• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sizce Yeni Bir Papağan Almalımıyım?

Hobilik

Yeni Üye
Öncelikle Merhabalar
Benim 2 adet Rainbow Muhabbet Kuşum var onları kendi haline bıraktım arkadaş arkadaş takılıyorlar henüz yavrular ayriyetten 1 adette papağan almak istiyorum (cennet, sultan, sevda, forpus) muhabbet kuşlarım ayrı odada alıcağım papağan ayrı odada olucak ama alıcağım papağan illaki muhabbet kuşlarının sesini duyucak ve yanlarına gidicek diye çok korkuyorum. Amacım alıp eğitmek elime koluma alıştırmak sevmek sizce bir sakıncası olurmu deneyim leyen varmı acaba? (Birde hangi türü önerirsiniz? )
😁😁

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ne güzel farklı türlerde kuş beslemek 🩷 ayrı kafeslerde olduğu müddetçe sorun olmaz. Size hepsi arkadaş olur. Benim forpuslar çok hoşuma gidiyor ama karakteri nasıl hiç bilmiyorum. @Demet bükay ablanın farklı türlerde kuşları var. O size daha iyi yardımcı olur 🌸

Limoncuk

Aktif Üye
Öncelikle Merhabalar
Benim 2 adet Rainbow Muhabbet Kuşum var onları kendi haline bıraktım arkadaş arkadaş takılıyorlar henüz yavrular ayriyetten 1 adette papağan almak istiyorum (cennet, sultan, sevda, forpus) muhabbet kuşlarım ayrı odada alıcağım papağan ayrı odada olucak ama alıcağım papağan illaki muhabbet kuşlarının sesini duyucak ve yanlarına gidicek diye çok korkuyorum. Amacım alıp eğitmek elime koluma alıştırmak sevmek sizce bir sakıncası olurmu deneyim leyen varmı acaba? (Birde hangi türü önerirsiniz? )
😁😁
Sultan papağanlarım var diğer türleri tanımıyorum, ama inanılmaz evcil hayvanlar. Gerçi hepsinin eşi olduğu için bizim de eski ilişkimiz kalmadı :D

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Öncelikle Merhabalar
😁😁
Merhaba, Çok da güzel olur 🥰🤲😊, eğitimle arkadaş olur sultan papağanı 👍Cennetler güven olmaz, en masumu eğitimlisi bende🤲😊pense gagalılar ve aşırı kıskançlar🤭🤭🐦

Hobilik

Yeni Üye
Merhaba, Çok da güzel olur 🥰🤲😊, eğitimle arkadaş olur sultan papağanı 👍Cennetler güven olmaz, en masumu eğitimlisi bende🤲😊pense gagalılar ve aşırı kıskançlar🤭🤭🐦
Muhabbet kuşları başka odada sultan başka odada olucak sorun olmaz dimi bana alışır sultan papağanı çünkü muhabbetler çok cikliyor illaki duyucak sesini onların

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben sultan öneririm 😊

Tsc6045

Paylaşımcı
Muhabbet kuşları başka odada sultan başka odada olucak sorun olmaz dimi bana alışır sultan papağanı çünkü muhabbetler çok cikliyor illaki duyucak sesini onların
Bende 3 muhabbet 1 sultan papağanı var. Ayrı çok kalmadılar. Evet sese tepki verdi. Tek korkum saldırmasıydı. Şaşkın hariç herkese de saldırdı. Ama durduk yere saldırmadı hiç. Hatta şaşkın sultan papağanını dövdüğü halde asla saldırmazken sırf kafesin üzerine geldiği için pamuk ve cesura saldırdı. Cesurun ayağını dahi kanattı o da uçamadığı için kaçamadı.

Ahmed

Müdavim
Öncelikle Merhabalar
😁😁
Yani sultan bi başka bence ,Cennetler ortaliği ayağa kaldırıyorlar gagaları olsun karakteri olsun forpuslar bana pek papağan gibi gelmiyor ama çok tatlılar sultan papağanı daha sakin cana yakın fakat ötüşleri adamı kanser edebiliyor,
sabah 6 da başlarlar rutindir kafayı yedirtir seçim sizin

Hobilik

Yeni Üye
Yani sultan bi başka bence ,Cennetler ortaliği ayağa kaldırıyorlar gagaları olsun karakteri olsun forpuslar bana pek papağan gibi gelmiyor ama çok tatlılar sultan papağanı daha sakin cana yakın fakat ötüşleri adamı kanser edebiliyor,
sabah 6 da başlarlar rutindir kafayı yedirtir seçim sizin
Oturma odasında olcak fazla duymayız gibi

