• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı 1.5 yaşında

3n3rgy

Aktif Üye
Dişi sultan papaganıma eş aldım 1.5 yaşında ama yabani elimi ısırdı sağa sola kaçtı direk şuanda çok yabani nasıl alistirabilirim acaba nekadar süre kafeste tutmam ve onları ayrı tutmam lazım bendeki dişiye saldırır mı yanyana bırakırsam acaba

EnesGenç

Eski Forumcu
Hemen yan yana koyma 15 gün ayrı tuut. Biraz eğitmek için geç ama 1 hayat kafesten çıkarma kafes eğitimi ver

Murat Halisdemir

Müdavim
Baya bi zaman alir takip etmen lazim 10 15 gun yan yana dursunlar ayri kafeste sonra birlestirirsin erkek çok kıskandirma disi zarar verir yabaniyse erkek evcilse disi uysalsa işin kolay olcak ama yabanise sikinti ev ortam alisma sureci var emek vermen lazim baya kafes kapisi ac tunek egitim ver daldarı yedir tunekte sonra yavas yavas guvenini kazan sonra ufak ufak parmak ucuyla sev disi kafasini kasiticaktir hoşuna gidince erkek hafif boynunu sevdirir

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Dişi sultan papaganıma eş aldım 1.5 yaşında ama yabani elimi ısırdı sağa sola kaçtı direk şuanda çok yabani nasıl alistirabilirim acaba nekadar süre kafeste tutmam ve onları ayrı tutmam lazım bendeki dişiye saldırır mı yanyana bırakırsam acaba
Yaklaşık 10-15 gün ayrı kafeslerde kalsınlar ama isterseniz kafesleri yanyana koyun ki alışmaları daha çabuk olur ben o şekilde yapmıştım çünkü 1 hafta sonra eş olmuşlardı sizde öyle yapabilirsiniz erkeğin kafesinde yuvalık takılı olsun. Belli süre sonrası dişi kuşunuzu erkeğin kafesine koyun

3n3rgy

Aktif Üye
Tamamdır tavsiyelerinize uyacagım dişi evcil bize alışkın 1 yaşına yakın ama erkek yeni geldi yabancı 1.5 yaşında alıştırmaya calısıcam insallah

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Size alismaz aldığınız erkek