• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan gaga kesilmesine gerek var mi?

ingested

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
YOK
Merhaba gagasına hiç müdahale etmedim aldığımızdan beri 2.5 3 yıl olacak neredeyse küçüklükten beri hep kafesine vurur gagasını ve gaga taşını hiç kullanmaz. Bir kanatlıdan anlayan veterinere mi götürmem gerekir kesilmesi gerekiyorsa?IMG_7986.jpg

Nur I.

Aktif Üye
Biraz uzun, ucundan törpülemek iyi olabilir. Normalde kesim pek gerekmez ama kuşun kendi kendini törpüleme imkanı olması gerekir. Gaga taşı kullanmaması kötü. Ama kemirme oyuncakları verebilirsiniz (gaga mevzusundan bağımsız zaten oyuncak olması gerekir). Bu kemirme oyuncaklarına dair örnek fotoğraflar için internette "DIY chewing toy for parrot" yazıp çıkan görsellere bakabilirsiniz. Ağaç dalları, ahşap boyasız boncuklar, Hindistan cevizi kabuğu veya kozalak gibi doğal materyaller kullanabilirseniz.

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba, uzunluğu bana normal gibi geldi, gagayı daha yakından ve net olacak şekilde çekip atabilir misiniz o çıkıntılar mantar oluşumu mu yoksa normal gaga aşınması mı onu bir inceleyelim hep birlikte🙏 çocuğunuzun yem yemekte bir problemi yoksa, rahatsızlık hissetmiyorsa bende @Nur I. arkadaşımız gibi ucundan törpülenmesini tavsiye edebilirim fakat bunu sırf size göre uzunluk varsa diye söylüyorum, çünkü dediğim gibi eğer bir problemi yoksa törpülenmesi taraftarı bile değilim, gaga anormal uzunlukta olmadığı, çocuk rahatsızlık çekmediği sürece kesimine karşıyım🙏 arkadaşımızın dediği gibi gaga törpülemesi için başka alternatifleri araştırabilirsiniz 🙏

Üst Alt