• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanı Cinsiyet

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Şüphe oluşmasının nedeni nedir. Lutinolar görüntüden zor anlaşılıyor ama dişi gibi duruşu. Yaşı nedir. Melodik ötüş var mı?

phxonis

Yeni Üye
Şüphe oluşmasının nedeni nedir. Lutinolar görüntüden zor anlaşılıyor ama dişi gibi duruşu. Yaşı nedir. Melodik ötüş var mı?
bileziğinde 21 yazıyor yani en iyi ihtimal 1.5 yaşında. melodik ötüşe gelirsek de maalesef tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. dümdüz ötmemek haricindeki her ötüş melodik midir yoksa belli bir ötüş gerekli midir? lutino kuşum, diğeri kadar çok ve çeşitli ötmese de sadece dümdüz ötmüyor. farklı tonlarda öttüğünü de duydum. umarım kendimi iyi anlatabilmişimdir.

phxonis

Yeni Üye
şüphe oluşmasının sebebi de kanat altının benekli olmamasıydı fakat sanırım dediğiniz üzere lutinolarda bu şekilde anlaşılmıyor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
bileziğinde 21 yazıyor yani en iyi ihtimal 1.5 yaşında. melodik ötüşe gelirsek de maalesef tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. dümdüz ötmemek haricindeki her ötüş melodik midir yoksa belli bir ötüş gerekli midir? lutino kuşum, diğeri kadar çok ve çeşitli ötmese de sadece dümdüz ötmüyor. farklı tonlarda öttüğünü de duydum. umarım kendimi iyi anlatabilmişimdir.
Bana anlatımınızda dişi gibi geldi. Melodik ötüş ıslık çalar gibi ötüş varsa erkek. Ama tabiri caizse cırtlak cırtlak bağırışlar geveliyorsa dişidir. Ki anlatımından dişi olduğunu düşündüm.

phxonis

Yeni Üye
Bana anlatımınızda dişi gibi geldi. Melodik ötüş ıslık çalar gibi ötüş varsa erkek. Ama tabiri caizse cırtlak cırtlak bağırışlar geveliyorsa dişidir. Ki anlatımından dişi olduğunu düşündüm.
tamamdır teşekkür ederim :) gagasını kafes tellerine vurmanın erkek davranışı olduğunu okumuştum internette ve kendisi de sık sık gagasını tellere vuruyor ısırıyormuş gibi yapıyor. bu hareket dişilerde de gözükebilir mi? hiç kuyruğunu kaldırdığına vs denk gelmedim.

phxonis

Yeni Üye
Video linkini buraya ekledim. Bu akşam öterken video çekmeyi başarabildim. Şimdi bakabilir misiniz?

phxonis

Yeni Üye
çok teşekkür ederim ilgileriniz için😊

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Sehmus hocaaamm benim nikoda 1 bucuk 2 aydir bu tarz otuyo gunde 4 5 defa 😱
Senin Niko çok az kaldı kendini belli etmeye biraz daha sabır rüya hanım 😊 Eğer dişi çıkarsa direkt üretime geçiyoruz 😜😂

hazaly

Paylaşımcı
Hocam 2 aylık yavrunun cinsiyetini ötüşünden anlayabiliyor muyuz? 2 aylık olunca bütün sultan papağanlarının aynı ton öteceklerini, melodik ötüşlerin ilerki aylarda ortaya çıkacağını duymuştum ben

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
telkininiz için teşekkür ederim 🥰
Belki nikoyu nikki olarak sürçtürme alıştırma sansi da var 🙃 kız mı erkek mi netleşti mi :D
Hahah nikki guzelmis 😂 net degil henuz ben oncesinde belki bi 60 kisiye sormusumdur disimi erkek mi diye 60 in 50 si erkek dedi 😂 ama sizin videodaki gibi otuste var 🙄 hala net degil bi kizginlik yumurtasi yaparsa yada askim maskim derse anlicaz net olarak 🙈

Üst Alt