• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı acil ucamama sorunu

3n3rgy1

Aktif Üye
Merhaba kuşum 3 senedir bende erkek papaganimin kanadının uzun tüyü düşmüş ucamiyor ve o kanadınıda titretiyor uzar mı uzarsa neler kullanmam gerekli uzaması için çok teşekkür ederim resimler ve video ektedir ve ilk kez oldu düşen tüyünü de kafeste düşerken gördüm

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Merhaba. Tüyün kök kısmında kan vesaire var mı acaba veya uçarken ya da kafes içerisinde bir yere takılma, çarpma durumu oldu mu? Biraz incinmiş gibi duruyor çünkü.

3n3rgy1

Aktif Üye
Merhaba. Tüyün kök kısmında kan vesaire var mı acaba veya uçarken ya da kafes içerisinde bir yere takılma, çarpma durumu oldu mu? Biraz incinmiş gibi duruyor çünkü.
İyi aksamlar kan yok zaten tüy düşer gibi duruyordu üzerinde sonra düştü tüyun dibine baktım kan yok neşesi de yerinde dışkıları da normal her zamanki gibi o tüyü düşecek gibi seyreltide duruyordu ve sonrasında düştü

3n3rgy1

Aktif Üye
İyi aksamlar kan yok zaten tüy düşer gibi duruyordu üzerinde sonra düştü tüyun dibine baktım kan yok
Darbe aldı mı peki kuşunuz veya öyle bir tahmininiz var mı? Yok ise haftada 2 BT-Amin Forte ve 2 haftada 1 biotin takviyesi yapabilirsiniz.
Darbe de almadı hiç sultanlarda böyle kanat tüyunün dusmesi oluyor.mu hiç sonradan uzar mı ve BT Amine Forte biliyorum fakat biotin nedir acaba teşekkür ederim

3n3rgy1

Aktif Üye
Darbe aldı mı peki kuşunuz veya öyle bir tahmininiz var mı? Yok ise haftada 2 BT-Amin Forte ve 2 haftada 1 biotin takviyesi yapabilirsiniz.
Simdi kanadını açtım baktım normal görünüyor bir problem görünmüyor kanat tüyü düştüğü için bir huy şeklinde o kanadını titretiyor oda uçmaya çalıştıktan sonra

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tüy dökümünde kuşunuz bt amin forte temin edip haftada 2 gün yarım suluğa 8 damla damlatın 😊

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Sonra uzar mı kanat tüyü ve uçmaya baslar mi buyuzden mi ucamiyor
Evet o yüzden uçamıyor. Normalde kökünden çekilen bir kuyruk tüyü yaklaşık iki hafta kadar bir sürede uzar ama uçuş tüyleri için aynı şeyi söyleyemeyiz. Her tüy döneminde her tüy yenilenmez. Bazı tüyler düşer, yenileri çıkar, bazıları aynı kalır. Şu an yapabileceğiniz en iyi şey bt amin forte takviyesi yapmak ve kuş uçmaya çalışıp strese giriyor, kendimi yaralayacak hale geliyorsa pek fazla salmamak. Zamanla yeniden çıkacak uçuş tüyleri 👍🏻

3n3rgy1

Aktif Üye
Evet o yüzden uçamıyor. Normalde kökünden çekilen bir kuyruk tüyü yaklaşık iki hafta kadar bir sürede uzar ama uçuş tüyleri için aynı şeyi söyleyemeyiz. Her tüy döneminde her tüy yenilenmez. Bazı tüyler düşer, yenileri çıkar, bazıları aynı kalır. Şu an yapabileceğiniz en iyi şey bt amin forte takviyesi yapmak ve kuş uçmaya çalışıp strese giriyor, kendimi yaralayacak hale geliyorsa pek fazla salmamak. Zamanla yeniden çıkacak uçuş tüyleri 👍🏻
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattiniz ben gerekenleri yapacağım ucurmuyorum zaten zarar verir kendine çarpıp iyi günler mutlu seneler dilerim

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattiniz ben gerekenleri yapacağım ucurmuyorum zaten zarar verir kendine çarpıp iyi günler mutlu seneler dilerim
Rica ederim. Videoyu görmemiştim yeni izleme fırsatım oldu. Kanadını hep düşük mü tutuyor yoksa sadece siz elinize alıp uçuracak gibi yaptığınızda mı? Sürekli bu haldeyse röntgen çekilmesi gerekebilir.

Tek taraflı tüy kaybının yaygın bir nedeni de gece korkusu anında çırpınmalar. Gece lambanız var mı ya da korkuyor mu kuşunuz?

Yüksek ihtimal bir sorun yoktur ama içim rahat etsin derseniz bir kanatlı uzmanında röntgen çektirebilirsiniz. Tüyleri düşmüş olsa da kanatta titreme ve düşüklük darbe aldığına veya canı yandığına işaret olabilir.

3n3rgy1

Aktif Üye
Rica ederim. Videoyu görmemiştim yeni izleme fırsatım oldu. Kanadını hep düşük mü tutuyor yoksa sadece siz elinize alıp uçuracak gibi yaptığınızda mı? Sürekli bu haldeyse röntgen çekilmesi gerekebilir.

Tek taraflı tüy kaybının yaygın bir nedeni de gece korkusu anında çırpınmalar. Gece lambanız var mı ya da korkuyor mu kuşunuz?

Yüksek ihtimal bir sorun yoktur ama içim rahat etsin derseniz bir kanatlı uzmanında röntgen çektirebilirsiniz. Tüyleri düşmüş olsa da kanatta titreme ve düşüklük darbe aldığına veya canı yandığına işaret olabilir.
Merhaba düşük değil hep ben elimde aldığım zaman öyle yapıyor normalde kafesinde ters dönüp kanatlarının ikisinide açıyor ve gece lambası koyduğum zaman uyumuyor karanlıkta uyuyor çift kusumda

3n3rgy1

Aktif Üye
Tekrar merhaba videolarda kafesteki halı mevcuttur

Son düzenleme:

3n3rgy1

Aktif Üye

Videolara bakma durumunuz oldu mu acaba

3n3rgy1

Aktif Üye
Merhaba, videolarda bir sıkıntı göremedim. Keyfi yerinde gibi duruyor maşallah 😊.
Çok teşekkür ederim sayenizde rahatladım kanatlı uzmanı olsa zaten hemen götürecektim fakat bulması çok zor çünkü ailemizin üyelerinden papaganlarimiz