• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan Papağanı Ayakta Tuhaflık

Neksin

Aktif Üye
İyi günler.
3 saat önce iki tane sultan daha sahiplendim 4 aylıklar kafese koydum bir şeyleri yoktu. Şimdi geldim niti sekiyor ayağına basamıyor. Kırılmış mı nasıl bir yol izliycem?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ayağı kavrama yapıyor mu. Kanadı mı ayağı mı bu şekilde anlaşılmıyor. Kafes dışına mı çıkardınız olay nasıl oldu. Kırıksa kanatlı uzmanına götürmelisiniz.

Neksin

Aktif Üye
Kafes dışına çıkarmadım. Kutuda geldi kafese koydum direk. Ama yalpalıyorlardı küçüktürler alışırlar diye düşündüm. Gittim geldim bu halde bir tanesi, kafesten sonrasında çıkardım video çekmek için. Kavrama yapamıyor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kafes dışına çıkarmadım. Kutuda geldi kafese koydum direk. Ama yalpalıyorlardı küçüktürler alışırlar diye düşündüm. Gittim geldim bu halde bir tanesi, kafesten sonrasında çıkardım video çekmek için. Kavrama yapamıyor
Morarma şişme var mı? Kavrama yapamıyorsa kırık ihtimali yüksek.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Bu kuşun ayağı yüksek ihtimalle kırık. Ayağı tuttuğunuzda tepki var mı? Hiçbir şekilde çekiyor mu, oynatıyor mu? Yoksa öylece duruyor hareket ettiremiyor mu?
kanatlı uzmanında röntgen çekilip kırık varsa sarılması lazım. Geçmiş olsun

Neksin

Aktif Üye
Bu kuşun ayağı yüksek ihtimalle kırık. Ayağı tuttuğunuzda tepki var mı? Hiçbir şekilde çekiyor mu, oynatıyor mu? Yoksa öylece duruyor hareket ettiremiyor mu?
Çok hafif çekiyor tüneğe koyduğumda azda olsa kavrama yapıyor. Bağırma çağıtma yan yatma yok

Neksin

Aktif Üye
Fotoda görüyorsunuz sırt üstü yatırınca ayakta şekil bozukluğuda yok bilemedim sadece üstüne basamıyor. Umarım kırık değildir çok üzüldüm daha 3 4 saat oldu alalı nasıl başardı aklım almadı

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Fotoda görüyorsunuz sırt üstü yatırınca ayakta şekil bozukluğuda yok bilemedim sadece üstüne basamıyor. Umarım kırık değildir çok üzüldüm daha 3 4 saat oldu alalı nasıl başardı aklım almadı
Eve getirirken kutu küçük müydü? Hareketsizlikten ayaklar hissiz kalmış olabilir, voltaren sürün varsa açılabilir ayakları😊🥹🤲

Neksin

Aktif Üye
Eve getirirken kutu küçük müydü? Hareketsizlikten ayaklar hissiz kalmış olabilir, voltaren sürün varsa açılabilir ayakları😊🥹🤲
Evet küçük kutuydu ama çok kalmamıştır içinde. Girmediğim site, izlemediğim video kalmadı. Yarına kadar bekleyeyim şişme ve morarma olmazsa krem alacağım. Ki hemen şişme morarma görünürdü diye düşünüyorum. Bir şey daha var daha 3 aylıklar yem yemiyorlar havuç rendeledim dokunmuyorlar. Aktardan alabileceğim bir şey var mı ?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet küçük kutuydu ama çok kalmamıştır içinde. Girmediğim site, izlemediğim video kalmadı. Yarına kadar bekleyeyim şişme ve morarma olmazsa krem alacağım. Ki hemen şişme morarma görünürdü diye düşünüyorum. Bir şey daha var daha 3 aylıklar yem yemiyorlar havuç rendeledim dokunmuyorlar. Aktardan alabileceğim bir şey var mı ?
İlk gün yememeleri normal. Üç aylık kuşun yem kırması gerek. Takip edin. Önlerine daldarı aspur koyun.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ayaklar
Havuç bilmiyor olabilir, ortam çok yabancı yemez, kızıldarısına verin acıkınca yer, yulaf verin kolay ezer, alıştıkça yerler
BtAmin forte var mı evinizde?
B vitamini takviyesi yapın ayağına iyi gelir

Neksin

Aktif Üye
Ayaklar

Havuç bilmiyor olabilir, ortam çok yabancı yemez, kızıldarısına verin acıkınca yer, yulaf verin kolay ezer, alıştıkça yerler
BtAmin forte var mı evinizde?
B vitamini takviyesi yapın ayağına iyi gelir
Var önceki sultanlarım için şehmuş hocamdan almıştım. Tamamdır dal darı ve yulaf yarına kaldı. Yorumlarınız için teşekkürler yarın bir daha durumu güncellerim.şimdilik aşağı aldığım tüneğe tırmanmış oturuyor yavrucak.

ayak derken ?

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Ayakta deformasyon olmasına gerek yok üst eklemden veya kalça tarafından kırılmış olabilir. Kutudan vs. olduğunu düşünmüyorum bence bir röntgen çektirin her ihtimale karşı.

Neksin

Aktif Üye
Ayakta deformasyon olmasına gerek yok üst eklemden veya kalça tarafından kırılmış olabilir. Kutudan vs. olduğunu düşünmüyorum bence bir röntgen çektirin her ihtimale karşı.
Batmanda yaşıyorum. Kanatlı uzmanı bulamadım yarın gün içinde bakacağım

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Var önceki sultanlarım için şehmuş hocamdan almıştım. Tamamdır dal darı ve yulaf yarına kaldı. Yorumlarınız için teşekkürler yarın bir daha durumu güncellerim.şimdilik aşağı aldığım tüneğe tırmanmış oturuyor yavrucak.

ayak derken ?
BtAmin forte tüy, kemik ve kas gelişimi destekler
Yarım suluğa 8 damla damlatın, 8 saat duracak
Ayak kemik yapısı için demek istedim 😊🤲

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kırılma var ise tünekleri çıkarın tabanda dursunlar. Yem ve sularını da tabana koyun siz. Tabana çam talaşı ya da master cips olsa daha iyi olur ama onlar yoksa şimdilik peçetede olabilir.

Demet ablanın önerisine ek olarak d vitamini de verebilirsiniz.

Ayrıca maşallah ikiside çok tatlılar,renklerine bayıldım. ♥

Neksin

Aktif Üye
Kırılma var ise tünekleri çıkarın tabanda dursunlar. Yem ve sularını da tabana koyun siz. Tabana çam talaşı ya da master cips olsa daha iyi olur ama onlar yoksa şimdilik peçetede olabilir.

Demet ablanın önerisine ek olarak d vitamini de verebilirsiniz.

Ayrıca maşallah ikiside çok tatlılar,renklerine bayıldım. ♥
Sağolun kübra hanım gerçekten çok tatlılar sevincimiz kursağımızda kaldı. Şimdi tünekte takılıyor yarın daha iyi olur umarım. Tek temennim genç olması toparlar inş

Üst Alt