• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sokaktan Kuş Buldum

isimbulamıyorum

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Dışkısı çok sıvı
Hastalık Belirti Tarihi
6 Şub 2024
Arkadaşlar Eve gidiyordum yerde bitkin bir kuş buldum burnunda kan vardı ama şu anda kanaması vb yok eve getirdim benimde muhabbet kuşum vardı 1 tane dışı onun kafesine koydum kafeside kombinin yanına su anda kombinin yanında duruyor az once yem yedi ama şu icmedi su anda kombinin orda duruyor napmaliyim ve bı kere diski yaptı kendi kusumunki ile kiyasladim bu kuşun dışkısı çok sıvıydi ne yapmalıyım ve bu kuş hastami
Not bir arkadasima sordum türü Teksas mış

Ekli dosyalar

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Arkadaşlar Eve gidiyordum yerde bitkin bir kuş buldum burnunda kan vardı ama şu anda kanaması vb yok eve getirdim benimde muhabbet kuşum vardı 1 tane dışı onun kafesine koydum kafeside kombinin yanına su anda kombinin yanında duruyor az once yem yedi ama şu icmedi su anda kombinin orda duruyor napmaliyim ve bı kere diski yaptı kendi kusumunki ile kiyasladim bu kuşun dışkısı çok sıvıydi ne yapmalıyım ve bu kuş hastami
Merhaba , kuş muhtemelen dışarıda bir binaya , ağaca çarpmış bu yüzden kanama olmuş, video yükleyebilir misiniz, video için ; UVbZ8.png

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Ayrıca beyaz petece üzerine yeni yaptığı dışkı fotoğrafı ekleyebilirseniz daha iyi olur

getherenowhere

Müdavim
kuş hasta mı bilmiyorum ama lütfen bırakmayın. yorgun gözüküyor. civarda bir yerden kaçmışsa da evini bulmak zor olabilir. eğer evini bulamazsanız umarım sahiplenirsiniz.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Vücudunu kontrol ettiniz mi? Yara bere vs var mı diye bir bakın iyice. Maşallah çokta tatlıymış. 😊

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuş biraz yorgun ve bitkin görünüyor gerekli ihtiyaçlarını verin ve kilosunu Tartıp öğrenelim. Eğer kırmızı gözlüyse Laswing eğer değilse Teksas kırması yani Laswing ve Teksas kırması 👍

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hastalık durumuna karşı kendi kuşunuzla aynı kafese koymayın. Üç gün üst üste hergün tazeleyerek entrobac probiyotik verin ve en az on gün karantina uygulayın.

isimbulamıyorum

Yeni Üye
Hastalık durumuna karşı kendi kuşunuzla aynı kafese koymayın. Üç gün üst üste hergün tazeleyerek entrobac probiyotik verin ve en az on gün karantina uygulayın.
Teşekkürler ama maalesef başka kafes yok ama zaten kuşum canlandı hasta olduğunu pek düşünmüyorum

Doğacı

Eski Forumcu
Entrobac probiyotik varsa verin 3 gün art arda. Sokaktan geldi üşütmüş olabilir. Karantina uygulansın mutlaka. Hastaysa kendini belli eder.
Burunda,gagada çatlak varsa rif ampul alıp sürebilirsiniz fakat burun deliğinin içine gitmesin.

isimbulamıyorum

Yeni Üye
Entrobac probiyotik varsa verin 3 gün art arda. Sokaktan geldi üşütmüş olabilir. Karantina uygulansın mutlaka. Hastaysa kendini belli eder.
Burunda,gagada çatlak varsa rif ampul alıp sürebilirsiniz fakat burun deliğinin içine gitmesin.

Hayır efendim evimizde kuşlar ile ilgili hiç bir ilaç yok bunları almak zorunda mıyım zorundaysam nereden temin edebilirim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hayır efendim evimizde kuşlar ile ilgili hiç bir ilaç yok bunları almak zorunda mıyım zorundaysam nereden temin edebilirim
Terramcyin göz kremi
Terramcyin yara kremi
Gentagut göz damlası
Fucidin yara kremi
Vazelin - sade-
Rif açık yaralanmalar için ampul
Steril gazlı bez
Bunların evinizde olması gerekiyor
Ufak bir İlkyardım dolabı😊

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Zaten bir kuşunuz varmış, ona takviye vitamin olarak ne veriyordunuz acaba?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar gereken her şeyi arkadaşlarım söylemişler fakat sadece yeni gelen yavruya değil diğer yavrunuza da söylenen takviyeleri vermelisiniz. Hayatı boyunca. Petshop ürünleri etkisiz. Kafesinden zaten çıkartmayın bir müddet. Dinlensin. Dışkının şuan için bozuk olması çok normal. Dıışardan geldiği için vücut ısısı soğuk olabilir. Kafesi sıcak tutun. Takviyeler gelene kadar yarın için iki yavrunuza da kekik çayı yapabilirsiniz.

isimbulamıyorum

Yeni Üye
Merhabalar gereken her şeyi arkadaşlarım söylemişler fakat sadece yeni gelen yavruya değil diğer yavrunuza da söylenen takviyeleri vermelisiniz. Hayatı boyunca. Petshop ürünleri etkisiz. Kafesinden zaten çıkartmayın bir müddet. Dinlensin. Dışkının şuan için bozuk olması çok normal. Dıışardan geldiği için vücut ısısı soğuk olabilir. Kafesi sıcak tutun. Takviyeler gelene kadar yarın için iki yavrunuza da kekik çayı yapabilirsiniz.
Teşekkürler kekik çayi verdim ama bu probiyotik vs benzeri şeyler nerde satilir