• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Solunum Sorunu

sezengin

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
10 Eki 2025
Kullanılan İlaç
Enrocure%10, 50 ml ye günde 1 damla(7gün), mikostatin ağızdan 1 damla 10 gün
Merhaba hocalarım.Muhabbet kuşumun 2 ay kadar yem yerken çıkarmaya başladığı sesler sürekli hale ritmik tık tık sesine dönüşünce veterinere gittik ve röntgeni çekildi. %90 enfeksiyon teşhisi koyan veterinerimiz antibiyotik Enrocure %10 damlasını 7 gün boyunca 50 ml ye 1 damla olarak verdi. Antibiyotik 7 gün sonunda bir sonuç vermeyince 3 gün ara verilip mikostatin ağızdan günde 1damla olarak 10 gün verdik. Ve oldukça düzelmişti. Tık tık sesi kaybılmuş, solunumu rahatlamıştı. Hatta ikili-üçlü hapşırıkları da bitmişti. Ama sadece 2 gün sürdü.Nolduysa mikostatini bıraktıktan (08.12.2025) 2 gün sonra solunumu hızlandı, tık tık sesi ve hışırtılı nefes şiddetle başladı. Ve ilk kez iştahı kesildi. Solunumu çok hızlı. Kuşum 11 yaşında. Napacağımı bilmiyorum. Bugün sabahı yaptık birlikte. Gece boyunca boğucu ve dafalrca hapşırık krizlerine girdi. Röntgenini ekliyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba ailemize hoşgeldiniz 😊
Kuşunuzun yaş nedeniyle organ yağlanmalari mevcut bu normaldir ve yine yaşından dolayı çabucak bağışıklığı düşecegi için çok fazla ilaç verilmesi iyi değildir.muhtemelen ilaçlar hava keselerini zedelemis olabilir 👍 mümkünse bir dakikalık tünekte kafes içinde videosu ekler misiniz bir görelim durumu ona göre yorum yapalım
Ekli dosyayı görüntüle 98354

sezengin

Yeni Üye
Merhaba hoşbulduk☺Tabii eklerim.Videosunu ekleyemedim. Fotoğraf yeterli olur mu bilmem. Mikostatin yeterli gelmedi sanırım. Yapay zeka röntegebi iç hava keselerine geçmiş mantar şüphesi aynı anda bakteriyel enfeksiyon da eşlik ediyor olabilir diye yorumladı. Bu durumda triflucan (flukonazol) başlamalı mıyım?

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Streamable.com a girip upload video yazan yerden videoyu yükleyin oluşan linki buraya mesaj bölümüne yapıştırın

sezengin

Yeni Üye
Watch unnamed | Streamable
Videoyu yükledim sanırım. Yönlendirmeniz için çok teşekkür ederim.
Ayrıca az önce İzmir’den bir kuş veterineri ile Wataspp aracılığı ile iletişime geçerek durumu anlattım,Nistayin ve Enrocure u aynı anda 10 gün kullanalım dedi. 18 Kasım’dan beri 7 gün Enrocure (50 ml suyuna 1 damla) ve ardından 10 gün Mikostatin ağzına günde 1 damla kullanıp iyileştiğini düşünürken 2 günde durum iştah kaybına ve hatta gece üst üst sürekli boğulurcasına hapşırağa kadar gitti. Sizlerin tecrübeleri çok kıymetli olacak. Yaşı var ama bir bebek gibi bakıldı o😔

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Durum hiç iyi gözükmüyor İzmir e götürme imkanınız var mı?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuşunuzu İzmir'e götürüp kalbine baktırın mutlaka 🙏🌸

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Bende Burçak Gibi Düşünüyorum. Kalp Kısmı Çok Büyük. Size Hekim Onereyim Yine Gitmek İsterseniz. Bende Rontgen İçin Kendilerine Gittim. Çok Memnun Kaldım. Buca Gazi Vet Emrullah Bey. Mutlaka Rontgen Çektirin İhmal Etmeyin.

sezengin

Yeni Üye
Watch unnamed | Streamable
Videoyu yükledim sanırım. Yönlendirmeniz için çok teşekkür ederim.
Ayrıca az önce İzmir’den bir kuş veterineri ile Wataspp aracılığı ile iletişime geçerek durumu anlattım,Nistayin ve Enrocure u aynı anda 10 gün kullanalım dedi. 18 Kasım’dan beri 7 gün Enrocure (50 ml suyuna 1 damla) ve ardından 10 gün Mikostatin ağzına günde 1 damla kullanıp iyileştiğini düşünürken 2 günde durum iştah kaybına ve hatta gece üst üst sürekli boğulurcasına hapşırağa kadar gitti. Sizlerin tecrübeleri çok kıymetli olacak. Yaşı var ama bir bebek gibi bakıldı o😔
Durum hiç iyi gözükmüyor İzmir e götürme imkanınız var mı?

