• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan Papağanı Ağızdan Salya Gelmesi

MeMoFnB

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, başlıkta belirttiğim gibi kuşumun ağzından kokulu salya akıntısı oldu. İştahı yerinde. Yalnız 3 günlük bir elektrik kesintisi yaşadık evi elektrik ile istiyoruz. Kafesin üstüne bir kaç polar örttüm önlem için ama ne kadar etkili oldu bilmiyorum. Bir kaç gündür havuç ve maydonoz sapına zeolit tozu serpip veriyorum. Dün kekik çayı yaptım 1-2 kere tadına baktı sadece 7 saat sonunda taze suyla değiştirdiğimde çölden çıkmış gibi su içti. Salya çıkarma olayı bugün akşama doğru oldu. Dışkı örnekleri ekledim.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba arkadaşlar, başlıkta belirttiğim gibi kuşumun ağzından kokulu salya akıntısı oldu. İştahı yerinde. Yalnız 3 günlük bir elektrik kesintisi yaşadık evi elektrik ile istiyoruz. Kafesin üstüne bir kaç polar örttüm önlem için ama ne kadar etkili oldu bilmiyorum. Bir kaç gündür havuç ve maydonoz sapına zeolit tozu serpip veriyorum. Dün kekik çayı yaptım 1-2 kere tadına baktı sadece 7 saat sonunda taze suyla değiştirdiğimde çölden çıkmış gibi su içti. Salya çıkarma olayı bugün akşama doğru oldu. Dışkı örnekleri ekledim.
Merhaba geçmiş olsun
Kusma bir problem sonrası olur, farklı birşey yedi mi?
Yem bayat nemli olabilir değiştirin lütfen, muz varsa verin yesin

MeMoFnB

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun
Kusma bir problem sonrası olur, farklı birşey yedi mi?
Yem bayat nemli olabilir değiştirin lütfen, muz varsa verin yesin
Teşekkürler, yemini günü birlik değiştiriyorum bitse de bitmese de, günde çeyrek ya da yarım ceviz veriyorum. Dal darı asılıydı ama onu da en fazla iki-üç gün tutuyorum. Bir de sabahları haşlanmış yumurta veriyorum o da taş çatlasın 2 saat duruyor. Muz var vereyim ama daha önce vermediğim için muhtemelen yemeyecek.