• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papağanı bit sorunu

Behlülkaçar

Yeni Üye
Arkadaşlar merhabalar, sultan papağanım devamlı kaşınıp kabarıyor. Bitlenmiş sanırım ve benim bitin ismini duymaya dahi tahammülüm çok duyar duymaz kaşınırım. Var mı bir tavsiyeniz yoksa pet shopa geri mi versem. O derece rahatsız oluyorum düşününce

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yeni mi aldınız kuşu. Dış parazit yaptırın veterinere. Bu kadar çabuk vazgeçmeyin kuştan. Tüm ekipmanı dezenfekte edin atabildiğiniz malzemeyi atın yenisini alın.

Behlülkaçar

Yeni Üye
Yeni mi aldınız kuşu. Dış parazit yaptırın veterinere. Bu kadar çabuk vazgeçmeyin kuştan. Tüm ekipmanı dezenfekte edin atabildiğiniz malzemeyi atın yenisini alın.
Çok seviyorumda şuan öyle bir kaşıntı tuttu ki beni çok huylanıyorum .

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Biti gördünüz mü belki bit yoktur. Tüyde olduğu içinde kaşınıyor olabilir kulun tünekte videosunu veya fotoğraını paylaşırmısınız.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bit gördünüz mü?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Minik nokta kadar siyah yada kırmızımsı bir böcek. Ahşap tüneğin kuytu yerlerinde,kafesin köşelerinde karanlık kısımlarda olur. Siz kafes tabanına temiz beyaz bir havlu serip sabah kontrol edin bakalım var mı?

Behlülkaçar

Yeni Üye
Minik nokta kadar siyah yada kırmızımsı bir böcek. Ahşap tüneğin kuytu yerlerinde,kafesin köşelerinde karanlık kısımlarda olur. Siz kafes tabanına temiz beyaz bir havlu serip sabah kontrol edin bakalım var mı?
Ayyy eğer olursa kaşıntıdan duramam sabahtan beri kaşınıyorum 😭

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ayyy eğer olursa kaşıntıdan duramam sabahtan beri kaşınıyorum 😭
Ben bit olduğunu düşünmüyorum ama yinede emin olmak gerek. Her ihtimale karşıda önlem amaçlı dış parazit yaptırın. Ama şunuda söyliyeyim sultanlar fazla kaışınıp bolca kepek döken kuşlardır. Bunu bilin ve kaşınmayın 🤗

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kuşlar zaten kaşınır. Ve arkadaşımın dediği gibi sultanlar kepek döker. Bit olsa farkedersiniz siyah noktaları ama garanti olsun diyorsanız dış parazit yaptırın.