• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan papağanı ayak şişliği

ritty

Yeni Üye
Merhaba,

2 gün önce sultan papağanımın ayağının şişti ve üzerine basamaz oldu.
Ekli dosyayı görüntüle 95122

Dün veterinere gittik ve röntgen çekildi. Veteriner hekim büyük kemiklerde bir kırık olmadıgını ayak kemiklerinde çatlak olabileceğini söyledi ve 3 adet ilaç (antibiyotik, ağrı kesici ve vitamin) ile 1 krem verdi. Dün kullanmaya basladık.

Ekli dosyayı görüntüle 95121 Ekli dosyayı görüntüle 95118

Dün yine biraz destek alıyordu o ayağından fakat bugün hiç basamıyor, kanadıyla destek alıyor. Ayağını hiç kapatmıyor ya da kapatamıyor, parmağımı uzattığımda tutsa bile ayağıyla hiç kavramıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 95119

Kafesini düzenledim, şal ile yarısını kapattım aşağıda kalması için, altına 4 kat kağıt havlu serdim ve yemlerini aşağı taşıdım. Dısarı çıkmak istiyor bazen kafeste tele tırmanıyor, çıkarıyorum biraz ama çok atlayıp zıplıyor geri koyuyorum canını acıtıyor gibi geliyor.

Buradaki hekimlerimizin ve daha önce bu sorunla karşılaşıp iyileşen kuşu olan arkadaşlarımın da görüşlerini almak isterim. Ne yapmam gerekir, ne kadar zamanda düzelecektir? çatlaksa eğer ayağındaki şişlik normal midir? Hekimimiz sarsak iyi olur aslında dedi fakat sardırmaz çıkarır çok hareketli diye böyle bıraktı sanırım. Ne yapabilirim bilemiyorum.

Her türlü tavsiye ve yorumlarınız beni rahatlatacaktır.

Teşekkürler

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba röntgen okuyabilen ve durumunuz hakkında fikir belirtebilecek bazı arkadaşlarımızı etiketleyeceğim, müsait olduklarında dönüş yapacaklardır çok geçmiş olsun 🙏🏾 her şeyi aşağı alarak en iyisini yapmışsınız. Doktorunuzun verdiği ürünlerin isimlerini biliyorsanız yazabilir misiniz o şırınga içinde olanların🙏🏾 fazla da yormayın benim fikrim kafesinde dinlensin bir süre. Hangi takviyeleri kullanıyorsunuz?
@Şehmus BAKIR @Burçak A. @Demet bükay @Aslı Ö.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, sardırıp tünekleri çıkarsaydınız iyi olurdu ☺ Ve evet şişmiş, muhtemelen çatlak var veya ödem var gibi duruyor, hangi ilaçları verdi ☺

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba bugün ayak sorunuyla ilgili ne çok konu açıldı hayır olsun inşallah 🌸 evet ayağa bandaj yaparsa gagasıyla uğraşacak çıkarmaya çalışacak. Yara bere yoksa kırıkta yoksa serbest bırakmak daha yerinde olur. Vitamin ve ağrı kesiciyi düzenli kullanın. Kemik zedelenmeleri çatlaklar geç iyileşiyor.

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
Merhaba,

2 gün önce sultan papağanımın ayağının şişti ve üzerine basamaz oldu.
Ekli dosyayı görüntüle 95122

Dün veterinere gittik ve röntgen çekildi. Veteriner hekim büyük kemiklerde bir kırık olmadıgını ayak kemiklerinde çatlak olabileceğini söyledi ve 3 adet ilaç (antibiyotik, ağrı kesici ve vitamin) ile 1 krem verdi. Dün kullanmaya basladık.

Ekli dosyayı görüntüle 95121 Ekli dosyayı görüntüle 95118

Dün yine biraz destek alıyordu o ayağından fakat bugün hiç basamıyor, kanadıyla destek alıyor. Ayağını hiç kapatmıyor ya da kapatamıyor, parmağımı uzattığımda tutsa bile ayağıyla hiç kavramıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 95119

Kafesini düzenledim, şal ile yarısını kapattım aşağıda kalması için, altına 4 kat kağıt havlu serdim ve yemlerini aşağı taşıdım. Dısarı çıkmak istiyor bazen kafeste tele tırmanıyor, çıkarıyorum biraz ama çok atlayıp zıplıyor geri koyuyorum canını acıtıyor gibi geliyor.

Buradaki hekimlerimizin ve daha önce bu sorunla karşılaşıp iyileşen kuşu olan arkadaşlarımın da görüşlerini almak isterim. Ne yapmam gerekir, ne kadar zamanda düzelecektir? çatlaksa eğer ayağındaki şişlik normal midir? Hekimimiz sarsak iyi olur aslında dedi fakat sardırmaz çıkarır çok hareketli diye böyle bıraktı sanırım. Ne yapabilirim bilemiyorum.

