• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan Papağanı Alışkanlık Değiştirme

gambred

Yeni Üye
Merhabalar,

Yaklaşık 4 aydır benimle olan güzel kızımı ne zaman kafesten dışarıya bıraksam avizeye uçuyor ve yaklaşıl 2 3 milimetre açıklıkta duran elektrik kablosunu kemiriyor.
Bu durumdan oldukta rahatsız oluyorum, sürekli olarak avizeden alıyorum ancak ne zaman kafesten çıksa ilk durağı hep avize oluyor.
Arıza önemli değil ama akıma kapılacak diye aklım çıkıyor.
Avizenin yapısı gereği kabloları saklamam mümkün değil, diğer yandan da kafesten çıkartmamaya da kıyamıyorum.
Maalesef çözüm bulamıyorum. Sizin bu konuda bir öneriniz olur mu? Nasıl bu huyundan kurtarabilirim?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kafes eğitimi öneririm yani parmağınızı uzattığında kendi kendine gelecek şekilde eğitim şart 👍 ele alıştırmak için yulaf ve daldari verin elden yesin avuç içi görmesin parmak kullanın

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşların doğası bu her şeyi kemirir ama bazen zararlı olabilecek şeyleri kemirebiliyorlar... Buna dikkat etmek lazım. Ağaç dallarından yapılan oyuncak, kalamar, mineral blok, gaga taşı gibi şeyleri edinirseniz onları kemirir.

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye

gambred

Yeni Üye
Kuşların doğası bu her şeyi kemirir ama bazen zararlı olabilecek şeyleri kemirebiliyorlar... Buna dikkat etmek lazım. Ağaç dallarından yapılan oyuncak, kalamar, mineral blok, gaga taşı gibi şeyleri edinirseniz onları kemirir.
hepsi var ancak kafesten çıktığında ilk adresi burası oluyor

gambred

Yeni Üye
Kafes eğitimi öneririm yani parmağınızı uzattığında kendi kendine gelecek şekilde eğitim şart 👍 ele alıştırmak için yulaf ve daldari verin elden yesin avuç içi görmesin parmak kullanın
parmağıma bana çok alışık. ancak sıkılınca mı yoksa aklına mı esiyor bilmiyorum ilk durağı avize oluyor.

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
parmağıma bana çok alışık. ancak sıkılınca mı yoksa aklına mı esiyor bilmiyorum ilk durağı avize oluyor.
Alışkanlık yapmış... Benim kuşumda da vardı... İnatla oraya giderdi... Avizeyi çıkardım... Tavan lambası taktım... Sonra avizeyi yeniden taktım... Avizeyi unutmuştu... Öyle çözdüm... :)

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
aynı durum sahıplendırdıgım kuslardan birisinde var. Ama o kuş malesef ki televizyon izlemeye alıştıgı için avizenin üzerinde durmayı tercıh edıyor :ROFLMAO:

Maviş Paşa

Tutkulu
Bizim avize de boncuklu zincirli. Bu düz avizeye bile çıkıyorlardı. Kabluyu kemiriyordu. Bu oyuncak renkli olduğu için korkuyorlar. Doladım bıraktım çıkmıyorlar artık. Hiç avizeye konmuyorlsr bile. Tek sorun duvar alçısı yiyorlar onuda tünekle hallettim sıkıntı yok şimdilik 😄

Üst Alt