• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et sokak kedisi sahiplencem ne yapmalıyım

fenerbahce35

Yeni Üye
evet arkadaşlar sokak kedisi sahiplenmeye fikir verdim fakat aşıları falan filan birde bana alışırmı sokaktan mı almalıyım cins mi

Perinka

Yeni Üye
Sokaktan sahipsiz bir cana yuva olmanız tabi ki en makbulü. Cins hayvanlarda sağlık sorunu daha çok çıkabiliyor bu arada.

koraykbl

Aktif Üye
evet arkadaşlar sokak kedisi sahiplenmeye fikir verdim fakat aşıları falan filan birde bana alışırmı sokaktan mı almalıyım cins mi
Bu tamamen sizin kararınız. Önerim bvwterinerler tarafından kurtarılan ve yoğun bakımdan çıkıp sahip arayan sokak canlarından almanız. Bu şekilde bir canlıyı direkt sokaktan kopartmazsınız. Veya barınaklardan alabilirsiniz. Cins olarak o kadar pahalı değiller ordanda alabilirsiniz. Sokaktan alınan kediler tuvalet eğitimi konusunda biraz sıkıntılıdır. Cins kediler nispeten daha iyi öğrenir. Yavru alırsanız daha hızlı alışır. Aşı konusunda bence veteriner hekimlere danışmanız sağlıklı olur. Yaşı tutmazsa aşı yapılmaz.

Perinka

Yeni Üye
3 kedimin üçünü de sokaktan kurtardık, maşallah hiçbir tuvalet sorunları yok. Yavruyken sahiplenirseniz tuvalet eğitimi daha kolay oturur.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba sokak kedisi cins kedi hepsi aynıdır, cinstir ırkları vardır hiç farketmez🤗 laboratuvar (üretimi hariç)
♦Sahiplendiğinizde ilk iş veteriner kontrolü olmalıdır, dışarda bakteri iç parazit olasılığı yüksektir
Veteriner aşılarını yapar, tırnak kulak iç organlarını gözlerini kulaklarını kontrol edip teslim eder
Yavrularda bağışıklık düşük olduğu için vitamin verebilir
Yemi suyu maltı yatağı kumu baxı mama kabı su kabı evde hazır olsun
Karbonlu kum tavsiye ederim koku olmaz🤗
Tuvalet terbiyesi iç güdüseldir
İlk gün odada olur, kuma burnunu dokundurun gider yapar kapatır, yavru dışkısı cıvık olur endişe etmeyin lütfen
Büyüdükçe toparlar
Yavrular üşür, parkeye betona yatmasın hemen karnı ağrır ishal olur🤗
Eve gelince saklanmak isteyebilir yatağın kenarlarını kalın bir örtü ile kapatabilirsiniz, altına girerse çıkarması zor olur korkar🤗
Yaklaşık 1 hafta süre verin alışır🤗

Üst Alt