• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papağanı cinsiyeti türü ve baş bölümü tüy problemi

Musti050

Yeni Üye
Herkese merhaba normalde forpus ve cennet besleyen hobiciyim. Ancak geçenlerde sultan papağanıda sahiplendim baş kısmında hiç tüy yok anne babası yolmuş denildi. Yoksa hastalık mı kalıcı birşey mi. Görselini ekleyeceğim ilginiz için şimdiden teşekkür ederim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba görsel ekler misiniz bir görelim ona göre yorum yapalım 👍Genel olarak sultanların tepede kellik var ☺

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Evet yolunmuş gibi, vitamin takviyeleriyle tekrar çıkar. Normalde lutino sultan papağanlarında kellik kalıtsaldır, ama sizin kuşunuz pearl olduğu için bu tarz şiddetli bir kellik olmaması lazım. Bt amin forte, multivitamin ve probiyotik temin edip düzenli kullanımla kısa zamanda kapanır 😊

Musti050

Yeni Üye
Aşırı kepek de var muhtelemen sorunlu bi canlı saniplenmişim herhalde

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Tabiki hemen yüklüyorum
Merhaba bu çocuk yolunmamış baba yada anne kafasını delmiş, yara iyileşmiş henüz tüy çıkmamış, deri yeni oluşmuş
Çekilmiş olsa tüy kökü yerleri nokta nokta olur
Siz oraya müdahale etmeyin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler kullanın zamanla çıkacaktır😊🤲

Musti050

Yeni Üye
İlginiz için çok teşekkür ederim. 🙏ama cennet ve forpustan aldığım keyfi bundan alamayacak gibiyim 😔

Musti050

Yeni Üye
Ayrıca önereceğiniz en sessiz papağan türü nedir 🙏

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Siz keyif alacaksınız diye sahiplenmeden önce biraz özelliklerini araştırsaydınız keşke, sonuçta bu da bir canlı. Sorunuza gelecek olursak bolborhynchus lineola yani çizgili paraket (veya katarina papağanı olarak geçer) önerebilirim. Sultan papağanının da dişisi oldukça sakindir. Bir şeyi eksik olmadıkça, bir şey istemedikçe ötmez. Papağan sahipleniyorsanız sesini göz önünde bulundurmanız gerekir. Sultanlar misal cennet papağanına göre daha az öter. Hormonal olduğu zamanlar harici sabah ve öğleden sonra olmak üzere birer kere ötüşler yapıp günü kalanını çoğunlukla uyuyarak ya da tüylerini düzelterek geçirirler.

Musti050

Yeni Üye
Yanlış anladınız sevmek ayrı keyif almak ayrı. Yine çok seviyorum her canlıyı ayrı seviyorum evimde her kanatlı canlıdan olsun istiyorum hatta 🙏

Musti050

Yeni Üye
Evet bir çift var ama yine sahiplenmek istiyorum yardımcı olan olursa çok mutlu olurum 🙏❤

Üst Alt