• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cinsiyetini Sor! Sultan papağanı cinsiyeti

yusuf0

Yeni Üye
1000813464.jpg2 Ağustos da 1.5 ila 2.5 aylık erkeğe daha yakın diye aldım ama hala ötüşü tek tip yardımcı olabilirmidiniz

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuş görsel olarak dişi. Ötüş yoksa bu durumda kesin dişi.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Cinsiyete bağlı mutasyon sayısı arttıkça, kuşun dişi olma ihtimali ciddi şekilde yükseliyor. Çünkü dişiler, bu mutasyonları sadece bir Z kromozomunda taşımalarıyla bile bu özellikleri gösterebiliyorlar. Erkekler ise bu mutasyonların her ikisini de Z kromozomlarında taşımak zorunda oldukları için, onlarda bu durum çok daha nadir görülüyor. Istatistiksel olarak 6-7 lutino pearl(sizin kuşunuzun renginde) yavrudan sadece biri erkek oluyor gibi düşünebilirsiniz. Bu sebeple kuşunuzun dişi olma ihtimali çok yüksek 👍🏻.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Gün içinde ilgilenmeme rağmen çok az ötüyor ama erkek Sultan seslerinde tepki vermiyor 2 gün önce aldığım 8 aylık dişi duyduğu an ötüyor
Dişiler çağırma ötüşü yapar gibi öttükleri için ona tepki vermeleri normal. Erkeklerin şarkı söylemesine benim kuşlar da tepki vermiyor çoğu zaman. O bir indikatör değil yani 😊

yusuf0

Yeni Üye
Dişiler çağırma ötüşü yapar gibi öttükleri için ona tepki vermeleri normal. Erkeklerin şarkı söylemesine benim kuşlar da tepki vermiyor çoğu zaman. O bir indikatör değil yani 😊
Sağ olun bu mesajın altına 2 gün önce dişi diye aldığımın cinsiyetini sorabilirmiyim

Son düzenleme:

yusuf0

Yeni Üye
Maşallah SüphanAllah çok güzel😊🤲tüyü kadar ömrü uzun olsun inşallah 😊🤲
erkek duruşu var 😊😊 çok ciddi bakmış
Ötüş var mı bu güzellikte🤲😊
Teşekkürler 8 aylık dişi diye aldık ama artık emin değilim benim kafam karıştı (2. Günü olduğundan biraz ciddi duruyor olabilir)

Sultancı

Yeni Üye
Silindi

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt