• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Siyah tüy kökü sorunu yardımcı olabilir misini ?

Zeynep Elmas

Yeni Üye
Merhabalar,
Arkadaşlar muhabbet kuşumun 1 yaşına girmesine az kaldı. Bir süredir de tüy döküyor. Yaşına gireceği için olabilir mi diye düşündüm. Ama bugün dökülen bir tüyünde fark ettim kuyruk tüylerinin üstü beyaz altEkli dosyayı görüntüle 2920 tarafında tüpleri ise siyahtı şimdi kanatlarındaki tüplerinde ve gene kanatlarında yeni çıkan bazı tüylerin tüplerinde de siyahlık var. Renk olarak siyahlıkları var lakin tüyleri biraz endişelendirdi. Bit sorunuda vardı ama spreyle hallettim onu. 1 2 gündür hafif bir iştahsızlığı var. Kafesinin altına sürekli olarak siyah küçük böcek gibi şeyler dökülüyor hâlâ bit olabilir mi diye sprey kullanmaya da devam ediyorum. Hareketlerinde bir sıkıntı ötüyor, uçuyor, oyun oynuyor gayet hareketli. Kaşıntısını azalttığı için arada banyo yaptırıyorum. Banyo suyuna da 1 2 damla sirke damlatıyorum. Resimlerini koydum. 2.resimde kanadının ucunda küçük bir siyahlık var orası yeni çıkan tüyünün kökü. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ekli dosyayı görüntüle 2921Ekli dosyayı görüntüle 2922Ekli dosyayı görüntüle 2923

Zeynep Elmas

Yeni Üye
Teşekkürler :) Peki tüylerinin tüpündeki siyahlık renginden kaynaklı mı başka bir şey olabilir mi acaba bu konuda da yardımcı olabilir misiniz