• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı cinsiyet öğrenme

hasan111

Aktif Üye
Bugün sahiplendim de cinsiyeti falan nedir bilmiyorum birde yavru denildi bana nasıl bakarım neler sever neler sevmez sıfır bilgiyle bakacaz.

Ekli dosyalar

hasan111

Aktif Üye
Yemlikten kalkmıyor paso yem yiyor normal mi?

hasan111

Aktif Üye
Kimse bilmiyor mu ya😭 birde ilk günden elime omzuma alıştı değişik bir şey çıktı bu yavrucakm

hasan111

Aktif Üye
Biz birbirimize alıştık ya 2 günde 😃 omzumdan inmiyor duruyor beni izliyor işimi mahvediyor klavyeme dışkılıyor falan keşke çok önceden sahiplenseydim mükemmel bir arkadaş. Muhabbet kuşum pek sevmedi ama onu😃

ninjagokai3

Aktif Üye
yavru olduğu için tüyden kesin tahmin olmayabilir diye duydum.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Melodik ötüş varsa erkektir tek tip ötüşü varsa dişidir. @Demet bükay

hasan111

Aktif Üye
Ben erkek diyorum ama yine de video görelim
Dediğiniz gibi çıktı hocam üretici ile görüştüm %100 erkek dedi. Gaga yapısı ve vücut yapısından anlaşılıyormuş ha birde ilk günden sosyalleşmesi. Ama ben bu yavrunun melodik ötüşünü duymadım normal ötüyor fiyuu fiyuu diyor (anlatamamis olabilirim ama siz anlarsınız)

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Kuş lutino pied olduğu için kanat ve kuyruk altından cinsiyet tahmini zor olur. Uçuş tüyleri zaten sarı sanırım, çıplak gözle benek olsa da göremezsiniz. Üretici neye göre erkek dedi bilmiyorum ama melodik ötüşü duymadan kesin emin olamayız. Bir de kuş normalden fazla sarı görünüyor. Bu genelde karaciğer problemine işaret eder ama kuş yavru olduğu için tüy değişimini bekleyip sonra bakmak lazım.

Yine de birkaç fotoğrafını, videosunu atın bakalım 😊

hasan111

Aktif Üye
Kuş lutino pied olduğu için kanat ve kuyruk altından cinsiyet tahmini zor olur. Uçuş tüyleri zaten sarı sanırım, çıplak gözle benek olsa da göremezsiniz. Üretici neye göre erkek dedi bilmiyorum ama melodik ötüşü duymadan kesin emin olamayız. Bir de kuş normalden fazla sarı görünüyor. Bu genelde karaciğer problemine işaret eder ama kuş yavru olduğu için tüy değişimini bekleyip sonra bakmak lazım.

Yine de birkaç fotoğrafını, videosunu atın bakalım 😊
Hocam kuşumu öldürdünüz ya 😔 eğer cidden öyleyse neler yapmam lazım?

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Bazı hastalıklar, örneğin ornithiosis ve kuş karaciğer hastalığı(avian liver disease) gibi, gri veya tarçın rengi sultan papağanlarının tüylerinin sarıya dönmesine neden olabiliyor. Yine de tüy rengi doğuştan böyleyse ve ani renk değişimi yoksa kesin olarak bilemeyiz, onun için kan testi gerekir. Zayıf karaciğere sahip kuşların dışkısında genellikle yeşil idrar olur ama bazen sarı da olabilir. Ayrıca poliüri ya da başka birçok semptom görülebilir.

Hasta demiyorum ama olası bir hastalık öncesinde önlem almak/tedavi yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmakta fayda var. 👍🏻

Şehmus hocamızın bu konusunu inceleyebilirsiniz: Kuşlarda Karaciğer Bozuklukları ve Hastalıkları

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bazı hastalıklar, örneğin ornithiosis ve kuş karaciğer hastalığı(avian liver disease) gibi, gri veya tarçın rengi sultan papağanlarının tüylerinin sarıya dönmesine neden olabiliyor. Yine de tüy rengi doğuştan böyleyse ve ani renk değişimi yoksa kesin olarak bilemeyiz, onun için kan testi gerekir. Zayıf karaciğere sahip kuşların dışkısında genellikle yeşil idrar olur ama bazen sarı da olabilir. Ayrıca poliüri ya da başka birçok semptom görülebilir.

Hasta demiyorum ama olası bir hastalık öncesinde önlem almak/tedavi yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmakta fayda var. 👍🏻

Şehmus hocamızın bu konusunu inceleyebilirsiniz: Kuşlarda Karaciğer Bozuklukları ve Hastalıkları
İhsan hocamız çok doğru söylemiş. Kendi kuşumdan biliyorum. 🙏

hasan111

Aktif Üye

Hocam vaktinize emeğinize sağlık bunları göz önünde bulundurarak veterinere gideceğim pazartesi günü.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Renk sarılığı hastalığa işarettir evet ama yavrularda sarılık normaldir. Tüy değişiminde belli eder kendini. Zamanla açılır rengi.