• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Siyah Zayıf Tüyleri ne yapacağız?

tayyarkuş

Yeni Üye
Benzer bi başlık açmıştım:

Bunun üzerine BtAmin, Gerwit ve Enterobac aldım kullanmaya başladım. Gerçekten fayda etti. Ensesindeki, kanatlarının altındaki çıplak alanlardan bile tüy çıkmaya başladı. Çok mutlu olduk. Normal sağlıklı bir kuş görüntüsüne kavuşmasa da en iyi halinde.

Ama sorun şu. Eski tüyleri siyah ve hasta. Bunlara ne yapmamız gerekiyor? Çekmeli miyim? Kendiliğinden geçmeyecek çünkü bunlar. Çekeceksem birer birer mi çekmeliyim. Bu tüyler nasıl normale dönecekte kuşumuz kanatlanacak? Yardımlarınız için teşekkürler.IMG_8458.jpegIMG_8457.jpeg

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Çekmeyin. Çekince canı acır. Zaten tüy döküm dönemlerinde tüm tüyler kendini yeniliyor. Takviyelere aynı şekilde devam edin. Tüy döküm dönemini bekleyin.

cimennnn

Tutkulu
Çekmeyin. Çekince canı acır. Zaten tüy döküm dönemlerinde tüm tüyler kendini yeniliyor. Takviyelere aynı şekilde devam edin. Tüy döküm dönemini bekleyin.
Bende birsey sormak istiyorum benimde kızım kanatlarını kırdı kanatlarının yarısı kaldı yarısı kırıldı tüy dökülmesini bekliyorum ama bir türlü tüy dökümüne girmiyor. Tüy dökümüne girmesi için yapılabilecek birsey var mı?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bende birsey sormak istiyorum benimde kızım kanatlarını kırdı kanatlarının yarısı kaldı yarısı kırıldı tüy dökülmesini bekliyorum ama bir türlü tüy dökümüne girmiyor. Tüy dökümüne girmesi için yapılabilecek birsey var mı?
Mesele fazla yulaf vermek tüy döküm dönemine girmesini sağlayabilir. Ama bence gerek yok bekleyin. Haftada iki kez b vitamini verin.

cimennnn

Tutkulu
Mesele fazla yulaf vermek tüy döküm dönemine girmesini sağlayabilir. Ama bence gerek yok bekleyin. Haftada iki kez b vitamini verin.
Yulaf veremiyorum yağlanma mevcut yulaf ve aspur yasak kullanmıyoruz. B vitamini haftada bir kullanıyordum ikiye çıkartırım inşallah kuzumun bu olayı düzelir teşekkür ederim 😊

tayyarkuş

Yeni Üye
Kuşumuz 3 aydır bende. Bir yıl benle kalmadı henüz. Tüm döngüyü bilmiyorum. Komple tüyler değişir mi onu da bilmiyorum. Bütün o kalın tüyleri gerçekten dökecek mi? Bunlar normale döner mi gerçekten?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşumuz 3 aydır bende. Bir yıl benle kalmadı henüz. Tüm döngüyü bilmiyorum. Komple tüyler değişir mi onu da bilmiyorum. Bütün o kalın tüyleri gerçekten dökecek mi? Bunlar normale döner mi gerçekten?
Yavrunuzda tüy hastalığı tüy virüsü vs yoksa evet zamanla tüyler düzelecektir.