- Katılım
- 5 Kas 2021
- Mesajlar
- 6,231
- Tepkime puanı
- 7,542
- Puanları
- 113
Su piresi ( Daphnia ) nedir nasıl üretilir
Ekli dosyayı görüntüle 43519
Su piresi doğal yaşam ortamında bakterilerve tek hücreli canlılarla beslenen pire hareketlerine benzeyen zıplama hareketi yapan tatlı su canlılarıdır.
Su pirelerinin boyutları 1mm ile 5mm arasında değişmekte Dnasında 31.000 gen barındırmaktadır.İç yapısının dışardan görünmesi sebebiyle istakoz ve karideslerin akrabalarıdır,Çok hızlı üreyebilen bu canlılar eşeysiz üreme durumunda oldukları için her su piresi yetişkinliğe ulaştıgında döllenme olmadığından üremeye başlarlar.Su şartları bozuldugunda kolonideki erkeklerin eşeyli üreme fonksiyonu başlar. bir kolonide çogunluk dişidir.
Üreme ve yaşam ortamı sağlamak için 15-20 derece sıcaklık yeterlidir.Ani su ve Ph değişimlerinde tüm su pirelerinizi kaybedebilirsiniz.Su sıcaklığı kadar suyun kalitesi önemlidir
Ph 7.1 ila 8.0 olmalı Sıcaklık maksimum 18-25 derecede olabilir.
Su pireleri hangi besinlere ihtiyaç duyar
Su pireleri Bazı bitki ve hayvanların atıkları onlar için besin olabilir bu besinleri ayaklarındaki taraklar ile filitrelereyerk agızlarına götürürler.
Su pireleri için bakteri, tek hücreli alg mavi yeşil alg kolonileri saglıklı bir akvaryumun dip çekim suyu ve fiitre suyu olabilir.(Kendim Ürettiğim dönemde ek olarak Spirulina vermekteydim)
Yeni kültür başlatma
Nasıl ki yeni bir balık için alıştırma aşamaları yapıyorsak Su pireleri içinde alıştırma ve ortam ve ortama hazırlama yapmalıyız.Örneğin 50cm olan bir kaba taze dinlenmiş su hazır ettik hali hazırda ortam değerlerine güvendiğiniz bir akvaryum filitresinden ve dipten çekilen suyu içine ekledik su piresi torbasını önce kabın içine bırakarak su ısılarını dengeleyerek suya eklememiz lazım.
Üretim ve Kullanma
Üretim çok basittir yukardaki şartları sağladıgınızda 2-3 gün içinde eklediğiniz kültürün 2 3 kat oldğunu göreceksiniz.
Biliyorsunuz ki bu canlılar genelde canlı yem olarak kullanılıyor artemia gibi maliyetli veya tubifex gibi bazı durumlarda tehlike arz etmez.
Dikkat: Bu yazı kafeskuslari.com'a aittir. İzinsiz paylaşılamaz.
Moderatör tarafında düzenlendi: