• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Solunum güçlüğü

Nazobird

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Nefes alıp verirken ıslık gibi ses çıkması, kuyrukta aşağı yukarı hareket, tellere tutunarak uyuma
Hastalık Belirti Tarihi
1 Kas 2024
Kullanılan İlaç
Baytril (%2.5)
Merhaba,
Muhabbet kuşum solunum güçlüğü çekiyor ve kafese gagasıyla tutunarak uyuyor. Nefes alıp verirken kuyruk aşağı yukarı hareket ediyor. Röntgen çekildi ön solunum kesesinde tıkanıklık olduğu söyledi ve antibiyotik (baytril %2.5) tedavisi uyguladık ancak yine solunumu düzelmedi (10 gün önce bitti ilaç tedavisi). Yardımcı olabilir misiniz?

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Gittiğiniz veteriner kanatlı uzmanımıydı, Vetform Gözde hocaya gitmenizi öneririm. yine de altına beyaz peçete serip güncel birikmiş dışkı resmi ve tünekte yandan kuyrukta gözükecek şekilde bir video eklermisiniz?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hocalarımızın istediklerini atın net şekilde beraber bakalım 🙏 Baytrilden sonra mutlaka probiyotik ve B vitamini kullanın 🙏

Nazobird

Yeni Üye
Gittiğiniz veteriner kanatlı uzmanımıydı, Vetform Gözde hocaya gitmenizi öneririm. yine de altına beyaz peçete serip güncel birikmiş dışkı resmi ve tünekte yandan kuyrukta gözükecek şekilde bir video eklermisiniz?
Ankara Üni. Vet. Fakültesine götürmüştüm, uzmanlık alanı mıydı bilmiyorum açıkçası. İki kuş beslemem sebebi ile birikmiş bir dışkı resmi gönderemiyorum, hasta kuş sürekli tellerde durduğu için ayrı bir dışkı örneği de alamıyorum. Videoların linkini aşağıda bulabilirsiniz.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dışkısı gayet düzgün 😊
Bu makaleyi okumanızı ve tedavi yöntemini denemenizi tavsiye ederim 🙏

zezeynep

Aktif Üye
Forumdaki hocalar daha güzel bilgiler verecektir. Benim muhabbet kusumda da solunum sorunu var bu şekilde sesli nefes almasa da doğal yöntemler var. Biz su kaynatıp bardağa koyarak içine biraz okaliptus yağı ekliyoruz. Kafesin yanına koyuyoruz üstünü örterek 10 dk sadece onu kokluyor daha sonra acıyoruz. Iyileşmesi için olmasa da destekleyici olabiliyor. Çok geçmiş olsun. Rabbim şifa versin 🙏🙏🙏

Nazobird

Yeni Üye
Forumdaki hocalar daha güzel bilgiler verecektir. Benim muhabbet kusumda da solunum sorunu var bu şekilde sesli nefes almasa da doğal yöntemler var. Biz su kaynatıp bardağa koyarak içine biraz okaliptus yağı ekliyoruz. Kafesin yanına koyuyoruz üstünü örterek 10 dk sadece onu kokluyor daha sonra acıyoruz. Iyileşmesi için olmasa da destekleyici olabiliyor. Çok geçmiş olsun. Rabbim şifa versin 🙏🙏🙏
Teşekkürler öneriniz için, geçmiş olsun 🙏🏼

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Aslında baytril işe yaraması lazımdı ama etki etmemiş. Siz Burçak ın eklediği makaleyi inceleyin. Tedaviyi uygulayın sonraki adımda işe yaramazsa size başka kanatlı uzman önerelim. Zaten iki antibiyotik arası en az on beş gün olmalı. Şimdilik probiyotik takviyesi sağlayın. Biraz bağışıklık güçlensin. Sonra duruma göre bakarsınız. Ama şöylede bir durum var bu eğer kronikleşmiş ise antibiyotikler o an baskılıyor sonra tekrar nüksediyor. Umarım öyle değildir. Çok geçmiş olsun minik dostunuza 🌸

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Kendi show jumbo yavrumda izlediğim süreçten bahsedeyim. Showlar solunum problemlerine oldukça daha yatkındır fakat diğer muhabbet kuşu türleriyle aynı semptomlar gözlenir. Sesli nefes alma ve kuyruk sekmesi gözlemlediğim an Röhnfried Atemfrei verdim ve içtiğine emin oldum. ( Alternatif olarak Kanatlıoil Turbo Respiratory Nefes Açıcı kullanabilirsiniz.) 1 Hafta boyunca her gün kafesinde okaliptus yaprağı bulundurdum ve ceresine kekik spreyi uygulaması yaptım sonrasında dış parazit uygulamasını (vilmectin) yaptıktan sonra çok şükür hiç bir şeyimiz kalmadı, enfeksiyona bağlamadı. Eğer kuşunuz semptomları göstermeye başlayalı uzun bir süre olmadıysa kendisini izole edip bu yöntemleri değerlendirebilirsiniz. Tekrardan geçmiş olsun 😇

Nazobird

Yeni Üye
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Kendi show jumbo yavrumda izlediğim süreçten bahsedeyim. Showlar solunum problemlerine oldukça daha yatkındır fakat diğer muhabbet kuşu türleriyle aynı semptomlar gözlenir. Sesli nefes alma ve kuyruk sekmesi gözlemlediğim an Röhnfried Atemfrei verdim ve içtiğine emin oldum. ( Alternatif olarak Kanatlıoil Turbo Respiratory Nefes Açıcı kullanabilirsiniz.) 1 Hafta boyunca her gün kafesinde okaliptus yaprağı bulundurdum ve ceresine kekik spreyi uygulaması yaptım sonrasında dış parazit uygulamasını (vilmectin) yaptıktan sonra çok şükür hiç bir şeyimiz kalmadı, enfeksiyona bağlamadı. Eğer kuşunuz semptomları göstermeye başlayalı uzun bir süre olmadıysa kendisini izole edip bu yöntemleri değerlendirebilirsiniz. Tekrardan geçmiş olsun 😇
Çok teşekkür ederim. Okaliptus uygulaması çok yaygın yöntem anladığım kadarıyla mutlaka deneyeceğim.