Her türlü tavsiye ve yorumlarınız beni rahatlatacaktır.

Teşekkürler
Merhabalar,
B vitamini kompleksi kullanmayı unutmayın ayak sorunları için birebirdir, kemik için ise calsiyum ihtiyacından kalamar kemiğini yiyorsa kemiği, yemiyor ise toz haline getirip yemine sepeleyebilirsiniz
en kısa sürede şifa bulması dileğiyle🙏🏻

Son düzenleme:

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ayakta çatlama değilde felç durumunda sıcak su torbasına ılık su koyarak altına koyuyordum ben kendi kuşumun, dolaşımı hızlandırdığından çabuk atlatmıştı durumu. Emin olamıyorum yalnız sıcak su torbasına ılık su koyup altına koysanız belki o sıcakla ağrısı diner, hızlı iyleşir. Ben bu şekilde gözlemlemiştim yalnız sizin durum biraz daha farklı, o yüzden hocalarım bir yablış varsa düzeltsinler beni.
B vitamini kompleksi kullanmayı unutmayın ayak sorunları için birebirdir, kemik için ise calsiyum ihtiyacından kalamar kemiğini yiyorsa kemiği, yemiyor ise toz haline getirip yemine sepeleyebilirsiniz
Kırık veya çatlak şüphesinde sıcak su olmaz ödem daha kötü hale gelir 🙏🌸

ritty

Yeni Üye
Merhaba röntgen okuyabilen ve durumunuz hakkında fikir belirtebilecek bazı arkadaşlarımızı etiketleyeceğim, müsait olduklarında dönüş yapacaklardır çok geçmiş olsun 🙏🏾 her şeyi aşağı alarak en iyisini yapmışsınız. Doktorunuzun verdiği ürünlerin isimlerini biliyorsanız yazabilir misiniz o şırınga içinde olanların🙏🏾 fazla da yormayın benim fikrim kafesinde dinlensin bir süre. Hangi takviyeleri kullanıyorsunuz?
@Şehmus BAKIR @Burçak A. @Demet bükay @Aslı Ö.
Çok teşekkür ederim 🙏 maalesef ilaç isimlerini sormamıştım. Ek bilgi olarak söyleyebileceğim 24 saatte bir suyuna 0.5 birim eklememi söyledi, 5 günlük bir tedavi olarak verdi. 6. gün kontrole gideceğiz. Normalde ben vitamin hobinin multivitamin aminoasit damlasını kullanıyordum fakat hekimimiz vitamin verdiği için onu eklemiyorum artık. Bir de kalamar kemiği var arada onu yiyor.

ritty

Yeni Üye
Merhaba, sardırıp tünekleri çıkarsaydınız iyi olurdu ☺ Ve evet şişmiş, muhtemelen çatlak var veya ödem var gibi duruyor, hangi ilaçları verdi ☺
1 tane tünek bırakmıştım ama dün gece 4 gibi bir anda bir şeyden korkup çırpınmaya başladı. Hemen ışığı açtım, o tüneği de çıkarıp sakinleşene kadar yanında oturdum. Öneriniz doğrultusunda tekrar takmayacağım. 🙏

İlaç isimlerini bilmiyorum maalesef hekimimiz vitamin, antibiyotik ve ağrı kesici olduğunu söyledi. Kremi de ödemi azaltmak için verdiğini söylemişti.

ritty

Yeni Üye
Merhaba bugün ayak sorunuyla ilgili ne çok konu açıldı hayır olsun inşallah 🌸 evet ayağa bandaj yaparsa gagasıyla uğraşacak çıkarmaya çalışacak. Yara bere yoksa kırıkta yoksa serbest bırakmak daha yerinde olur. Vitamin ve ağrı kesiciyi düzenli kullanın. Kemik zedelenmeleri çatlaklar geç iyileşiyor.
Çok teşekkürler, miniklerin hepsi çok yaramaz sanırım ☺ Hepsine acil şifalar diliyorum 🙏
Hekimimizin verdiği ilaçları düzenli kullanıyorum, 24 saatte bir suyunu değiştirip ekliyorum ilaçlarını. 5 günlük bir tedavi verdi, sonrasında kontrole gideceğiz.

ritty

Yeni Üye
Merhabalar,
Çok teşekkürler 🙏 kalamar kemiğimiz var evet onu yiyor. B vitamini de muhtemelen hekimimizin verdiği vitamin kompleksinin içinde vardır diye düşünüyorum. Kontrolde hekimimize bu konuyu danışacağım. ☺

Üst Alt