir gıda olarak yem ve daldaridan baska bisey vermeyin sebze ve meyve vermeyin duzelene kadar gecmis olsun