• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Sizce Sirke Kuşlarımıza Yararlı Mıdır?

Sizce sirke kuşlara yararlı mı zararlı mı?

• Kullanılan toplam oy
    48

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Değerli Kafeskuslari Ailesi,

Son zamanlarda kuşlarımıza sirke kullanımı hakkında pek çok fikir farklılıkları oluşmuştur. Görüldüğü üzere pek çok üyemiz kuşlarına birçok farklı amaçlarına yönelik sirke kullanıyor. Peki sirke kullananlar neden sirke kullanıyor? Yararları nedir? Kullanmayanlar da neden kullanmıyor? Zararları var mıdır? Bu konunun açılma amacı bu konudaki yani sirkenin kullanımındaki bilgi kirliliğine son vermektir. Lütfen kullananlar ve kullanmayanlar yorum yapsınlar. Lütfen uzman arkadaşlarımız da iki gün sonra yapılan yorumlardan sonra yorum yapsınlar.

Son düzenleme:

Bahar Y.

Müdavim
Ben ne dezenfekte amaçlı ne de sularına katmak için kullanmıyorum. Çünkü bildiğimiz üzere sirke zayıf bir asittir. Her ne kadar bizim evlerimize giren sirkeler seyreltilmiş olsa da minik evlatlarımız için ağır olduğunu, kursaklarına yarardan çok zarar verdiğini, hatta sürekli kullanımda kursak mantarına sebep olduğunu düşünüyorum... Uzman hocalarımızın yorumlarını merakla bekliyorum 😊

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ben iyice durulamak ve sonrasında iyice kurutmak şartıyla elma sirkeli suyla siliyorum tünekleri falan arada. Sirke mikropları öldürür, evimde de yerleri silerken, çamaşırlarıma da yumuşatıcı olarak beyaz sirke kullanıyorum. Ama iyice durulamakta fayda var bence, kuşlarımız için içmenin zararlı olduğu kanaatindeyim

rilish26

Müdavim
Ben de temizlik için kullanıyorum oyuncaklarını ve tünekleri sirke ile fıs fıs yapıyorum sonra 1 saat kurumaya bırakıyorum. İlk başlarda suluğuna koydum ancak zararlı olduğunu görünce kestim. Kuşum genelde meyve yemiyor dal darısı ile kamuflaj yapıyorum arada tırtıklıyor. Suyuna genel olarak Limonunu ve suyunu sıkabildiğim portakal falan onları sıkıyorum abartmıyacak şekilde.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ben de temizlik için kullanıyorum oyuncaklarını ve tünekleri sirke ile fıs fıs yapıyorum sonra 1 saat kurumaya bırakıyorum. İlk başlarda suluğuna koydum ancak zararlı olduğunu görünce kestim. Kuşum genelde meyve yemiyor dal darısı ile kamuflaj yapıyorum arada tırtıklıyor. Suyuna genel olarak Limonunu ve suyunu sıkabildiğim portakal falan onları sıkıyorum abartmıyacak şekilde.
Limon, portakal ve mandalina da asit içerirler. Portakalın kendisini çok çok minik yedirebilirsiniz belki, ama ayda bir falan yani o da. Suyuna sıkmayın bence

rilish26

Müdavim
Limon, portakal ve mandalina da asit içerirler. Portakalın kendisini çok çok minik yedirebilirsiniz belki, ama ayda bir falan yani o da. Suyuna sıkmayın bence
75 Cc suluğa 1 damla falan damlatıyorum genelde zaten çok meyveci değil.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Şuan gerek duymadığım için kullanmadım ama çok eskiden muhabbet kuşum vardı ve popkorn dışkı denilen beyaz dışkıyı ancak sirkeli, limonlu suyla yoluna koyduğumuda belirtmek isterim. Yine olsa sanırım yine kullanırım. Zararlı bakteri yanında yararlılarıda götürüyor olabilir ama peşine probiyotik kullanarak yararlı bakteriyi tekrar almış oluyor diye düşünüyorum.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Şuan gerek duymadığım için kullanmadım ama çok eskiden muhabbet kuşum vardı ve popkorn dışkı denilen beyaz dışkıyı ancak sirkeli, limonlu suyla yoluna koyduğumuda belirtmek isterim. Yine olsa sanırım yine kullanırım. Zararlı bakteri yanında yararlılarıda götürüyor olabilir ama peşine probiyotik kullanarak yararlı bakteriyi tekrar almış oluyor diye düşünüyorum.
Aklınızda bulunsun, o beyaz dışkı pankreas hastalığına işaret eder. Sirke evet geçici olarak çözüm sunabilir ama mideyi, böbreği aşırı derecede yıpratır ve kursak mantarına sebep olur. Daha masum tedavileri de var pankreas hastalığının. Ben zayıflamak amacıyla 1 su bardağı suya 1 çay kaşığı elma sirkesi koyup içtiğim gün boyunca dişlerimin sızlaması, diş etlerimin kaşınması ve midemin yanmasından duramadım bir daha da asla kullanmadım. 80 kiloluk bir insana bunu yapan bir çay kaşığı sirke, 40 gram kuşa neler yapar düşünemiyorum bile :(

