• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı aşırı halsiz hava

Crazzyboy34

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Aşırı halsizlik ve işhal
Hastalık Belirti Tarihi
7 Ocak 2022
Kullanılan İlaç
Aumentin, dekstroz, multimineral d3, matricaria, ketoprafen
Merhabalar sultan papağanım var erkek iki gündür kanatlarınıntam toplayamıyor ve ayaklarına tam baskı uygulamıyor alırı bir halsizlik var veterinere götürdüm röntgen ve dışkı tahlili yapıldı hava keseciklerinde bir bozukluk görülmüş aymentin ve çeşitli ilaçlar verdiler bu akşam başladık daha önce başına gelen varmı acaba

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Ustalar kuşunuzun dışkı fotoğrafını ve kuşun tünekteki duruş fotoğrafını isteyecekler. Bence şimdiden koyun zaman kazanın. Kimse bakmamış bir ilgilenmek istedim. Geçmiş olsun.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Verilen ilaçları söylenildiği gibi kullanın birde mutlaka elle besleyin 👍 mümkünse kuşunuzun ve dışkı resmi görebilir miyiz

Crazzyboy34

Yeni Üye
Fotoları yükledim arkadaşlar bilgi için teşekkür ederim elle nasıl besleye bilirim elimize aldığımızda çok yabanileşiyor ısırmaya çalışıyor sürekli

Crazzyboy34

Yeni Üye
tünekte hiç durmuyor 3 gündür yukarıya turmanmaya çalışıyor ama kendini yukarı çekemiyor hava keseciklerindeki sorun bu denli etkilermi ya dışkı tahlilinde birşey çıkmadı bu arada sadece röntgen de hava keseciği zarar görmüş dendi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşun son durumu nedir? Elle besleme yapıyor musunuz

Crazzyboy34

Yeni Üye
Elle besleme yapmıyorum o konuda maşallahımız var yememiz iyi ilaçlara cumaya kadar devam ama ayakları güçsüz gibi çok kullanamıyor tğneğe hiç çıkmıyor hep yerde düzelicek inşallah sorduğunuz için teşekkür ederim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ayaklarda kısmı felç var sanırım siz yinede teramiycn deri melhemi ile hafifçe masaj yapın günlük faydası olur

Crazzyboy34

Yeni Üye
teriyancımı kullandıktan sonra ayaklarının üzerinde durmaya başladı hatta şuan kafesefr tırmanıyor dün veterinere götürdüm kontrole iki vitamin daha verdi birde tarttılar 7 aylık kuşumuz 80 gr ağıtlığındaymış zayıf dediler ama internette 80 90 gr yazıyor

tüneğe çıkmaya çalışıyor ama çıkınca duramıyor

birde burnunda taş oluşumu var dediler ama onu anlayamadım
Şimdilik durum bu sorduğunuz için teşekkür ederim yavaştan iyileliyor sanırım

Üst Alt