• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağan alıştırma

Kamakato

Yeni Üye
Merhabalar normalde muhabbet kuşu besliyorum ama sultan papağında uzun süredir beslemek istiyordum ve 2 hafta önce bir tane aldım. Isırmayı bilmiyor daha küçük sadece tıslayıp gaga atıyor kafesin içinde elime gelmemek için heryere kaçıyor ama dışarı çıkarıncada elden başka yere koyamıyorum. bana alışsın diye 2 gündür bilgisayarımın yanında tutuyorum kafesini ve akşamlarıda bilgisayara bakarken çıkarıp yanıma koyuyorum uslu uslu durup birşey yapmıyor. Tam alıştırma için ne yapabilirim daha önce beslemediğim için bilmiyorum ne yapıcağımı yardım edebilirmisiniz. Kuşçuya sordum aç bırak daldarı ver veya elle yem ver alışır eline dedi ama aç bırakmakta istemiyorum kuşu.

zeysssbird

Tutkulu
İlk önce kafes içi eğitim ile başlayın elinize güveni oluşsun ve nazikçe konuşun sesinizi de tanısın bu sırada daldarı uzatabilirsiniz

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar normalde muhabbet kuşu besliyorum ama sultan papağında uzun süredir beslemek istiyordum ve 2 hafta önce bir tane aldım. Isırmayı bilmiyor daha küçük sadece tıslayıp gaga atıyor kafesin içinde elime gelmemek için heryere kaçıyor ama dışarı çıkarıncada elden başka yere koyamıyorum. bana alışsın diye 2 gündür bilgisayarımın yanında tutuyorum kafesini ve akşamlarıda bilgisayara bakarken çıkarıp yanıma koyuyorum uslu uslu durup birşey yapmıyor. Tam alıştırma için ne yapabilirim daha önce beslemediğim için bilmiyorum ne yapıcağımı yardım edebilirmisiniz. Kuşçuya sordum aç bırak daldarı ver veya elle yem ver alışır eline dedi ama aç bırakmakta istemiyorum kuşu.
Aç bırakarak eğitim olmaz çağımıza dönsün her kimse o şahıs. Elinizi kafes içinde her gün 15 dakika sabit bekletin bir hafta boyunca elinizi tanısın 🌸

Ben sultan papağanımı dışarıda bulup sahiplenmiştim. Bu yüzden çok agresif ve korkaktı. Elime biraz yem alıp onu besleyerek başlamıştım. İnternette tül perdenin arkasına geçip alıştırma yapın diyenler çok ama onu 1-2 sefer uyguladım sadece. Bence gözlerinin içine bakarak sohbet etmek, bunu yaparken ellerinizi kullanıp zararsız olduğunu hissettirmek, yumuşak bir tonla onunla konuşmak da çok işe yarıyor. Kuşlarınızla mutlu günler dilerim. 🦋

Üst Alt