• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı çifti yumurtlamaması

3n3rgy1

Aktif Üye
Merhaba çift sultan papağanım var dişi 2 yıldır bende erkek 1 yıldır dişi daha büyük. Erkek sultandan önce farklı bir sultan vardı dişi 2 kere yumurtlama dönemine girdi hep yumurtaları boştu ve erkek sultan yabani olduğu için başka birtane aldım amacım üretim değil yabani olmasın diye şimdi bu çiftimiz yeni yeni alıştı birbirlerine 4 ay önce ciftlestiler yumurta hiç gelmedi dişi yumurtlar gibi oldu fakat yumurtayı oluşmamış şekilde çıkardı ve kanama oldu kabugu fln tam olusmamisti veterinere kanatlı uzmanına götürmüştüm içerde kabuk vs kalmamis.diye baktı sorun yok dedi şimdi gene ciftlestiyorlar fakat yumurta gene gelmiyor eski kafesleri küçüktü şimdi baya büyük bir kafesteler yuvalık herşey var yuvaliga girip çıkıyorlar fakat yumurta yok ben probiyotik grit kum fln herseylerini veriyorum ne gibi bir eksik yapıyorum acaba ve dişi bin yumurtasi neden olusmamisti neler verebilirim günlük haftalık vs olarak ben dişinin böyle sıkıntılara girmesini istemiyorum ikiside aileden çünkü

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Kafes düzenini görebilir miyiz?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kafes ortamını görebilir miyiz ve kullandığınız takviyeleri.

Kabuk oluşmaması mineral ve kalsiyum eksikliğinden olur. Çiftler yavrulama döneminde kalamar kemiğini bolca tüketir. Kafeste kalamar kemiği var mı?

Kalsiyum (calcilux)
D vitamini (kanalıoil d vitamini) mutlaka kullanın.

Diğer takviyelerinizi görürsek belki onlarda da ekleme yapılabilir.

3n3rgy1

Aktif Üye
Calvilux var kalamar kemiklerimde var d vitamini normal bizlerin kullandığı devid 3 gibi olur.mu ve yemine mi ağzına mı suyuna.mi kaç damla.damlatayim.multivitaminler.enrobac gerwit vs de mavcuttur kafes ortamını video şeklinde atacagim. Elimde tüm takviyeler mevcuttur sadece ne kadar hangi gün kaç damla vs gibi sıralama miktar söylerseniz sevinirim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Olmasından çok tüketmesi önemli olan . Kalamar kemiği kafeste sürekli takılı olmalı.
Calciluxüsü mamalarında katabilirsiniz
Devit 3 insan ilacı olduğu için artık önerilmiyor. Verdiğim marka kuşlara özel ve subazlı olduğu için suyuna katabilirsiniz. entrobac, Gervit için kullanım talimatı forumda var detaylı bilgi için bakabilirsiniz. İki gün arayla vermeniz uygun olur.

3n3rgy1

Aktif Üye
Kafeste sürekli 2 adet var erkek tuketiyor ama dişi tuketmiyor

3n3rgy1

Aktif Üye
Merhaba video ekte mevcuttur kafes düzeni

Birde dişi sultan ile erkek Sultan'ın yaşlarını öğrenebilir miyim acaba

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Merhaba, yavru almak istiyorsanız bütün tünekleri, salıncağı ve oyuncakları çıkartın. Sadece yuvalığa doğru giden kalın tünek kalsın.

3n3rgy1

Aktif Üye
Merhaba, yavru almak istiyorsanız bütün tünekleri, salıncağı ve oyuncakları çıkartın. Sadece yuvalığa doğru giden kalın tünek kalsın.
Tamamdir biede kullanımı nasıl yapayım ve yaşları kaçtır acaba ve aşağıdaki ürünlerin kullanımı nasıl yapmalıyım bu donemde

Prozim Plus Probiyotik 250 ml
Kalsi – Min D3 D3 Vitamini Mineral Organik Asit Kombinasyonu

Son düzenleme:
Üst Alt