• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sizce kuşları ayırmalı mıyım ?

Ciciksmm

Aktif Üye
8 yaşındaki erkek kuşuma 3 ay önce dişi arkadaş getirmiştim. Ondan sonra kuşum bi anormalleşti ilk bir hafta ayrı kafestelerdi sonra aynı kafese aldım benim kuş altlarda takılmaya başladı sanırım dişi biraz baskı kurdu zaten küçükmüş daha.
öyle olunca kafesleri tekrar ayırdım ama aynı odadalar.
Genel anlamda kuşumun neşesi eskisi gibi olmasa da fena değil ama artık uçamıyor. Sebebini bilmiyorum bir anda oldu.
Anlayan birkaç kişi stresten olabileceğini odaları da ayırmam gerektiğini söyledi üç ay oldu ama birbirlerine alışmışlar mıdır bu ayırma durumu kuşumu daha da strese sokar mı ?
Sizler ne düşünüyorsunuz ?
Birlikte videolarını ekleyeceğim. Aslında yanına gidiyor ama çok ani hareket ettiğinde dişi kuş benimki korkuyor.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yani kur yapıyor ama dişi küçük olduğu için karşılık vermiyor. Birde dikkatimi başka birşey çekti kuşunuzun kursakta şişlik var yağlı mı hava kesesi mi yoksa sindiremiyor mu bunu video da anlamak zor siz eğer imkanınız varsa baktırın👍Başlıktaki sorunuza cevabımda şöyle olacak bence ayırın çünkü 8 yaşına kadar kuş görmemiş kendini insan sanan bir kuşun tüm dengesini ve düzenini bozabilir bunun içinde tahammülsüz, stres, kıskançlık, kurlara cevap alamamak gibi içgüdüsel davranışlar olacak

Ciciksmm

Aktif Üye
Yani kur yapıyor ama dişi küçük olduğu için karşılık vermiyor. Birde dikkatimi başka birşey çekti kuşunuzun kursakta şişlik var yağlı mı hava kesesi mi yoksa sindiremiyor mu bunu video da anlamak zor siz eğer imkanınız varsa baktırın👍Başlıktaki sorunuza cevabımda şöyle olacak bence ayırın çünkü 8 yaşına kadar kuş görmemiş kendini insan sanan bir kuşun tüm dengesini ve düzenini bozabilir bunun içinde tahammülsüz, stres, kıskançlık, kurlara cevap alamamak gibi içgüdüsel davranışlar olacak
Hocam kuşu görünce kur esnasında yapıyor onu tüylerini kabartıyor normalde öyle değil. Elimle de baktım ama bir kabarıklık yok parmağa kur yaparken de o şekilde hep yani bildim bileli hep öyle.Kuşumun bir anda dengesi bozuldu evet nasıl toparlayacak bilmiyorum 3 ay oldu uçamıyor çakılıyor yere sonra bi süre uyuyor tekrar hareketleniyor. Sıkılmasın diye getirmiştim bilemedim kuşuma istemeden zarar vermişim çok üzülüyorum.
yani siz tamamen ayrı odalarda mı olsun diyorsunuz ? diğer miniği petshopa vermek içimden de gelmiyor kıyamıyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hocam kuşu görünce kur esnasında yapıyor onu tüylerini kabartıyor normalde öyle değil. Elimle de baktım ama bir kabarıklık yok parmağa kur yaparken de o şekilde hep yani bildim bileli hep öyle.Kuşumun bir anda dengesi bozuldu evet nasıl toparlayacak bilmiyorum 3 ay oldu uçamıyor çakılıyor yere sonra bi süre uyuyor tekrar hareketleniyor. Sıkılmasın diye getirmiştim bilemedim kuşuma istemeden zarar vermişim çok üzülüyorum.
yani siz tamamen ayrı odalarda mı olsun diyorsunuz ? diğer miniği petshopa vermek içimden de gelmiyor kıyamıyorum.
Yani ben illa verin demiyorum ama kuşunuza iyi gelmiyorsa ve bu onu daha kötü ediyorsa bunu siz anlarsınız gözlemleyerek 👍petshopa vermek istemiyorsanız sahiplendirebilirsiniz😊8 yıldır sıkılmıyorsa ve sizinle ise bence yine sıkılmaz

Ciciksmm

Aktif Üye
Yani ben illa verin demiyorum ama kuşunuza iyi gelmiyorsa ve bu onu daha kötü ediyorsa bunu siz anlarsınız gözlemleyerek 👍petshopa vermek istemiyorsanız sahiplendirebilirsiniz😊8 yıldır sıkılmıyorsa ve sizinle ise bence yine sıkılmaz
Sanırım ben onu insan olarak gördüm ve sıkılabileceğini düşündüm ☺ evet 8 senedir benimle.
peki hocam eskiye dönme imkanı var mıdır ? Hep canlı ve neşeli bir kuştu. 8 yaş iyi bir yaş kuşlar için biliyorum ama.
Ek olarak kanadı titriyor. Basit bir titreme gibi de değil aşağı yukarı gibi. Eklemlerinde bir problem olabilir mi ya da bu da stresten diyebilir miyiz ?
Bunu nasıl anlayabilirim peki. Veterinere götürdüm ama kanatlı üzerine değil. Yaşlı zaten dediler gönderdiler.

Üst Alt