• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı aniden ürkekleşme

aducat

Yeni Üye
Merhabalar. Dokuz aylık bir sultan papağanım var. Üç dört gün öncesine kadar gayet iyiydi. Ama üç dört gündür inanılmaz keyifsiz. Bir anda ürküyor kanatlarını açıp çırpınıyor. Tıslıyor. Korkacağı, stres yapacağı bir şey de yok etrafta. Neden böyle yapıyor anlamıyorum. Sürekli benimle olmak istiyor omzumdan inmiyor ama omuzuma aldığımda da yüzüme ve boynuma saldırıyor, ısırıyor. Ne yapabilirim bilmiyorum.

aducat

Yeni Üye
En ufak seste irkilip kaçıyor. Ama tüyde olduğu için de doğru düzgün uçamıyor. Çarpıp düşüyor. Yaralanacak diye korkuyorum.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzun videosunu streamble.com üzerinden atabilir misiniz? Bir de dışkı resmini görebilir miyiz

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Oyyy maşallah çok tatlı 🥰🥰 Evet tüyde ve halsiz, takviye veriyor musunuz ☺

aducat

Yeni Üye
Oyyy maşallah çok tatlı 🥰🥰 Evet tüyde ve halsiz, takviye veriyor musunuz ☺
Evet iki defa bt amin forte verdim bir defa gerwit verdim bugünde probiyotik aldı. Sebzesini de eksik etmiyorum. Halsizliğini anlayabilirim ama neden bu kadar ürkek sizce.

Teşekkür ederiz bu arada normalde daha da oyunbazdır 😄❤

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet iki defa bt amin forte verdim bir defa gerwit verdim bugünde probiyotik aldı. Sebzesini de eksik etmiyorum. Halsizliğini anlayabilirim ama neden bu kadar ürkek sizce.

Teşekkür ederiz bu arada normalde daha da oyunbazdır 😄❤
Tüyde iken stres seviyesi çok yükseliyor, videoda gayet iyi gördüm korkulacak bir durum yok ☺🌸

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Anladım teşekkür ederim stresini azaltmak için neler yapabilirim peki
B vitamini iyi gelir, papatya çayı demleyip verebilirsiniz mesela yarım çay kaşığı demleyin, demlediğinizi suluğun yarısına koyun, diğer yarısına da içme suyu koyun verin içsin bunu bir kere yapacaksınız kafeste 5-6 saat kalsın, sabahtan verirseniz daha iyi olur 😍

mortsvivants

Eski Forumcu
Evet. Normalde de çabuk korkan bir kuştur ama şimdi sadece koltuğun üstende durduğu ve yabancı kimsenin de olmadığı bir anda kanatlarını açıp çırpınıyor
Tüyde olduğundan normaldir, takviyelerini de veriyormuşsunuz dışkı da kötü değil, kekik çayı da yaparsınız iyi gelir.
Ben benim canavara alışınca çok uysal geldi bu çocuk. :)

aducat

Yeni Üye
B vitamini iyi gelir, papatya çayı demleyip verebilirsiniz mesela yarım çay kaşığı demleyin, demlediğinizi suluğun yarısına koyun, diğer yarısına da içme suyu koyun verin içsin bunu bir kere yapacaksınız kafeste 5-6 saat kalsın, sabahtan verirseniz daha iyi olur 😍
Tamamdır çok teşekkürker 🥰🥰

aducat

Yeni Üye
Tüyde olduğundan normaldir, takviyelerini de veriyormuşsunuz dışkı da kötü değil, kekik çayı da yaparsınız iyi gelir.
Ben benim canavara alışınca çok uysal geldi bu çocuk. :)
Ahahahaha benim çocuğum da az değildir ilk geldiğinde elimi az kanatmadı yani ama alıştık birbirimize şimdi de ayrılamıyoruz😄