• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı aşırı bağırıyor

rumeysa88

Yeni Üye
Sultan papağanım 10 gündür çok bağırıyor. Çift duruyorlar bir erkek bir dişi sıcak diye yuvalık koymak istemedim baktım çiftleşiyorlar yuvalığı koymak zorunda kaldım hiçbir şekilde susmuyorlar akşama kadar çığlık atarak bağırıyorlar ne istediklerini de anlamadım yardımcı olacak birileri var mı? Ne yapmam gerekiyor?

rumeysa88

Yeni Üye

Videosunu atıyorum gün içinde akşama kadar ara vermeksizin bu şekilde bağırıyorlar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Cam önümü esinti var kafese doğru sanki. Bu onlar için iyi değil. Hastalanırlar. Sanırım dışarda kuş sesi duyup karşılık veriyorlar.

rumeysa88

Yeni Üye
Hava alsınlar diye çıkarttım yan tarafı kapalı çok dikkat ediyorum esintiye. Evin içinde de bunu yapıyorlar hiçbir şekilde kuş sesi duymasalarda

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kafesten çıkmak istiyorlar hareketleride bunu gösteriyor. ☺ Görselde kafes iki kuş için küçük duruyor. Yerinizde olsam çifleşseler dahi yuvalık takmaz kuluçkaya izin vermezdim. Çok sıcak yuva içi dahada sıcak olacak. Yavrular çıkınca yuva ve dişi kuşun dışkı kokusu bırakın kuşları sizi bile kusturacak derecede kötü kokacak. Benden söylemesi 🤷🏼‍♀️

rumeysa88

Yeni Üye
Bende ilk başlarsa öyle düşündüm sonra çıkartmaya başladım bu sefer dışarı da bağırmaya başladılar sürekli çıkartsam da çıkartmasamda bu şekilde. Uzaktan çektim diye o şekilde görüyor olabilir misiniz çünkü büyük kafes daha büyüğü tekerlekli olanlardan oda bunlar için büyük olur diye almadım. Öyle mi ben çiftleşice yuvayı koymak zorundayız diye düşünüyordum yumurta verirlerse peki ne yapacağım

rumeysa88

Yeni Üye
Yumurtlama olursa yumurtayı alacak mıyım depresyona girer falan dediler istemeden koydum zaten yuvalığı bagırdıklari için dedim heralde yuvalık istiyorlar

pırtık

Aktif Üye

Videosunu atıyorum gün içinde akşama kadar ara vermeksizin bu şekilde bağırıyorlar
Çok sıcaksa ondan bağırıyor olabilirler kanatlarının aralamışlar. Bu bonyoluk takın serinlesinsin.bende Antalyada yaşıyorum bu aralar çok sıcak benim papağanım da böyle bağırıyor su koyuyoruz bazen duş alıyor yada klimali odaya koyuyoruz kuşu çarpmicak derece ayarlıyoruz ozaman susuyor. Bı aralar aşırı sıcak olduğundan kuşlarda kendine serinlik arıyorlar

rumeysa88

Yeni Üye
Dışarı çıkartmıştim biraz hava alsınlar diye yoksa evin içinde klimalı odada duruyorlar bir değişiklik yok her yeri denedim bağırmasınlar diye. Fısfıs yapıyorum gün içinde de serinlesinler diye

pırtık

Aktif Üye
Dışarı çıkartmıştim biraz hava alsınlar diye yoksa evin içinde klimalı odada duruyorlar bir değişiklik yok her yeri denedim bağırmasınlar diye. Fısfıs yapıyorum gün içinde de serinlesinler diye
Dış parazit falan mı var acaba kuşumun oldugu odayı bı aralar karınca basmıştı kafesine kadar girmişti karınca isirinca çığlık atiyordu belki böyle bı durum vardır kontrol ediyorsunuzdur ama yinede dış parazit uygulayin bu sicaklarda bitlenme çok olabiliyor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bende ilk başlarsa öyle düşündüm sonra çıkartmaya başladım bu sefer dışarı da bağırmaya başladılar sürekli çıkartsam da çıkartmasamda bu şekilde. Uzaktan çektim diye o şekilde görüyor olabilir misiniz çünkü büyük kafes daha büyüğü tekerlekli olanlardan oda bunlar için büyük olur diye almadım. Öyle mi ben çiftleşice yuvayı koymak zorundayız diye düşünüyordum yumurta verirlerse peki ne yapacağım
Çifleşşede yavru düşünmüyorsanız takmayın ve evet kafese yumurtlarsada alın. Kafes dışında da zaman geçiriyorlarsa stres vs olmaz. Benim yumurtasını aldım diye strese giren kuşum hiç olmadı. Yaz dönemi çok sakıncalı. Çıkarın ve yumurta olursada zaman geçirmeden hemen alın.

rumeysa88

Yeni Üye
Dış parazit falan mı var acaba kuşumun oldugu odayı bı aralar karınca basmıştı kafesine kadar girmişti karınca isirinca çığlık atiyordu belki böyle bı durum vardır kontrol ediyorsunuzdur ama yinede dış parazit uygulayin bu sicaklarda bitlenme çok olabiliyor
Dış parazit için ne önerirsiniz peki ilaç mı sprey mi nasıl bir şey kullanmak gerekiyor ya da bir marka var mı önerilen

rumeysa88

Yeni Üye
Çifleşşede yavru düşünmüyorsanız takmayın ve evet kafese yumurtlarsada alın. Kafes dışında da zaman geçiriyorlarsa stres vs olmaz. Benim yumurtasını aldım diye strese giren kuşum hiç olmadı. Yaz dönemi çok sakıncalı. Çıkarın ve yumurta olursada zaman geçirmeden hemen alın.
Tamamdır dediğiniz gibi yaptım yuvalığı çıkarttım çiftleşme hala devam ediyor ama öneriniz üzere alacağım yumurta olursa

pırtık

Aktif Üye
Dış parazit için ne önerirsiniz peki ilaç mı sprey mi nasıl bir şey kullanmak gerekiyor ya da bir marka var mı önerilen
Vilmectin ense damlası var bir damla ensesindeki tüyleri açarak derisine yedirebilirmisin fazla damlatmayin etkili bir ilaçtır burdan birisi satıyordu ama adını unuttum demet abla yardımcı olur o konuda geçmiş olsun

Üst Alt