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Aklınızda bulunsun, o beyaz dışkı pankreas hastalığına işaret eder. Sirke evet geçici olarak çözüm sunabilir ama mideyi, böbreği aşırı derecede yıpratır ve kursak mantarına sebep olur. Daha masum tedavileri de var pankreas hastalığının. Ben zayıflamak amacıyla 1 su bardağı suya 1 çay kaşığı elma sirkesi koyup içtiğim gün boyunca dişlerimin sızlaması, diş etlerimin kaşınması ve midemin yanmasından duramadım bir daha da asla kullanmadım. 80 kiloluk bir insana bunu yapan bir çay kaşığı sirke, 40 gram kuşa neler yapar düşünemiyorum bile :(
Ya işte çok haklısınız ama geçmiş zaman ne kullandım bilmiyorum da kanatlı uzmanı vs bukadar yoktu. Veterinerlik fakültesine gitmiştim. Verilen damlayı kullanmıştım geçmemişti. Bunun pankreas hastalı olduğunuda geçenlerde yine bu forumda öğrendim. Ozaman nasıl nerden öğrendim hatırlamıyorum ama onu uygulamıştım. Dediğim gibi ozaman geçirmişti ama şuan o bilgimle yine kullanırdım. Çünkü zaralı olduğunu bilmiyordum. Ama şimdi bu konuya denk geldim yapılan yorumlarla zararını öğrendiğimde fikrimde değişecektir.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ya işte çok haklısınız ama geçmiş zaman ne kullandım bilmiyorum da kanatlı uzmanı vs bukadar yoktu. Veterinerlik fakültesine gitmiştim. Verilen damlayı kullanmıştım geçmemişti. Bunun pankreas hastalı olduğunuda geçenlerde yine bu forumda öğrendim. Ozaman nasıl nerden öğrendim hatırlamıyorum ama onu uygulamıştım. Dediğim gibi ozaman geçirmişti ama şuan o bilgimle yine kullanırdım. Çünkü zaralı olduğunu bilmiyordum. Ama şimdi bu konuya denk geldim yapılan yorumlarla zararını öğrendiğimde fikrimde değişecektir.
Haklısınız malesef önceden yoktu kanatlı uzmanı fazla, kuşlar hatta balıklar pet shopçuların anlattığı kadarıyla sirkeli sularla ekmeklerle Allaha emanet yaşıyordu :( çay kahve içen kuşa aaa ne güzel insan gibi diyip gülünüyordu. Artık bilinçlenmeye başladı insanlar, umarım zamanla daha da bilinçleneceğiz hep birlikte 😇

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Sirke konusunda çok yanılgıya düşen forum arkadaşlarımız olduğu için ben rica etmiştim bu konuyu. İlginiz için teşekkür ederim. :)
Zararlı olduğu konusunda belki de çalışma bile yapılmıştır. Asit, tuz, şekerin kuşların sindirim sistemine zararlı olduğunu düşünüyorum. Saygılar.

Limonbey33

Tutkulu
Kuşlarıma sirkeyi hiç kullanmadım ne içme sularına ne de temizleme amaçlı.ekipman vs temizliği için virkon kullanıyorum,marketlerde satılan sirkelerin de ev yapımı sirkeyle eş değer olmadığını düşündüğüm için açıkçası bana hiç cazip gelmedi kuşlara kullanmak icin

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Mantarlar asidik ortamda ölmek bir kenara daha cok urerler. Bu sebeple kullanmak zararlıdır. Şehir efsanesidir ve bilinçli bilincsiz her hastaliga onerildigi icin kutsal su diye alay bile edilir :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Abi benim fikrim hep aynıydı hâlâ değişmedi sirkeden hep korktum yine korkacam çünkü gerçekten zarar verdiğini gözlerimle şahit oldum çok hasta geldi bana onunla ilgili 👍 yukarıda yazan arkadaşlara teşekkür ederim fikirlerin illa aynı olması gerekmiyor herkes fikrini ve deneyimini yazabilir şunu da belirteyim ben sadece kanatlı beslemiyorum ayrıca kemirgen ve kedi, köpek deneyimlerim de var sirkenin onlarada zararlı olduğunu söylemek istiyorum.Boyle bir konu foruma lazımdı emeğine sağlık @Levent T. Abi teşekkürler 😊
Lütfen ankete katılarak yorum yapmaya devam edelim

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye