• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı ben yanında olmadan yem yemiyor.

mutlu146

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Yok.
Merhabalar, Petshopta satıcının söylediğine göre 4 aylık sultan papağanı aldım. İlk aldığım günden beri kafesinde yem yiyen kuş iki defa elimde yem yedirdikten sonra kafesinde yem yememeye başladı. Eklediğim resimdeki yemliği aldıktan sonra elimde bu yemlikten yemeye başladı. Daha sonrasında zar zor da olsa resimdeki gibi yerde yemeye başladı. Ama hiçbir şekilde açta kalsa kafeste yemlikten yemiyor. İlla bu şekilde dışarı alıyoruz öyle yem yiyor. Bide yanında biz yokken de yem yemiyor. Yem yerken yanından ayrılırsak bizi bekliyor gelince yeme devam ediyor. Çoğu kişinin aradığı kuşa sahibim ama mesleğim gereği bazen yanında olamıyorum. Buna kafesten yem yemeye nasıl alıştırcam ben. ( kuşu alalı 1 ay oldu aldığımdan beri iki haftada ele alıştı, ısırmıyor, tıslamıyor. Sevdiriyor, kaçmıyor, sadece duş almaya alışmadı bide uzaktan komutla uçup ele gelmiyor)

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
valla aynı sorun bende de var bir yere gittiğim de darı koyuyorum darı yiyo sizde öyle yapabilirsiniz

Mert.

Eski Forumcu
Kafesine ilgisini çekecek birşeyler koyarsanız kafeste yem yemeyede aliscaktir bence ama yinede. Tecrübeli arkadaşlar bakar cevap verir

Mert.

Eski Forumcu
Sultan papağanı da o kadar tecrübem yok muhabbeti ben böyle alistirmistim ama tecrübeli arkadaşlar size yardım edeceklerdir

Mert.

Eski Forumcu
İlk gorduklerinden ve yemine sevdiği şeyleri katarsan yemide yer kafeste arada darı köy kafeste yemeye alissin

mutlu146

Yeni Üye
İlk gorduklerinden ve yemine sevdiği şeyleri katarsan yemide yer kafeste arada darı köy kafeste yemeye alissin
Kafese asayım o zaman darıyı, peki oyuncağı direkt kafese asayım mı ? Ne tür oyuncak alsam iyi olur

Mert.

Eski Forumcu
Tahta olsun bence salıncak gibi kendinden bağını koparmak istemiyorsan aynalı takma salıncak olur sonra normal oyuncaklarda olur ama aynalı olmasin

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Kafesin içine koymayın bence korkuyorsa, stress yapar benim dişide de var aynı şey.. Yeni şeylerden korkuyor. Kafesten çıkıyorsa kafesin dışına yanına felan koyun zamanla alışır alışınca kafesin içine koyarsınız. Yeme konusuna gelince maalisef sultanlar nazlı, benimki hastalandı kilo kaybı yaşadı yemiyordu mamaya başladım, büyük iştahla yiyor mamayı ama illa kaşıkla vereceksin yemek yerken kaşığı önüne koysan bile yemiyor illa elle tutup uzatacaksın

Mert.

Eski Forumcu
Kafesin içine koymayın bence korkuyorsa, stress yapar benim dişide de var aynı şey.. Yeni şeylerden korkuyor. Kafesten çıkıyorsa kafesin dışına yanına felan koyun zamanla alışır alışınca kafesin içine koyarsınız. Yeme konusuna gelince maalisef sultanlar nazlı, benimki hastalandı kilo kaybı yaşadı yemiyordu mamaya başladım, büyük iştahla yiyor mamayı ama illa kaşıkla vereceksin yemek yerken kaşığı önüne koysan bile yemiyor illa elle tutup uzatacaksın
arkadaşımız daha tecrübeli ondan da bilgi alın o size daha iyi yardım edebilir

mutlu146

Yeni Üye
Kafesten korkmuyor, ama yeni şeylerden korkuyor. Mesela yerde yemek yiyor ama ben yada eşim yanında olmayınca yemiyor. Yerde bıraktığımız yerde sabit olarak gelmemizi bekliyor. Kafesi şuan biraz küçük kaldı büyüteceğiz bakalım nasıl olacak

Mert.

Eski Forumcu
Kafesten korkmuyor, ama yeni şeylerden korkuyor. Mesela yerde yemek yiyor ama ben yada eşim yanında olmayınca yemiyor. Yerde bıraktığımız yerde sabit olarak gelmemizi bekliyor. Kafesi şuan biraz küçük kaldı büyüteceğiz bakalım nasıl olacak
Kafesine buyutunce oyuncak flan takın oxaman daha iyi olur hem kuş stresede girmez

reyhhann

Yeni Üye
hakkatten bazıları ben sensiz yaşayamam ahada aclıktan ölürüm yapıyorlar oyle insan pazara gitse aklı evde kalıyor edepsiz bunlar :)

Üst Alt