Ahmed

Müdavim
Oturma odasında olcak fazla duymayız gibi
Duyacağınızın garantisini verebilirim,özellikle oada tek kalınca dhaa fazla bağrıyorlar dikkat çekmek için en azından benimki öyle ne zaman kapıya yönlesem ufaktan bağırmaya başlıyor

Limoncuk

Aktif Üye
Ben bir yavrumu arkadaşıma vermiştim onda da muhabbet vardı. Muhabbet kuşu hiç rahat vermiyormuş sürekli oynamak istiyormuş yem yerken sultanın saçını çekiyormuş :)

iceberg987

Aktif Üye
Valla ben daha önce muhabbet kuşu besledim uzun süre.. Şuan sultan besliyorum. Hiç farklı kuşlara yönelmeyin hocam. Tam insan gibi bu sultanlar.. Akşam 10'da ışık açıksa kapat diye ötüyorlar kapatıyorsun uyuyorlar.. Sabah 8 9 gibi ötmeye baslıyorlar uyanınca. Muhabbet kuşum çok gevezeydi özlüyorum hala ama yorucu kuşlar. Arkadaşımda cennet var, ötmeye başlayınca net matkapla 2 3 delik açıyor. Bende farklı kuşlar beslemek istiyordum ama sultan sakin adam işi :) Sultan'dan şaşmayın, fazlada hayale dalmayın hocam :)

Hobilik

Yeni Üye
Valla ben daha önce muhabbet kuşu besledim uzun süre.. Şuan sultan besliyorum. Hiç farklı kuşlara yönelmeyin hocam. Tam insan gibi bu sultanlar.. Akşam 10'da ışık açıksa kapat diye ötüyorlar kapatıyorsun uyuyorlar.. Sabah 8 9 gibi ötmeye baslıyorlar uyanınca. Muhabbet kuşum çok gevezeydi özlüyorum hala ama yorucu kuşlar. Arkadaşımda cennet var, ötmeye başlayınca net matkapla 2 3 delik açıyor. Bende farklı kuşlar beslemek istiyordum ama sultan sakin adam işi :) Sultan'dan şaşmayın, fazlada hayale dalmayın hocam :)
Muhabbetleri elimden çıkarımmı yani

iceberg987

Aktif Üye
Ben kendi açımdan söyledim hocam.. Sultan papağanı daha sakin bir hayvan yani benimkiler öyle .. Benle beraber aynı saatte yatıp aynı saatte kalkıyorlar :) Muhabbet kuşum sağolsun hiç mi uyumazdı ya.. Sürekli ötüp konusurdu kendı kendıne .. Tek cins besle bence.. Cennetler cok oyuncu ama cok bağırıyorlar :)

Hobilik

Yeni Üye
Ben kendi açımdan söyledim hocam.. Sultan papağanı daha sakin bir hayvan yani benimkiler öyle .. Benle beraber aynı saatte yatıp aynı saatte kalkıyorlar :) Muhabbet kuşum sağolsun hiç mi uyumazdı ya.. Sürekli ötüp konusurdu kendı kendıne .. Tek cins besle bence.. Cennetler cok oyuncu ama cok bağırıyorlar :)
Ben muhabbetle devam edicem galiba şimdi bunlarda iyi anlaşıyor verneyede kıyamıom yavruda almak istiom aynı zamanda sultan alırsam tek kalıcak vicdan yapıcam 😅 zaman ayıramassam diyede bi korku girdi içime aynı zamanda bazı haftalar evde kimse olmuo muhabbetlerin yem liğini fullüyorum akıllı yemlik takıom 3 tanede suluk takıom kafam rahat oluyor en azından bunlara bir çift arkadaş daha alırım gül gibi geçiniriz 😁😁😁

Ahmed

Müdavim
Aslında bi bakımdan doğru dediğiniz dikkat edin çift dövmesin diğerini

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Hem sultan hemde muhabbet sahibi olarak size kesinlikle tavsiye edeceğim kuş sultan papağanı olur eğer yavru alırsanız işiniz çok daha kolay olur adaptasyon sürecinde zorluk çekmez, çeşitli şarkılar, kelimeler vb. hepsine birden öğretebilirsiniz.

Hobilik

Yeni Üye
Hem sultan hemde muhabbet sahibi olarak size kesinlikle tavsiye edeceğim kuş sultan papağanı olur eğer yavru alırsanız işiniz çok daha kolay olur adaptasyon sürecinde zorluk çekmez, çeşitli şarkılar, kelimeler vb. hepsine birden öğretebilirsiniz.
Teşekkürler hocam

Üst Alt