sezengin

Yeni Üye
Evet bir anda dün kötülemeye başladı. Sabahı zor ettik. Gece 3 kez boğulur gibi hapşırık krizine girdi. Gün içinde tekrarlayınca veterinerin önerdiği gibi Enrocure başladım su bile kabul etmemesine rağmen. Suluğundan damlalıkla çekip gagasının kenarından verdim. Şükür yem yemeğe başladı biraz biraz. En azından dal darısı ve mamasını yedi biraz. Suluğundan su da içti. Ama tedavi mi yanlıştı bilmiyorum, önce antibiyotik sonra mikostatin bitti, 2 günde çok daha kötü hale geldi. Şimdi ikisi bir arada öneriliyor. Biraz toparlasın, yola dayansın götürürüm tabii İzmir’e. Ama bu haliyle onu yormak istemem. Çok teşekkürler ilginize.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Evet bir anda dün kötülemeye başladı. Sabahı zor ettik. Gece 3 kez boğulur gibi hapşırık krizine girdi. Gün içinde tekrarlayınca veterinerin önerdiği gibi Enrocure başladım su bile kabul etmemesine rağmen. Suluğundan damlalıkla çekip gagasının kenarından verdim. Şükür yem yemeğe başladı biraz biraz. En azından dal darısı ve mamasını yedi biraz. Suluğundan su da içti. Ama tedavi mi yanlıştı bilmiyorum, önce antibiyotik sonra mikostatin bitti, 2 günde çok daha kötü hale geldi. Şimdi ikisi bir arada öneriliyor. Biraz toparlasın, yola dayansın götürürüm tabii İzmir’e. Ama bu haliyle onu yormak istemem. Çok teşekkürler ilginize.
Bence beklemeniz onun için daha kötü mutlaka kanatlı uzmanı hekim görmeli 🙏

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Beklemek Daha Kötü. Yorulmaz Merak Etmeyin. Götürün Lütfen Söylediğim Hekime.

sezengin

Yeni Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Bende Burçak Gibi Düşünüyorum. Kalp Kısmı Çok Büyük. Size Hekim Onereyim Yine Gitmek İsterseniz. Bende Rontgen İçin Kendilerine Gittim. Çok Memnun Kaldım. Buca Gazi Vet Emrullah Bey. Mutlaka Rontgen Çektirin İhmal Etmeyin.
Merhaba. Çok teşekkür ederim. Umarım geçecek sevgimizle 🙏Evet gidebiliriz İzmir’e yeter ki biraz toparlasın. Veteriner öneriniz için ayrıca teşekkür ederim.Burdaki veteriner de arkadaşı olan İzmir’deki veteriner de kalbi ile ilgili bir şey söylemedi. Yalnız dışarıdan benim de farkettiğim karın boşluğundaki bombeli şişlik.

sezengin

Yeni Üye
Sağolun önerinizi mutlaka yapacağım. İzmir’e gideceğiz en kısa zamanda.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba. Çok teşekkür ederim. Umarım geçecek sevgimizle 🙏Evet gidebiliriz İzmir’e yeter ki biraz toparlasın. Veteriner öneriniz için ayrıca teşekkür ederim.Burdaki veteriner de arkadaşı olan İzmir’deki veteriner de kalbi ile ilgili bir şey söylemedi. Yalnız dışarıdan benim de farkettiğim karın boşluğundaki bombeli şişlik.
Bence Vakit Kaybetmeden Gidin. Beklemek Bu Durumda Daha Tehlikeli Olur. Kalp Kısmı tam Ortada Büyük Duruyor. Kalp Icin Ozellikle Hekime Sorun. Rica Ederim Geçmiş Olsun.

sezengin

Yeni Üye

sezengin

Yeni Üye
Merhaba. Nasıl anlatılır 11 yıllık can dostumuzdan ayrılığımız bilmiyorum. Ayın 10 u gibi durumu kötüleşmişti ama sadece 1 günde antibiyotik ile solunumu rahatlamış, çıkardığı sesler neredeyse kaybolmuş ve rahatlıkla yem yiyordu ama bu iyileşme sadece 4 gün sürdü. Geçen Salı sabaha karşı uyandığımda kafesin dibinde ağzından neredeyse kendi bedeni kadar kan gelmiş olarak buldum. Mavi meleğimi kaybettim. Paylaşmak istedim.Neden bir anda düzeliyor gibiyken son gece belirgin bir kötüleşme yok iken bir anda nolmuş olabilir? Gece uyutmadan önce çokça öptü, sessizce uyuttum yine yanıbaşımda her zaman ki gibi..Yokluğu tarif edilmez acı veriyor.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba. Nasıl anlatılır 11 yıllık can dostumuzdan ayrılığımız bilmiyorum. Ayın 10 u gibi durumu kötüleşmişti ama sadece 1 günde antibiyotik ile solunumu rahatlamış, çıkardığı sesler neredeyse kaybolmuş ve rahatlıkla yem yiyordu ama bu iyileşme sadece 4 gün sürdü. Geçen Salı sabaha karşı uyandığımda kafesin dibinde ağzından neredeyse kendi bedeni kadar kan gelmiş olarak buldum. Mavi meleğimi kaybettim. Paylaşmak istedim.Neden bir anda düzeliyor gibiyken son gece belirgin bir kötüleşme yok iken bir anda nolmuş olabilir? Gece uyutmadan önce çokça öptü, sessizce uyuttum yine yanıbaşımda her zaman ki gibi..Yokluğu tarif edilmez acı veriyor.
Merhaba Çok üzgünüm. Başınız Sağ Olsun. Kuşlar hastalıklarını Gizlerler. Benim Kizimda Vefat Etmeden 10 dakika Önce Dal darı Yedi. Bütün Akşam Yemini Sebzesini yemişti. Gece Vefat Etti. Kendilerini Hasta Gibi Degilde İyi Gibi Gösteriyorlar Ben Yaşadım Bunu. Rabbim Sabır Versin Size. 🙏

Üst Alt