• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Sultan papağanı 10 gün kafes

cocktaiellselo

Yeni Üye
Sultan papağanım 3 aylık. Aldığım yer 10 gün kafesten çıkarmayın dedi. 10 gün olunca kafesinden nasıl çıkarıcam ki. Ne yapmalıyım? Sadece kafesin kapısını mı açayım?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Sultan papağanım 3 aylık. Aldığım yer 10 gün kafesten çıkarmayın dedi. 10 gün olunca kafesinden nasıl çıkarıcam ki. Ne yapmalıyım? Sadece kafesin kapısını mı açayım?
Merhaba evi ortamı tanısın dedim 10 gün kafesten çıkartmadım on günün sonunda çıkarttım uçarken duvarlara çarptı başka bir yavrum için iki gün sonra çıkarttım yine çarptı. Kafeste kalınca duvarın eşyaların ona zarar vereceğini bilmiyor. Bunu deneyimleyerek öğrenecek. Önemli olan en az hasarı almaları. Onun bir süresi bana göre yok. Siz önce kafes içinde eğitim verin. Sonra çıkarın ama etrafta sivri cisimler olmasın perdeleri çekin.

cocktaiellselo

Yeni Üye
Merhaba evi ortamı tanısın dedim 10 gün kafesten çıkartmadım on günün sonunda çıkarttım uçarken duvarlara çarptı başka bir yavrum için iki gün sonra çıkarttım yine çarptı. Kafeste kalınca duvarın eşyaların ona zarar vereceğini bilmiyor. Bunu deneyimleyerek öğrenecek. Önemli olan en az hasarı almaları. Onun bir süresi bana göre yok. Siz önce kafes içinde eğitim verin. Sonra çıkarın ama etrafta sivri cisimler olmasın perdeleri çekin.
Kafes içinde nasıl eğitim vermeliyim? Çok korkuyor ve tıslıyor elimi sokunca.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kafes içinde nasıl eğitim vermeliyim? Çok korkuyor ve tıslıyor elimi sokunca.
Kafesin içinden avucunuzdan yem yedirin gün içinde sık yapın bu işlemi. Direkt elinizi ona götürürseniz elinizi tehdit olarak algılar bu sefer daha agresifleşebilir. Yemi görünce önce gelmez sonra gelmeye başlar. Zaten sonrası sizden zarar gelmeyeceğini anlayacak dışarı çıkıp uçsa bile omzunuza konmaz belki ama kafanıza konabilir.

mesut511

Yeni Üye
kafes içerisine elinizi sokun ve o sakin bir yapıya geçene kadar bekleyin, eliniz kafes içerisindeyken sakin olduğunda elinizden sevdiği bir şey yedirmeye başlayın, ilkten yemeyecektir tedirgin olacaktır, elinizi sevdiği şeyler ile bağdaştırması lazım o sebep ile yavaş ve sakin bir yapıyla bunu yapmanız lazım. eğer zorlarsanız, yani her defasında zorla ele alırsanız elinizi bu stres ile bağdaştıracaktır ve her defasında korkacaktır. siz kafesin yanına geldiğinizde bile korkuyorsa ilk önce el eğitimine geçmeden kafesin yanına oturup onun sakin kalmasını bekleyin.

Cenemes

Yeni Üye
Ben açıkçası bu bütün eğitimlerin tamamen her kuşta farklı olduğuna inanıyorum. 4. sultan papağanım ilk deneyimimde satıcı büyük bir dişiyi yavru diye sattı ( 1 ay sonra kızgınlığa girmişti ) kuş 1 haftada temas bağımlısı oldu uyurken gagasını yanağımıza koyup uyuyordu temas etmeden duramıyordu. 2. deneyimde 2. gün çok yavruydu yine satıcı yanlış yönlendirdi ama 2. gün ele avuca gelir oldu oda temas bağımlısıydı. Şuan 2 tane var birisini yavru aldım o kısmen ele geliyor ama asla sevdirmiyor ( erkek ) dişi olan hiç gelmiyor ama yarım saat uçuruyorum yorulunca ele geliyor oda sevdirmiyor. Her kuşun psikolojisi farklı bence spontane ilerleyin

Üst Alt