Yaz aylarında maalesef bitkilerimin yüzde yetmişini kaybettim. 🥲
Bu yüzden hevesimde kaçmıştı ama sonbaharın girmesiyle saksı ve bitki temizliğine kolları sıvayarak başlayım dedim. Önceleri her bitkim için tek tek saksı kullanıyordum.
Güzellerim aşağıdaki gibi duruyordu. İnsanın baktıkça bakası geliyordu.
Lakin hem yaz sağ olsun hemde unlu bitler,nice bitkiler gitti.
Ben toprak değişiminde toprakları tamamen değiştirmek yerine içeriğini zenginleştiriyorum. Böylece eski vitamin ve minerallari gitmiş toprakları atmak yerine tekrar kullanıyorum. Artık bu hobide lüks olduğu için maalesef toprakta çok pahalı.
Yeni düzenlemeyle birlikte geriye kalan bitkilerimin çoğunu iki saksıya ektim.
Geriye kalan tesbih çiçeklerini,graptoları, aeniumları, aşkın gözyaşlarını, kaktüsleri vs. de ayrı küçük bir saksıya ektim. Bu sene işim daha kısa sürdü.
Bu düzenlemenin en iyi yanı sulama işinin daha kolay olması.
Şimdiki hali böyle.
Balkon, çiçeklerden geçilmezken şimdi bir köşeye sığdı hepsi. Neyse buna da şükür diyorum. Hepsi gitse daha çok üzülürdüm.
Çiçeklerin detaylı fotoğraflarını da ekliyorum.
Tesbih,yakut,yunus çiçeklerini aynı saksıya diktim.
Özellikle tesbihi çok seviyorum.
Kaktüslerde bayağı azaldı. Olanlarla yola devam.
Dikenler tacı sulamayı unutlanlar için birebir diyebilirim. Nem ile de gayet güzel yaşıyor.Bir yıldır çiçekleri solup tekrar ve tekrar açıyor.
Telgraf çiçeğinin bu cinside çok ama çok arsız.
Mor ve pembesini yaşatamamışken buna hiç su vermesem bile hayata tutunuyor her türlü. Bende madem bu kadar yaşama azmin var,güzel bir şekilde dikeyim seni saksına dedim.
Bazı sukulentlerde kelle alma dediğimiz işlemi yaptım. Sukuların en sevdiğim özelliklerinden biri her türlü yavru alabilmeniz. Bu gövdeler eğer adapte olabilirse bebek sukulentlerin gövdesi olacaklar.
Çin para bitkiside sevdiğim çiçeklerden biri.
Sol arka taraftaki çiçeksiz saksıda Çiğdem gömülü.
Vefat eden yavru kumrularını annem memlekete götürüp bahçemize gömdü ama Çiğdemi göndermeye gönlüm razı gelmedi. Ona da yayılan bir çiçek türü ekmek istiyorum.
Ve rafın en üzerindeki minnoş çiçek.
Burayı iyi mesken edindiler. Biri gidiyor,diğeri gelip yatıyor.
En üst rafı onlara ayırdık. Tek sıkıntım ben saksıyı temizleyip yeni toprak ekleyim diyene kadar bir bakıyorum yine yatmaya başlamış bir sıpa.
Bu yüzden hevesimde kaçmıştı ama sonbaharın girmesiyle saksı ve bitki temizliğine kolları sıvayarak başlayım dedim. Önceleri her bitkim için tek tek saksı kullanıyordum.
Güzellerim aşağıdaki gibi duruyordu. İnsanın baktıkça bakası geliyordu.
Lakin hem yaz sağ olsun hemde unlu bitler,nice bitkiler gitti.
Ben toprak değişiminde toprakları tamamen değiştirmek yerine içeriğini zenginleştiriyorum. Böylece eski vitamin ve minerallari gitmiş toprakları atmak yerine tekrar kullanıyorum. Artık bu hobide lüks olduğu için maalesef toprakta çok pahalı.
Yeni düzenlemeyle birlikte geriye kalan bitkilerimin çoğunu iki saksıya ektim.
Geriye kalan tesbih çiçeklerini,graptoları, aeniumları, aşkın gözyaşlarını, kaktüsleri vs. de ayrı küçük bir saksıya ektim. Bu sene işim daha kısa sürdü.
Bu düzenlemenin en iyi yanı sulama işinin daha kolay olması.
Şimdiki hali böyle.
Balkon, çiçeklerden geçilmezken şimdi bir köşeye sığdı hepsi. Neyse buna da şükür diyorum. Hepsi gitse daha çok üzülürdüm.
Çiçeklerin detaylı fotoğraflarını da ekliyorum.
Tesbih,yakut,yunus çiçeklerini aynı saksıya diktim.
Özellikle tesbihi çok seviyorum.
Kaktüslerde bayağı azaldı. Olanlarla yola devam.
Dikenler tacı sulamayı unutlanlar için birebir diyebilirim. Nem ile de gayet güzel yaşıyor.Bir yıldır çiçekleri solup tekrar ve tekrar açıyor.
Telgraf çiçeğinin bu cinside çok ama çok arsız.
Mor ve pembesini yaşatamamışken buna hiç su vermesem bile hayata tutunuyor her türlü. Bende madem bu kadar yaşama azmin var,güzel bir şekilde dikeyim seni saksına dedim.
Bazı sukulentlerde kelle alma dediğimiz işlemi yaptım. Sukuların en sevdiğim özelliklerinden biri her türlü yavru alabilmeniz. Bu gövdeler eğer adapte olabilirse bebek sukulentlerin gövdesi olacaklar.
Çin para bitkiside sevdiğim çiçeklerden biri.
Sol arka taraftaki çiçeksiz saksıda Çiğdem gömülü.
Vefat eden yavru kumrularını annem memlekete götürüp bahçemize gömdü ama Çiğdemi göndermeye gönlüm razı gelmedi. Ona da yayılan bir çiçek türü ekmek istiyorum.
Ve rafın en üzerindeki minnoş çiçek.
Burayı iyi mesken edindiler. Biri gidiyor,diğeri gelip yatıyor.
En üst rafı onlara ayırdık. Tek sıkıntım ben saksıyı temizleyip yeni toprak ekleyim diyene kadar bir bakıyorum yine yatmaya başlamış bir sıpa.